Şimdi Ara

hepsiburada hakkında uyarı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu uzun ve meşakatli yazıyı kaleme almamın sebebi kendini Türkiye’ nin en iyi ve en köklü online satış markası olarak lanse eden Hepsiburada.com ile aramda yaşanmış olan sıkıntılardır. Daha doğrusu yaşadıklarımdan başkalarının ders alması ve o firmaya hiç bulaşmamasıdır. 18.07.2011 tarihinde Hepsiburada.com’ dan iki adet Sinbo SVC-3455 WD Islak & Kuru Şarjlı Süpürge siparişi verdim. Detaylar sipariş sayfasında göründüğü gibi.




    Ürünün hepsiburadada normal fiyatı 50 küsur TL idi. Benim aldığım zaman yaklaşık % 10-20’lik bir indirimde ve 3 gün içinde kargo özelliği vardı üründe. Ben de doğal olarak iki adet sipariş verdim uygun gelince. Sitenin verdiği bilgilere göre siparişin 8. gününde tüm ürünler yollandı, 9. günde eşim yurtiçi kargo şubesinden gidip hepsiburada kartonunu teslim alıp eve gelmiş.

    [simage]
    https://lh3.googleusercontent.com/IeeP2sOb-4F7ft9BUC8_HEb7JxL7djqVCSuFrddIZJNaKqFUPcWpl9ZME0E_HlciNbxbEfYNb-vqCbV_V8ywU5awu7R89SXnuNgQkYKGpEY-2d5UW94[/simage]

    Evet asıl olaylar buradan sonra başlıyor.... Beni aradı ve kutunun içinden sadece bir adet süpürge çıktığını söyledi. Doğrusu ilk başta çok önemsemedim, şimdiye kadar bu siteden yaptığım alışverişlerde pek bir sıkıntı yaşamamıştım çünkü; belki de ayrı bir kartonda gelecekti diğeri. Eve gidince iyi niyetimin boşa olduğunu anladım. Fatura iki ürün kesilmişti, yani sitede göründüğü gibi akılları sıra iki adet ürün yollamışlardı. Faturanın aslını taratmamışım ama bu internet versiyonunden logonun düzgün ve renkli olmasından başka bir farkı yok.

    [simage]
    https://lh3.googleusercontent.com/GzRw02TfTVcA1qLnqyQHlq4CmG7IXy_EK03SmJ_8ntPZ-7ZHtXmRGoKMkZsTAatzZ5xq9gk_56u0SDfI0wREx3PWLLrVlIPa3qxIlg66d8Fb7kDwxCw[/simage]

    Bunun dışında fotoğraflarda da göründüğü gibi hepsiburada kartonunun ilgili üründen içine iki adet sığmasının imkanı yok. Bildiğiniz küfür eder gibi bir durum.



    Saat 8 sularıydı müşteri hizmetlerinin çok meşgul olmayacağını varsayıp aradım, dakikalarca başka müşterilerle ilgilenen görevlilerin benimle de ilgilenmesini bekleyip kapattım, ardından çok meşgul olmadan arayayım diye sabah dokuzda aradım, ama sonuç aynı. Bu aramaların ayrıntıları da vodafone’ un görüşme ayrıntıları sayfasından görülebilmekte.

    [simage]https://lh4.googleusercontent.com/qo6NFgUcAJ67x0qWl79HeeZx4Jnup5NG1laUMPG9kTubRLsQYiJRRCnqSJ6ppl48T5bwSbLco_x9N1oXH8f70rNJsedUjSjurxJYSEDCTgq0sZdw0Tc
    [/simage]

    Bu arada sorunun en başından beri müşteri hizmetleriyle olan yazışmalarımı da resimlerle buraya koyuyorum. Bu arada açtığım başlıklardan birini de sildiler şu anda yok. Görüldüğü üzere müşteri hizmetleri birbirinden ve bir çok başka şeyden bihaber.



    Tüm bunların üzerine ben ne mi yaptım, aynen yukarıda olduğu gibi tüm delilleri toparladım çıktıları, dilekçeyi hazırlayıp ilçe tüketici sorunları hakem heyetine başvurdum. Heyetin müdürünün tepkisi de garip oldu ve direk verdiği cevap da “bundan bişey çıkmaz”dı. Kendisi de hep oradan alışveriş yaparmış, o hiç sorun yaşamamış; ondan ziyade eksik olduğunu görünce teslim almayıp geri iade etmeliymişim. Ortada bir kere kargoyla alakalı bir hasar vs durumu yok. Keza bana iki kutu halinde göndermiş olabileceklerini düşünemez miyiz? Doğrusu tüketici sorunları hakem heyetinin müdürlüğündeki birinin bu tarz düşüncelere sahip olması beni oldukça şaşırttı. Bunun dışında şikayetvar.com da aynı sorunla ilgili birşey yazdığınızda “zaten aynı konuyla ilgili şikayet yazmışsınız” gibi bir üslupla yayınlanmıyor.


