Şimdi Ara

Hearts of Iron IV (2016) [ANA KONU] (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
572
Cevap
23
Favori
42.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MTG dlc sinden sonra sentetik petrol nasıl üretiyoruz. Sentetik fabrika yalnızca kauçuk veriyor artık anlamadım bu sistemi.
  • CANBUYUK06 C kullanıcısına yanıt
    Çin olarak pek şansınız yok maalesef. Yapacağınız tek şey Japonya'da darbe yapmaya çalışmak. Özellikle Mao ile oynuyorsanız önce Japonya'da Komünizmi artırın komünizm %40-50 olduğunda darbe girişimi başlatın.

    Naval invasion yapmaları ihtimaline karşı da mutlaka coast ve limanlarınızı koruyun. Açık buldular mi kapatması zor oluyor.

    Bence warlordları da yavaş yavaş ele geçirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DLC filan çıkartacaklarına keşke şu külüstür oyun motorlarını düzeltseler. Yıl olacak 2020 ama oyun motoru hala 2 çekirdekten fazlasını desteklemiyor ve bu yüzden 1943 sonrası ve 5x hızlarda oyun oynanmaz hale geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferrari -- 22 Ekim 2019; 18:23:38 >
  • Bizans achievement'ını da açtım sonunda. baya uğraştırdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ferrari kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam 2 major power ile savaşıyorsan oyun çok çok yavaş akıyor. Ve bu yüzden bir süre sonra sıkılıp kapatıyorum. 48'e kadar 1 defa gittim oyunda. 36'dan 40'a 1-1.5 saat sürerken 40'tan 42'ye 2 saat sürüyormuş gibi geliyor.

    Ayrıca frontlinelar çok hassas ne olduğu belli olmuyor eğer koparsa düşman encircle edebiliyor. Field Marshall frontlineda çok bozuk durumda.

    Bu arada Almanya'nın neden bu kadar güçlü olduğunu hala merak ediyorum. Nerf yemeleri lazım. Ya da diğerlerine buff versinler. İtalya bile bence biraz güçlü Yunanistan'ı tek başına alıyor. tabi şaka bir yana gerçek İtalya gibi yaparlarsa İtalya oynanılmaz hale gelir. Bence pozisyonu itibarı ile ve Roma imparatorluğunu canlandırabilme ile en iyi ülkelerden birisi kesinlikle İtalya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Planlama , mobilizasyon, organizasyon ve subay sınıfı ile ilgili debuff ile başlaması lazım bence İtalyanın. Güncellenecek focus ağacıyla bu debufflar hali hazırda bulunan "Learn from Wehrmacht" focusu ile kaldırılabilir olsa daha iyi olur gibi. Böyle bir çözüm geldi aklıma. Yani en azından İtalyanın kara kuvvetleri bonusu olmasın.
  • Ayrton Senna da Silva kullanıcısına yanıt
    Aynen olabilir fakat İtalya zaten dediğim gibi gerçekte yönetim açısından çok kötü bir ülkeydi Yunanistan'da bile doğru düzgün savaşamadılar ama bunu oyuna aktarırlarsa oyunu İtalya olarak oynamak çok zor olur.

    Bence asıl debuff yemesi gereken ülke Almanya olmalı. Almanya'nın evet müthiş factory bonusları var ama manpowerları çok fazla. Ayrıca yakıt sıkıntısı yaşamadım ve gördüğüm kadarıyla AI da yaşamıyor. Almanya oyunun easy modu gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyanın dengesini bir türlü tutturamadılar zaten hocam. Önceki halinde her türlü yeniliyordu şimdi her türlü yeniyor. Bunu oyuncunun aksiyonuna göre sonuçlanacak şekilde ayarlayamadılar. Demokratik Fransa oynayayım dedim geçen. Paris önünden nice limanına kadar düz bir hatta sadece savunma yaptım ve alınabilecek bütün savunma bonusları vardı. 1944 e kadar teslim olmadım 4.5 m İtalyan, 7 m Alman öldürmüştüm ama 400 küsür division vardı Almanlarda hala Manpower da çoktu. Ciddi nerflenmeleri lazım gerçekten.
  • Şu güncellemeler de ne yaptılar bilmiyorum ama eskiden Afrika'da yenilen İtalya şimdi Afrika'nın tamamını ele geçiriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayrton Senna da Silva

