Şimdi Ara

Herşey bitti sıra İşbank hisselerinde (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
0
Favori
16.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
295 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • atiuser A kullanıcısına yanıt
    Bırak bu işleri, blok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • atiuser A kullanıcısına yanıt
    Bu ülkeye EN ÇOK senin gibiler zarar verdi. Efendim bu aslında kanuna uygun, yok efendim çok yanlış sayılmaz, vay efendim niyet okumamak lazım, aslında burada bıdı bıdı bıdı....

    Birisi çıkıp "mahkeme kararına uymuyorum, sıkıyorsa gelin yıkın" dedi. O zaman senin gibiler ağzını açıp gık diyemedi.

    Yazılacak çoook şey var da... Malum, burası hukuk devleti. Değil mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asderty

    Bu ülkeye EN ÇOK senin gibiler zarar verdi. Efendim bu aslında kanuna uygun, yok efendim çok yanlış sayılmaz, vay efendim niyet okumamak lazım, aslında burada bıdı bıdı bıdı....

    Birisi çıkıp "mahkeme kararına uymuyorum, sıkıyorsa gelin yıkın" dedi. O zaman senin gibiler ağzını açıp gık diyemedi.

    Yazılacak çoook şey var da... Malum, burası hukuk devleti. Değil mi?
    Yine ülkeye zarar verdik yahu.
    CHP ile tartışıyoruz zararlı diyorlar, AKPli ile tartışıyorum hain oluyorum...

    Sanırım dünya sistemi bu, kendini bir gruba dahil edip düşüncelerimi o yönde oluşturmam lazım. İnsanlar her konuda kendi fikri olanları sevmiyor, çünkü o halde hiçbir taraf sizi sahiplenmiyor. Twitterda da yazıyorum bazen, AKP'liler hoşuna gidiyor, takip ediyor, bakıyorum 1 gün AKP'yi eleştirdiğim gibi takipten çıkıyor. İnsanlar istiyor ki bir tarafa biat edelim, hep o yönde düşünelim, yoksa zarar vermiş oluyorsunuz.


    Hayır kardeşim, ben hukuk diye diye yapılan 367 kararına da karşı çıktım, AKP'yi savundum, ben soykırım reddi üzerine İsviçreye dava açan Perinçek'i de savundum, ben yeri geldi evet doğruları için Abdulhamit'i de savundum , AKP'nin hukuksuzluklarına karşı verdikleri mücadelelerde de hep CHP'nin yanında oldum. Genel anlamda muhalifim, ama muhalefeti de eleştiririm, Atatürk'ü de eleştiririm(geçen bir konuda çok kızdı birileri kutsalına küfretmişiz gibi mesela), dini de eleştiririm...

    Ben doğru neredeyse oradayım, kendi düşüncelerim var, bir zümrenin yerçekiminde değilim. Bu yüzden dün AKP'liler hain dedi, bugün siz deyin çok da sorun değil. Ben kendimi biliyorum, o yüzden varsayımlar üzerinden "sizin gibiler" falan beni bir gruba dahil etme çabasına girmeyin hiç.




  • evet iş bankasını hazineye ya da varlık fonuna aktaracaklar.

    he bu doğru mu. kimine göre doğru kimine göre yanlış. aslında internet aleminde okuyup yazıp çizenler yanlış buluyor , sokaktaki sade vatandaş doğru buluyor denebilir.

    bu hükümet hazineye bağlar,başka hükümet gelir eski haline döndürür. bizde işler böyle maalesef.


