Şimdi Ara

HER YÖNÜYLE SORUNSUZ ARIZA VERMEYEN ARABA SİZCE HANGİSİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
13.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Honda,toyota. Adamlar teknoloji geliştirmiyor hâlen 20 yıllık motorlarla,şanzımanlarla geziyor herşey eski usul bırakalımda sorunsuz olsun değil mi ama?

    Benim tarafım teknoloji,innovasyon.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • En sorunsuz araba markası RENAULT

    En sorunsuz araç modeli MEGANE

    (İstatistikler sonucu baz alınmıştır)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşteri memnuniyeti sıralamasıhttp://www.otohaber.com.tr/galeri/otomobil/2016-musteri-memnuniyeti-anketine-gore-markalarin-durumu

    Japon arabaları hep üst sıralarda.
  • bence de yok öyle bir otomobil
  • Japonlardan Toyota, Almanlardan Mercedes.
  • Spor otomobillerin en sorunsuzu da 911 dir. 1 milyon km yapan 911 var. Arıza istatistiklerinde çok iyi sonuçları var.
  • Bencede

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Üstad yine döktürmüş. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efsane Corolla falan diyorsunuz da bozulacak elektronik teknolojik hiçbir aksam yokki 4 teker bir direksiyon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iddalı davranmış olacağım ama yıl model marka şeklinde nokta atışı söyleyip nedenlerini belirteceğim.
    Öncelikle şunu belirtmem gerekir. babadan otomobil tamirhane servis içerisinde ergenlik geçirmiş, yazları tamircilik yapmış okumuş mühendis olmuş arabadan anlayan biriyim. iş veya şahsi araç olarak nissan honda fiat ford volvo hyundai tata toyota skoda birebir en az 5 bin km yada bir ay kullanmış; wolkswagen, audi, mercedes, mazda, mini, bmw, alfa, renault, ... gibi marka kullanıcılarıyla tanıdıklarımla araçların muhabbetini yapıp tecrübe ve deneyimleri hakkında fikirleri dinlemiş biriyim.
    motor şanzıman sorunsuzluğu isteyen honda nissan toyota gibi japon, kaporta sorunsuzluğu isteyen iskandinav kökenli markalar volvo gibi araçlara bakmalıdır.

    Lİstem şu şekilde

    1-) 1999 model toyota corolla:
    babamın tamirhaneye en az yolu düşen marka modeldi zamanında. hala çoğu doğu şehirlerinde piyasası yüksektir, yaşına rağmen değerli araçtır. van erciş depremi öncesinde askerlik yaparken öğrendim neden her on kişinin 11 i bu model bu markayı kullandığını... sebebi kaçak yakıt yakıp sorun çıkarmayan araç olmasıymış. kirli yakıt, oktavı az fazla demeden yakıyor gidiyor :)

    2-) K12 diye geçer 2005-2009 nissan micra:
    bir araç düşünün genelde araba cahilleri, acemi bayan sürücülerin ellerinden geçer de bu yaşta dahi sorun çıkarmaz mı? çıkarmıyor valla. hele otomatik tekna paketleri marş gaz fren el freni gibi bir alanda hata payı bırakmıyor. bildiğin akülü araba. gaza basınca gitmiyor o ayrı :D 1.2 motor araba belki ondan ama ayağımı yerden kessin sıkıntı yapmasın derseniz iyi arabadır. hatta yeni çıkan modellerinden daha sorunsuz olduğu söyleniyor bu yaştakilerin. hele otomatik şanzımanı o yaştaki araçların hepsini kıyasladığımda elmas değerindedir benim gözümde. arıza çıkarmaz çıkarmaz da bi çıkarırsa aracın fiyatına yakın fiyatlara tamiri olduğu söyleniyor. parçası pahalı, bulması zorlaşıyor her geçen gün.ama dayanıklı iyi parça iyi fiyat...

    3) 2010 honda jazz:
    bu da seri ve agresif kullanım yapılamayacak araçlardan. belki kullanım tarzından dolayı araçlar problemsiz görünüyor? olabilir mi? bence mantıklı.

    4) motor mekanik şanzıman haricinde kaporta plastik vb donanım sağlamlığından bahsetmek gerekirse tek geçerim volvo derim. yeni volvolar mekanik konularda ford ile birlikte çalışmaya başladıktan sonra yada araç içine teknoloji girdikçe(az tüketim verim amaçlı karmaşık yapılar) arızaları arttığı görüşündeyim. eski volvolar motor şanzıman anlamında daha sorunsuzdu.

    her ne olursa olsun aracın bilinçli kullanılması, bakımının aksatılmaması, arıza çıkarmaması demektir. az yakan araçlar yüksek teknolojiler her zaman arıza çıkarmaya daha meyilli ve karmaşık yapıları nedeniyle tamirinin masraflı olmasına sebep olmaktadır. bir araba tornavida pense çekiç ingiliz anahtarıyla tamir edilebiliyorsa o araç sizi arıza çıkardığında çok üzmez.

    günümüzde sıfır araçların bu kadar pahalılandığı alım gücümüzün düştüğü dönemde ikinci el araç arayanlar için verimli bir konu başlığı olacağı düşüncesindeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamsizster -- 6 Şubat 2020; 14:2:41 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.