    Planlama , mobilizasyon, organizasyon ve subay sınıfı ile ilgili debuff ile başlaması lazım bence İtalyanın. Güncellenecek focus ağacıyla bu debufflar hali hazırda bulunan "Learn from Wehrmacht" focusu ile kaldırılabilir olsa daha iyi olur gibi. Böyle bir çözüm geldi aklıma. Yani en azından İtalyanın kara kuvvetleri bonusu olmasın.
    Kendi kendimi düzelteyim.. Learn from Wehrmacht focusu Road to 56 modunda veya başka bir modda vardı vanilla da yokmuş öyle bir focus
  • Ayrton Senna da Silva kullanıcısına yanıt
    Almanya scrapping the barrel ile 14 milyon deathim oldu. Sanki Almanya değil Soyvetler

    Üstelik mobile warfare doctrini de yapmadım. Superrior firepower ile bu kadar oldu. Mobile warfare ile çok daha fazla olur yani. 80 milyon kişi varsa 20 milyonunu rahat kullanabiliyorsun sanırım.
  • Çok tesekkurler tavsiyeniz icin kıyıları koruyorum sorun olmuyor. Ama kore sınırınıda ilk başlarda koruyorum baya da bi kayıp veriyorlar ama sonra ne oluyorsa benim saatte binlerce askerim ölüyor :) Çin ile zor cidden ya. Ben zaten çok acemiyim sadece 100 saat oynadım temel mantığı kavradım ama bu ince detayları zor gerçekten.Hele şu tümen dizilimleri hangi birimden kaçar tane olacak üretim hangi alanda olmalı bu konular beyin yakan cinsten Bir tek türkiye ile oynarken axis’e katılınca birseyler yapabiliyorum o kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CANBUYUK06 -- 24 Ekim 2019; 18:26:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CANBUYUK06 C kullanıcısına yanıt
    Supply sıkıntısı yaşıyorsunuzdur.

    Birimlerinizi 20 width ya da 40 width olacak şekilde ayarlayın. Ben hep 20 width kullandım. 1 infantry batallion=2 width 10 infantry batallion=20 width. Çin olarak oynuyorsanız artillery yapmanıza gerek yok mass asault + 40 width yaparsanız+ olarakta military factorylerinizi tamamen infantry weapon üzerine yapıp sürekli supplynız olursa Japonya'nın size karşı pek bir şansı yok. (Yazmayı unutuyordum mass asaultta inf width -0.4 gibi bir şey azalıyordu yani daha fazla manpower kullanabiliyorsunuz.

    Japonya'nın size karşı Air superioritysi olacak. Ve infantry birlikleri artillery + engineer +recon gibi şeylerle birlikte superior firepower doctrini yapacaktır. Superior firepower oyunun içindeki en iyi doctrine. Tabi Çin ve Sovyetler manpower üzerine kurulu ülkeler oldukları için mass assault daha mantıklı. Doctrine yüzünden bir dünya artısı olacaktır ayrıca Çin sürekli karşı saldırmaya çalıştığı için Çin muhtemelen 2 sene sonra supply sıkıntısı yaşamaya başlıyor yani sizin yaşadığınız gibi.

    Widthlere özellikle dikkat edin. Eğer 21 18 olursa eksi puan yiyorsunuz. Zira 21 veya 18 ,80 veya 120 width savaşlara uymuyor. Savaşlara dikkat edin -%25 effect yiyorsunuz width yüzünden. Air superiorityde çok etkiliyor fakat AA batalion+support AA yaparsanız eksi yemiyorsunuz ama sıkıntı olan yeterince AA yapabilmek.

