Şimdi Ara

Hepsiburada Ürün İadesi Umursamazlığı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 23.12.2020 tarihinde Hepsiburada.com dan mini PC sipariş ettim. Bilgisayarı kurmak in açtığımda bana daha yüksek konfigürasyonlu bir PC gönderdiklerini fark ettim. Aradım durumu ilettim online eğitim için acil PC ihtiyacım var ücret farkını ödeyebilirim dedim. Önce ok bakalım dediler sonra böyle bir uygulamamız yok cevabı aldım o zaman iade etmiyorum dedim telefonla birkaç kez aradılar neyse dedim ürün değişimi için kargoladım.


    Ürün satıcı firmanın eline ulaştı 2 gün değerlendirme bekledim. Sonra 5 gün içinde doğru ürün gönderilecek cevabı aldım. Aynı ürün aynı satıcıda 2 saatte kargoda ile satılıyor neden bu kadar bekliyorum dedim ezber cevap 8.1.2021 e kadar kargolanacak. 


    8.1.2021 'de baktım hala kargolanmamış WhatsApp hattından irtibata geçtim paket hazırlanıyor cevabı aldım dedim bugün kargoya verilmesi gerekiyordu. Cevap yapabilecek bir şey yok. Ne desen ezberlenmiş cevaplar.


    Özetle Hepsiburada tamamıyla satıcının keyfiyle baş başa bırakıyor sizi. Bugüne kadar ya niye bu kadar yükleniyorlar derdim ama başınıza böyle bir şey gelmeyince anlayamıyorsunuz.

    Ne güzel daha yüksek konfigürasyonlu gelmiş bana ne doğru yollasalarmış demeyip iyi niyet gösterdik karşılığında bu şekilde cezalandırıldık ona yanarım. Bu arada paket dışında konfigürasyonla ilgili detay yoktu. Faturada da benim sipariş ettiğim konfigürasyondaki PC yazıyordu.


    Şu an twitter/sikayetvar/çağrı merkezi her yerden ulaşmaya çalışıyorum "en kısa sürede çözülecek" dışında ezber cevaplardan başka bir cevap alamadım.








  • bu ülkede dürüst olmakta suç hocam.


    iade konusunda amazonun üstüne tanımam. satıcı amazondan alıyorum. 6 ay kullandığım mouse'u iade ettim tuşu bozuldu diye. yenisi geldi 3 ay sonra o da bozuldu onuda iade ettim. 4 gün önce bozulan mouse yerine yeni mouse aldım 4 gündür kullanıyorum beğenmedim bugün kargoladım iadeye.


    iade o kadar kolay ki. tek tuşa basıyorsun. kargo kodu gönderiyorlar. kargoya gidip kodu gösteriyorsun o kadar. ertesi gün paran hesabında =)


    o yüzden amazondan şaşmıyorum. hb n11 falan bitti benim için. ha eminim bizim türk insanı amazonun iade durumunu aşırı suistimal edecektir. yakında zorlaştırırlar.


    geçmiş olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 12 Ocak 2021; 22:36:43 >
  • en çok zaten buna canım sıkılıyor resmen dürüst davrandığım için cezalandırılıyorum ve bu hep başıma geliyor. yıllar önce işten çıktım müdür çıkışını ay sonu yaz işe gelme paranı tam al dedi çalışmadığım parayı almam dedim 7 gün sonra 5,5 maaş prim verildi ve bana ödenmedi. dava açtım seneler sonra paramı kuşa dönmüş bir şekilde alabildim.


    bundan sonra amazon dan şaşmıyorum kimse yerli şu bu edebiyatı yapmasın işini kim iyi yapıyorsa onu seçerim. amazonda yalnız şu sıkıntı var en son laptop aldım parayı anında çekmiyorlar miktar büyük olunca banka bloke koydu sonra açtırdım bir daha bloke koydu derken kart değiştirdim uğraştırdı beni.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi remotion -- 12 Ocak 2021; 22:47:8 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.