    Peki bunca yazıyı niye yazdım: arkadaşlar bu siparişe kadar ben de hiçbir siparişimde bir sorun yaşamamıştım, fakat burada gördük ki kendini en büyük ilan eden firma bile sınırsız bir densizliğe sahip olabiliyor. Ben 40 küsur tl ile ne batar ne çıkarım önemli olan bundan sonra benim bu siteye yaklaşmayacak olmam ve sizin de mümkün olduğunca uzak kalmanız. Aynı yazıyı farklı yerlerde görebilisiniz; üye olduğum tüm site ve forumlarda bunları aynen kopyalayacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilicustasi -- 22 Ağustos 2011; 12:07:43 >







  • Kargo sitketine tutanak tutturup urunu iade etmeniz gerekiyordu. Internet alisverislerinizde mutlaka korgoyu acmadan teslim almayin.
  • quote:

    4.4- SATICI, sözleşme konusu ürünün sağlam, eksiksiz, siparişte belirtilen niteliklere uygun ve varsa garanti belgeleri ve kullanım kılavuzları ile teslim edilmesinden sorumludur.

    Satış sözleşmesinin ilgili maddesi, kargodan dolayı hasar vb. olsa dediğiniz doğru; fakat yollarken farklı zamanlarda ayrı ayrı da gönderebilirler sonuçta. Artık onu da teslim almayıp geri yollasaydı eşim, iki süpürge zarara girerdik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilicustasi -- 19 Ağustos 2011; 23:56:08 >
  • panpa 1 tane çıktığını hala kanıtlayabilirsin.
    eğer 1 adet varsa desi diyelim 5,
    2 adet varsa desi 9 dur.
    deside en*boy*kilo idi galiba.
    desinin düşük olduğunu kanıt olarak verebilirsin, dersin 2 tane olsaydı desi daha yüksek olurdu falan.
    alıntı yap cevapla panpa. :(.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wheatley

    panpa 1 tane çıktığını hala kanıtlayabilirsin.
    eğer 1 adet varsa desi diyelim 5,
    2 adet varsa desi 9 dur.
    deside en*boy*kilo idi galiba.
    desinin düşük olduğunu kanıt olarak verebilirsin, dersin 2 tane olsaydı desi daha yüksek olurdu falan.
    alıntı yap cevapla panpa. :(.

    evet uğraşmak istiyorsan bu şekilde her türlü kanıtlarsın. Ancak y.k genelde desi kısmı boş oluyor ona bakmalısın önce takip no'dan veya korgo fişinden.
  • HepsiBurada'dan 2 kere, tek siparişte 1'den fazla ürün alış-verişi yaptım.Çok şükür ufak gecikmeler dışında bir sorun olmadı.
    İnternetten alış-veriş işi biraz şansa bağlı biraz da sakat.Umarım iyi bir sonuca ulaşırsınız.
  • [quote=Wheatley]panpa 1 tane çıktığını hala kanıtlayabilirsin.
    eğer 1 adet varsa desi diyelim 5,
    2 adet varsa desi 9 dur.
    deside en*boy*kilo idi galiba.
    desinin düşük olduğunu kanıt olarak verebilirsin, dersin 2 tane olsaydı desi daha yüksek olurdu falan.
    alıntı yap cevapla panpa. :(.
    panpa desi hesabı = en* boy * yükseklik / 3000

    imiş kargodan sorduğuma göre. kargo takip ekranında zaten 12 desi olduğu görünüyor gelen kutunun. eve gidince bir de ürün kartonunu ölçüp iki adeti için gereken desiyi hesaplayayım. % 99 kurtarmayacaktır. Zaten resimlerde görünüyor yolladıkları kutuyla ürününki arasındaki fark.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilicustasi -- 20 Ağustos 2011; 11:49:46 >
  • Ben de mağdur oldum.

    3 Ağustos'ta sözüm ona "Siparişinizdeki ürün kargoya verilmiştir" yazıyor ama kargo bilgisine tıklayınca bomboş bir sayfa çıkıyor, ne kargo fatura no, ne takip no var.
    5 Ağustos'ta kargom nerede diye soruyorum 120 saat sonra verdikleri cevap aynen şöyledir :

    Sayın Müşterimiz, Sipariş gönderim sistemimizi yenilerken yaşanan aksaklıklar nedeniyle ürün teslimatlarımızda gecikmeler yaşadık. Bu süreçte vermiş olduğunuz siparişi zamanında teslim edemediğimiz için sizden özür dileriz. Siparişinizi mümkün olan en kısa sürede size ulaştırmak için gece gündüz çalıştığımızı ve istemeden yaşattığımız bu gecikmenin geçici bir durum olduğunu bilmenizi isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla Siparişiniz ile illgili başka bir sorunuz varsa bize aşağıdaki linkten mail gönderebilirsiniz:http://www.hepsiburada.com/musteri.aspx?sid=1 Hepsiburada.com' u tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

    tekrar sordum :