    Tabi bunlar çok ayrıntı şeyler bende yeni yeni oturdu (3 senedir oynuyorum 300 saat ancak yapabildim. En uzun süredir oynadığım oyun. Bundan önce en uzun sadece CoD idi.)sayılır açıkçası. 40 width kullanırsanız da sıkıntı olmaz. Aslında bunları yapmayıp büyük bir ekonominiz oldu mu bir dünya supply +superior firepower+Air superiority+2 milyon manpower sizi yenecek birisi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dediklerinizi tekrardan deneyeceğim mutlaka teşekkürler çok ince hesaplar var gerçekten. Ben üretimim iyi ise 7+2 lik düzeni kullanmaya calısıyorum genelde yabancı sitelerde hep yazan olmuştu. Herhalde bu düzen Türkiye gibi küçük ülkelerde işe yarıyor. Motorize, tank, paratrooper, marine hele onlari hiç bilmiyorum.

    Birde şöyle bi sorum olacak son olarak kusura bakmayın zahmet oluyor sizede. Düşmanla savaşta iken cephe hattı çiziyorum saldırı planıda yapıyorum harekete geçirdiğim halde saldırmıyorlar bu ikmal eksikliğinden mi kaynaklanıyor? Hatta bazen müttefiklerle beraber aynı cephede savaşırken de çok oluyor bu sorun. Hiç bir şekilde saldırıya geçmiyor birlikler. Nasıl düzeltebilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CANBUYUK06 -- 28 Ekim 2019; 16:9:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CANBUYUK06 C kullanıcısına yanıt
    Birimlerinizin organizasyonu düşükse saldırıya geçmezler. Bu genelde supply sıkıntısından kaynaklanıyor. Her tarafa infastructure yapmanız gerekecek. Eğer bölge sizin değilse maalesef yapacak bir şey yok. Bende yaşadım aynı sıkıntıyı. Soyvetler Japonya'ya karşı savaşa geçmesine rağmen doğu Rusya'nın çoğu yeri düşük infastructure'a sahip. Bu yüzden ordular savaşırken çok sıkıntı yaşıyorlar.

    Eğer düşük organizasyona rağmen saldırıya geçmelerini istiyorsanız planınızı aggresive yapmalısınız. 3 "büyüktür" (>) işareti olanı yani. Eğer karşı tarafta supply sıkıntısı yaşıyor veya çok az orduları varsa bunu tavsiye ederim fakat iyi bir ordu dizmişlerse yapmayın bir dünya manpower+supply kaybedersiniz.

    7+2 iyidir ben öyle yapıyorum. Superior firepower doctrini ile çok iyi gider. Yalnız doctrini yaparken support için olan yolu değilde diğerini seç. Birisi support art için bonus veriyor diğeri line artillery için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • CANBUYUK06 C kullanıcısına yanıt
    Oynamayalı baya oldu yanlış da hatırlıyor olabilirim ama cephe hattında kaç ordun var? Eğer birden fazla orduyu aynı hat üzerinde konuşlandırdıysan ve adamlar attrition yiyorsa cephede ilerlemezler. İlk zamanlarda Türkiye ile oynarken bana olmuştu. Kafkas hattına iki ordu yerleştirdim. Cephe bir türlü ilerlemiyordu. En sonunda birisini çekince çözülmüştü olay.
  • Bu çok sinir bozucu bir şey gerçekten müttefik topraklarda felaket sıkıntı oluyor. Neyse artık alt yapı inşaası yaparım öğrendiğime göre. Çok sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Waking the Tiger çok güzelmiş cidden. Çin'i zar zor olsada birleştirebildim.Şimdi nasıl Japonya'ya çıkarma yapabilirim? Donanma basmak imkansız gibi yıl zaten 1945 olmuş :). Donanma olmadan çıkarma yapmanın bir yolu var mı? Bu çin'in sınırsız manpower'ı var ama diğer alanlarda çok geride



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CANBUYUK06 -- 24 Kasım 2019; 15:8:21 >
  • Gençler oyunu hep Road to 56, Kaiserreich, The Great War gibi modlar ile oynuyorum. DLC satın almama gerek var mı? Bu modlarla oynarken DLC'leri eklediğimizde modlara ek özellik getiriyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.