Şimdi Ara

Her Gece Aynı Saatlerde İnternetimi Kullanıyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.150GB AKK lı superonline 50 mbit fiber kullanıcısıyım.Geçen ay telefonuma kota doldu bilgisi içeren bir sms aldım. 2 yıldır superonline kullanıyorum. Kotanın yarısını bile zor dolduruyordum. Bu mesaj üzerine detay kullanım bilgilerime baktım. Her gün gece 03.00-03.30 saatleri arasında yogun bir kullanım görünüyor.Modem şifresini değiştirdim,mac filtreleme yaptım,SSID yi gizledim ancak bir çözüm olmadı. Aşağıda ekran görüntüsü de veriyorum.BU arada Kullandığım işletim sistemi W10 10 62 preview sürümü.




     Her Gece Aynı Saatlerde İnternetimi Kullanıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe -- 6 Ağustos 2015; 7:52:49 >







  • Modeminizin marka modeli nedir? Wifi şifreleme olarak WPA veya WPA2 mi kullanıyorsunuz yoksa WEP mi? O saatlerde bağlanan bir cihaz evinizde var mı? Gene o saatlerde modeme girip hangi mac adresi bağlanmış gördünüz mü?
  • Modem huawei hg253s.Sifreleme wpa ve 20 karakterden fazla.bağlı cihazlarda yabancı bir mac de yok.pc bazen kendi kendine açılıyor durduk yere.ondan şüpheleniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değiştirmediyseniz Windows Update'in standart başlama saati 03:00. Son zamanlarda arka arkaya çok Windows 10 build çıktı, o nedenle sık sık Win10 güncellemesi yapmış olabilir. Eğer birden çok windows bilgisayar varsa, her biri için bunu tekrarlamış ta olabilir.

    Bağlı tün bilgisayarları gece kapaytıp, bir de öyle izleyin.
  • fato65'e katılıyorum fakat kendi kendine açılıyor derken neyi kastettiniz?
  • Tek bilgisayar var. Modemi gece kapatınca sorun yok. Bilgisayar tamamen kapalıyken kendi kendine açılıyor.ara sıra wake on lan kullandığım icin ethernet kartı pc kapalıyken de aktif. Ama ben paket gondermedigim halde birkaç kez kendi kendine açıldığına şahit oldum.bu gece psu dan kapatıp deneyecegim bakalım ne olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam fato65 doğru söylüyor.Herkezde aynı sıkıntı var.İnternette çözümünü bulabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insider olduğum için sürekli yeni surumleri indiriyor olabilir.Bir de onu kontrol edeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modemde eğer wps açıksa onu da kapat. Çok kolay hacklenebiliyor wps'i açık olan ağlar. Adam bağlı bir aletin mac adresini kullanarak mac spoofing yaparak saldırıp bağlanıyor olabilir. Bana kalırsa kendi ağın üzerinde geceleri ARP Spoofing yap. Man in the middle saldırı türü. Windows üzerinde Cain ve Abel ile yapabilirsin. Geceleri tüm paketleri dinle bakalım, sonra bi Hex Editörle karıştırırsın, eğer şifrelenmemiş bir siteye falan giriş yaptıysa bilgilerini de bulabilirsin.

    Bunun dışında Netlimiter gibi bir şey açıp gece bilgisayarın mı indiriyor bu kadar şeyi onu da görebilirsin. Windows 10'un update ayarlarında p2p 'i de kapat. Kullanmadığın sıralarda indirilen update leri başkalarına yollamaya başlıyor bilgisayarın. Mükemmel bir ülkede gerçekten faydalı olabilirdi. Ama upload akk'si de var bu ülkede :D
  • casablanca kullanıcısına yanıt
    Hocam tavsiyeler in çok teşekkür ederim. Wps zaten kapalı. Sorunu da çözdüm Windows update ile işgiliymiş. Mac spoofing olayımı da ne olur ne olmaz yapmak Lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hatırlatmanız iyi oldu ben de wps i kapattım teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.