    Yeter artık, müşterilerinizle dalga mı geçiyorsunuz !!!???
    “Siz değerli müşterimizden özür dileriz.” diyorsunuz. Özür dilemekle işler yürümüyor, özrünüzü kabul etmiyorum.
    BENDEN ÖZÜR DİLEMEYİN, TAŞINIYORUZ DİYE BAHANE DE ÜRETMEYİN, BENİ İLGİLENDİRMEZ.
    ÜRÜNÜ SATARKEN BELİRTSEYDİNİZ, TAŞINIYORUZ, ÜRÜNÜ NE ZAMAN SEVKEDECEĞİMİZ BELLİ OLMAZ, BİZ NE ZAMAN TAŞINIRSAK O ZAMAN SEVK EDERİZ DESEYDİNİZ. BEN DE SİPARİŞ VERMEZDİM.
    ÜRÜNÜM NEREDE BANA NE ZAMAN ULAŞTIRILACAK ??? CEVAP VERİN YETER ARTIK,

    dedim ama nâfile.




    Kargom nerede diye tekrar ve tekrar sordum işte verdikleri yine çözüm üretmeyen, sorun üreten, robotik,kalıplaşmış, copy-paste aynı cevap :

    Sayın Müşterimiz,
    Sipariş gönderim sistemimizi yenilerken yaşanan aksaklıklar nedeniyle ürün teslimatlarımızda gecikmeler yaşadık. Bu süreçte vermiş olduğunuz siparişi
    zamanında teslim edemediğimiz için sizden özür dileriz.Siparişinizi mümkün olan en kısa sürede size ulaştırmak için gece gündüz çalıştığımızı ve istemeden yaşattığımız bu gecikmenin geçici bir durum olduğunu bilmenizi isteriz.
    Anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla



    Anlayışlı olmak lazım öyle değil mi arkadaşlar ne de olsa zavallılar gece gündüz çalışıyorlarmış. Ben ise gece gündüz 2 TB diskim gelmediği için yedekleme yapamıyorum. Olsun yeter ki paşa gönülleri dert görmesin.
    Özür dileriz dediniz mi akan sular durur. biz koyun müşteriler günlerce, haftalarca hatta aylarca bekleriz.
    Kusura bakmayın anlayışsızlık yapıyoruz. Paramızı verdik taksitleri ödemeye başladık, haddimize mi düşmüş parasını ödediğimiz malın durumunu sormak, canınız sağolsun daha bekleriz biz, sorun değil.
    Haklısınız ne de olsa gece gündüz çalışıyorsunuz kusura bakmayın rahatsız ettik müşteri hezimetlerini.



    Akıllı insan kendi hatalarından ders çıkarır, ben dersimi aldım, 220 liralık pahalı bir ders oldu. Bir daha asla ve asla bu hepsiburada.com dan alışveriş yapmayacağım.
    Daha akıllı insanlar kendi hatalarından değil, başkalarının hatalarından ders çıkarır.

    Lütfen siz benden daha akıllı olun.




  • Hocam sizde kanıtlarınızı ekran görüntülerinizi kaydedin, benimkiyle beraber üye olduğunuz forumlarda yayın. Organize suç örgütü moduna girdiler neredeyse, oyalama politikasıyla herşeyi geçiştiriyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilicustasi -- 22 Ağustos 2011; 12:06:29 >
  • 1 senedir sürekli olarak yazılıyor sorunlar buraya, üstelik tamamı aynı konu çevresinde dönüğ duruyor. buna rağmen bu siteden alışveriş yapıyorsanız, sonuçlarına katlanmak durumundasınız. hakkınızı uğraşarak alırsınız; ama bu sitenin yalanları ve umursamaz tavırlarıyla uğraşır durursunuz aldığınız üründen de soğursunuz. hepsiburada bitmiş bir sitedir, zorlamanın alemi yok.
  • isim yapmış diye herkes hb alışveriş yapıyor fakat adamlar doymuş demek ki... artık eskisi gibi ilgilenme yok! sipariş veriyorsun tedarik sürecine takılıyor, bundan sonra hizlal.com alışveriş yapmaya başladım en azından bu tarz sorunlar daha az ve daha hızlılar.
  • 2 ay sonunda uğraşıp diğer ürünü de aldım, fakat artık ürün değil para iadesi istedikten sonra yolladılar. ardın da ne bir özür ne de bir mesaj. işim bitmiştir hepsiburada ile
  • Tuketici haklarinin farkli bir yaklasimi oldugunu duysam sasacagim. Sanki tuketiciyi hakkindan vazgecirmek icin calisiyor gibiler. Genel yaklasim "bundan birsey cikmaz". Ustune de nasihat, bak sen soyle soyle yapsaydin bu durumda kalmazdin. Kardesim ben butun hukuki bilgiye sahip olsam ve ona gore hareket etsem zaten sana ihtiyac olmazdi.
  • aynen xargs sana katılıyorum 3 ay önce n73 telefonum vardı iki kere swap olmuş telefonum 4 kere teknik servise girmiş.. hakem heyetine başvurdum para iadesi almak için, işte geç kalmışsınız niye bu kadar beklediniz falan filan sanki mübepciliz ya nerden bilicez! neyse ki 3 ay sonra ücret iadesini aldık hayırlısıyla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.