Şimdi Ara

Her sene yeni modeli almaya nasıl bakıyorsunuz? Mantıklı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aldığım iPhone'u uzun yıllar kullanabiliyorum ama araya 3-5 model girince hem enflasyondan hem kur farkından vergiden vs. aradaki fiyat uçurum oluyor...


    Bu yüzden çıkan son modeli alayım, sonra da onu satıp her yıl yeni çıkan model ile değiştireyim diyorum. Böylece aradaki fiyat farkı tokmaz, hem de en son çıkan modeli kullanır her sene yenilemiş olurum diye düşünüyorum.


    Bunu yapan iphone'cular çok, biliyorum. Fikriniz nedir bu konuda?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 27 Nisan 2024; 15:12:59 >



  • Borç harç yoksa yapılır niye yapılmasın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yenilerim bir kere geliyorum hayata.

  • Geçen yıl iPhone 12 üstüne 16bin TL verip 14 almıştım. Apple iPhone’ları planlı eskitme yöntemleriyle yavaşlatmasa hiç gerek yoktu yükseltmeye. Yavaşlattı telefonu mahvetti. Mecburen yükselttim. Bunu da (iPhone 14’ü) iOS 16.7.2’de bıraktım. Yağ gibi akıyor telefon. Sıfır sıkıntı, sıfır stress, sıfır masraf.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone'un mantığı zaten seni her sene yeni model değiştirmeye mecbur bırakmıyor. 11 Pro Max kullanıyorum gayet de hızlı. 2 Yıl daha güncelleme alacağını biliyorum kafam rahat.

  • son yıllarda değil, gelişme durunca ısıtıp ısıtıp öne sunma işi başladı, fiyatların artmasına hiç girmiyorum

  • Artık mantıklı bakmıyorum en az 2-3 yıl kullanma taraftarıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13PM’ den itibaren her sene kredi çekip yeniliyorum,
    Batık durumdayım…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone 12'de takılı kaldım çünkü 12'ye göre 13 hiçbir şey sunmuyordu, 14'te de kayda değer bir yenilik yoktu. 3 buçuk seneyi devirdim şimdi 15 ile arasında değişim adına fiyat uçurumu var.

  • mr.leon kullanıcısına yanıt

    Tam olarak aynı kafada ve durumdayım Fark yok biliyorum. Ama bu uçurum durumu beni bu düşünceye itiyor. Ve benim kullandığım telefonun pil sağlığı 1 yıl olmadan %92 ye indi. Yoğun kullanan biriyim. Yılda bir değişim gerekir diye düşünüyorum. Garanti kapsamında da değiştirmediklerini var sayarsak zaten 5 bin sadece pil masrafı, o da bugün...

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Son modelin üstüne yeni çıkanın arasında kaç lira fark vardı ki kredi çekmek zorunda kaldın ve ödeyemedin? Aldığın telefonu satmayıp koleksiyon mu yapıyosun?

  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt

    Kayıtsız telefonun 2. elde değeri yok.

    14 PM 256GB Deep Purple 30.000 TL' ye gitti.

    I5 PM 1TB Natural Titanium 55.000 TL' ye (Kayıtsız) geldi...

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Bu biraz senin tercihin gibi geldi. Yurtiçi neden almadın?

  • Hocam mantıksız gibi sebebine gelecek olursak. Tam şimdi sahibinden de ip15 pro 256 lara baktım ortalaması 64 65 arasında cihazın sıfırı 75 80 arası değişiyor nerden baksanız 10kdan fazla cihazın kendi değer kaybı ortalama günümüz kurlarından da 20k yeni cihazın eski cihaza göre farkı oluyor gelirken. Her sene bu oranda değişmeye kalkınca ortalama kullanımınız 3 yıl olsa 90k para eder günümüz şartlarında. Bu şartlarda bu fiyata (ki telefonlara bu paraları harcamak yada borç çekmek yerine borçla veya ayırdığınız nakit ile altın aldığınız senaryoda 2 3 yıl içinde sıfır iphonun fazlasını bile koyarsınız) sıfır iphone direkt alınabiliyor. Hiçbir amiral telefonda 2 3 yılda performans düşüşü yaşamaz aldığınız cihaz iyiyse kullanın hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ytümak -- 2 Mayıs 2024; 20:7:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mevcut telefonu gittiği yere kadar kullanıp, ömrünü tamamladığında yeni modele geçince günümüz en güncel sıfır iphone modeli minimum 50 bin tl ödemek gerekiyor. Bu rakam bu yıl daha da artar. Her sene eldeki telefonu satıp 10-15 bin farkla yeni modele geçince de aşağı yukarı yakın meblağlar ödenebilir. Hem daha güçlü donanım, kamera özelliklerinden faydalanılır hem de düşen batarya performansı konusunda sıkıntı yaşanmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu konuyu düşünüyorum, Şubat ayında İPhone 11 den İPhone 15’e atladım, Eylül de 16 ailesinin fiyatlarını takip edeceğim, absürt bir fiyat olmaz ise yükseltme yapmam bununla devam ederim, baktım bayağı bir fiyat artışı var fazla geç olma dan 16 Plus veya 16 Pro alıp yoluma devam edebilirim, normal de esas düşüncem 17 veya 18 modeli çıkınca değiştirmek, ama Türkiye de bu pek mümkün görünmüyor fiyatların absürt şekilde artışın dan dolayı maalesef.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yokizm58 kullanıcısına yanıt

    O absürt fiyat artışı 16'da sana var gelmese de 17'de var gelecek hocam. Ben şu an 13 kullanıyorum, 14 pro ya geçmek istedim, arada 20 bin fark var. Gerisini sen düşün...

  • Ytümak Y kullanıcısına yanıt

    Hocam 14 pro'nun 2. eli 55 lira civarlarında 15 pro'nun 2. eli de 65 lira civarlarında. Arada 10 bin fark var. Ama senin dediğin ikinci elden sıfıra yükselmek olunca 20 lira oluyor, dediğin doğru... İlk satışa çıkınca bakmak lazım. En iyisi 16 pro çıktığında değerlendirme yapmak lazım... Zaten ben de o kadar fark ödemem. 10 bini geçerse mantıksız dediğin gibi...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 4 Mayıs 2024; 5:13:46 >
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    20 Bin verilir hocam, hatta 30 Bin de verilir.

    30 Bin den sonrası beni de aşar yalan yok.

    Tabii benim kişisel görüşüm, belki ben verebilirim ama başkası için de bu sınır 10 Bindir.

    Hala düşünüyorsanız da, geçmeye değer bence hocam.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yokizm58 kullanıcısına yanıt

    Hocam yıllık 20-30 bin vermem. O paraya Apple hissesi alsam daha fazla değerlenir.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.