Şimdi Ara

Hediye drone kayıt yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar iyi gunler. Yurtdisindan hediye Kullanilmis dji phantom 3 geldi. Eski bi drone oldugundan ne faturasi ne kagidi nede uzerinde serial seri no bi etiket yok. Bunu sivil havacilika nasil kaydettirebilirim. Iletisime gectim ama karsi taraftan mail olarak atan kisi soruma cevap vermek yerine copy paste mesaj yazmis anlamafim gitti. Yardimci olabilecek arkadas lutfen aciklarsa memnun olurum.


    Kurumun yazdigi cevap :

    Sayın ilgili,

    Yurt içinden veya Yurt dışından İnsansız Hava Aracı satın alan ve ya satışını yapan şahısların dikkat etmesi gereken önemli hususlar aşağıda belirtilmiştir:


    İnsansız Hava Aracı (İHA) satın alan şahıslar, araçlarını bireysel olarak kayıt yapmamalı, insansız hava aracının önce satıcı tarafından kaydedilip sistem üzerinden kendilerine satışının yapıldığından emin olmalıdır. Bu işlem; fatura bilgilerini girmek suretiyle satıcı tarafından "İHA Satış Kaydı" ekranından, alıcı tarafından da "Satın alınan İHA Kaydı" ekranından satıcının satıp alıcının bu işlemi onaylaması vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir. Aynı şekilde satmak amacıyla ithalatçılardan İHA alan şahıslar da bu işleme tabidir. Tüm bu zorunluluklar, 1 Eylül 2016 tarih ve 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile getirilmiş olup tespit edildiği durumda, aynı gün satış işlemini gerçekleştirmeyen satıcı ve kendisine satış işlemi gerçekleştirildikten sonra 3 gün içinde onaylamayan alıcı hakkında yine bu KHK kapsamında idari işlem yapılır.


    İnsansız Hava Aracı kayıt sistemine bazı bireysel ve kurumsal(ticari) kullanıcılar tarafından gerçeğe aykırı bilgiler girildiği fark edilmiştir. Özellikle İHA satış işlemi yaparken bazı satıcılar tarafından İHA'nın seri numarasını (olmayan seri numarasını varmış gibi girme, aracın başka teknik bir kodunun seri numarası olarak girilmesi, seri numarasının başına ve ya sonuna noktalama işaretleri girerek yeniden aracı kaydetme vs.) gerçeğe aykırı girildiği tespit edilmiştir. Girmiş olunan bu bilgiler, doğruluğu beyan edilerek girilmektedir. Bilinçli bir şekilde sisteme gerçeğe aykırı bilgi girişi yapan şahıslar için yine ilgili KHK kapsamında idari işlem yapılır.


    İHA satış işlemi yaparken lütfen satış işlemi yaptığınız şahsın T.C kimlik ve ya Vergi numarasını doğru ve eksiksiz giriniz. Özellikle T.C numarasını ve ya Vergi numarasını eksik ve ya yanlış giren şahıslar satış işlemini yaptığında İHA, hem satıcıda hem de alıcıda görünmemekte ve askıda kalmaktadır. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için lütfen satış işlemi yaparken girdiğiniz T.C kimlik ve ya Vergi numarasını defalarca kez kontrol edip doğru bir şekilde girdiğinizden emin olunuz.


    Kanunlar Kapsamında cezalı duruma düşmemek için İHA Kayıt sisteminde kaydı olmayan sıfır ve ya 2. el İHA'ları yurt içinde satın almayınız,

    Bilgilerinize.


    Kayıt işlemleri

    MADDE 11 -(1) İHA0 ve IHA1 kategorisindeki hava araçlarının kayıtları Genel Müdürlük tarafından

    elektronik ortamda oluşturulan "Kayıt Sistemi" üzerinden yapılacaktır.

    (2) (Değişik: 12/06/2017 tarih ve 52217814-010.07/E.385 sayı)

    a) Ülkemizde üretimi yapılan her bir İHA, üreticisi tarafından aynı gün içerisinde "Kayıt Sistemi"ne kayıt edilir.

    b) İthalatçı firma tarafından satılan her bir İHA'nın bilgileri satın alan kişi bilgileriyle birlikte, satan

    firmanın sorumlu yöneticileri tarafından aynı gün içerisinde "Kayıt sistemi" ne kayıt edilir.

    c) Yurtdışından bireysel olarak getirilen veya yurt içinde devir alınan İHA, en geç 3 gün içerisinde "Kayıt Sistemi"ne kayıt edilir,

    bilgilerinize.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.