Şimdi Ara

hem web hem mobil için hangi dil?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba,

    boş zamanlarımda udemy üzerinden dersler ile geliştirerek yazılım öğrenmek istiyorum. Tam zamanlı bir işte çalışıyorum boş zamanlarıdma oyun moyun oynaaycağıma bu kondua kendimi geliştiririm diye düşündüm.

    eskiden web sitesi tasarımı yapmaktan keyif alırdım. fakat şuan mobile kayma var gördüüm kadarıyla. bu sefer dinamik web siteleri ve bunun aynısını mobildede yaratabileceğim eş zamanlı çalışacak projeler üretmek istiyorum. sizce hangi dil bana yardımcı olur. java öğrenmiştim bir ara çok keyifli geldi. fakat sanırım benim javascript öğrenemem gerekecek doğru mudur acaba?



  • Mobilde react native gibi javascript kutuphaneleriyle cross platform uygulama cikarilabiliyor. Ayrica web icin javascripte benzer dil olan typescript ile angularda geliştirmeler yapabilirsin. Javascript sana yakin derdim. Ancak her ne kadar js kütüphaneleri ilerlemis olsa da bir native mobil uygulama cikaramiyorsundur.
  • "cordova" ve "ionic" diye araştır netten bulursun birşeyler.
  • java / javascript.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maroon On

    Mobilde react native gibi javascript kutuphaneleriyle cross platform uygulama cikarilabiliyor. Ayrica web icin javascripte benzer dil olan typescript ile angularda geliştirmeler yapabilirsin. Javascript sana yakin derdim. Ancak her ne kadar js kütüphaneleri ilerlemis olsa da bir native mobil uygulama cikaramiyorsundur.
    React native önerdikten sonra web için angular biraz işi uzatmak olur. Web'de de react üzerinden yürüyebilirsiniz.
  • Mobilden kastına bağlı. Android app ve web ise Java. iOS da kapsasın dersen c# (xamarin) veya javascript. Lakin Web veya mobil sıkı çalışma gerektiren geniş alanlar hem o hem o biraz zor iş. İkisi de de bir şey üretmek sadece x dili bilmek ile bitmez. Web de html css js ve bir backend gerekir. Mobil ise ui, backend, emulator, uygulama magazası gibi aşamalar içerir.” İki tavşan kovalayan hiç tavşan yakalayamaz”
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.