    ps. genel olarak devlet işlerinde görünen,bilinen bilgiler olduğu kadar bilinmeyen ya da gizlenen bilgilere erişim olmadığı sürece gerçekte ne olup ne bitiyor tam manasıyla bilemeyiz. bildiklerimizle bizim olumlu bulduğumuz olumsuz olabilir,bunun tam tersi de olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muammer816 -- 14 Mayıs 2020; 21:33:27 >
  • O.R.A.C.L.E O kullanıcısına yanıt
    ,,,,,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çiko miko -- 18 Haziran 2020; 14:38:13 >
  • atiuser A kullanıcısına yanıt
    CHP'nin İB hisselerine sahip olmasında hiçbir çıkarı yoktur! Söz konusu hisselerin gelirleri doğrudan TTK ve TDK'ya aktarılmaktadır. CHP'nin İB'de hissesi bulunmasının tek sebebi ve işlevi Atatürk'ün gelirlerin doğrudan TTK ve TDK'ya aktarılması vasiyetini yerine getirme sorumluluğunu garantiye almaktır. Buradan anlıyoruz ki AKP'nin amacı TTK ve TDK'nın söz konusu gelirlerini keserek başka tarafa aktarmaktır.

    Eğer amaç sırf kanuna uygunluk gözetmek olsa, AKP'nin kendine sürekli yaptığı gibi özel düzenleme ile kanunsuzluk durumu giderilebilir veya İB hisseleri doğrudan ve geri dönüşsüz olarak TDK ve TTK yönetimine devredilebilir. Bunun için hisselerin mevcut sahibi olan CHP ile diyalog içerisinde dostane bir çözüm arayışına girilebilirdi. Ama burada amaç üzüm yemek değil, bağcı dövmek.

    AKP'nin amacı İş Bankasına kendi adamlarını yerleştirerek, Ziraat, Vakıf, Emlak vb bankaları gibi kendi çiftliğine çevirmektir. Ondan sonra diğerleri gibi TVF'ye aktarıp hortumlamaya devam eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 14 Mayıs 2020; 22:11:54 >




  • Bağımsız üye zuahahha :D
    Sadece banka olarak bakmayın
    Tonla iştiraki var
    Paşabahçe gibi çok büyük firmaları var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • atiuser A kullanıcısına yanıt
    Chp'nin elindeki hisseler alınınca bağımsız yönetileceğini sanacak kadar saf insanlar var mı bu ülkede? Sen de haklısın kesin vardır. Binali'yi filan yönetim kurulu üyesi atarlar mis olur dimi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • atiuser A kullanıcısına yanıt
    Ben bi grupta değilim. Grup olayı bana göre değil.

    Ülke olur, insanlık olur; bunlar tarih boyunca ilerlerken çeşitli zorluklardan, sınavlardan geçmiştir. Mutlak doğru mutlak yanlış da pek olmaz. Her zamanın her şartın kendine has zorlukları ve tedavileri(?) olur.

    Eğer ki bir insan, mitolojik kahramanlar/peygamberler gibi mutlak doğruyu savunuyorsa buna saygı duyarım. Veya kendi prensipleri çerçevesinde bir çizgisi varsa, doğru ya da yanlış bi akılla bağdaştırılabilir.

    Ama bu örnekteki gibi, işine gelince "kanun ne derse o, nalına da vururum mıhına da" der, ama "yemediği" zaman da çıkıp "olağanüstü şartlar, olağanüstü davranışı gerektirir" falan deyip pısınca bunun adı başka bişey olur. Bu ülkede her gün farklı farklı konularda yüzlerce hukuksuzluk oluyor. Boşluklardan, arka kapılardan dolanarak ne dalavereler çevriliyor. Hepsi görmezden geliniyor.

    Niyet okuma kısmı da öyle. Bi adamın karakteri, yaptıkları, yapacaklarının işaretidir.

    Bu olaya dar açıyla baksak bile: Atatürk düşmanlığı belli, mirasını silme konusunda yaptıkları var, ekonomi hakkında önceki ve şimdi yaptıkları belli, günü kurtarmak için gelecek 20 yılı satmak umurunda değil, sadece kin güttüğü için, ülke hatta kendi zarar görse bile kindarına yaptığı belli, anayasa ve ekonomi bilgisi ortada, düşman görüp ele geçirme hırsı artık kör göze parmak seviyesinde, "ele geçirdiği" yere atadığı biatçılar ortada vs vs vs yaz yaz bitmez.

    Ama neymiş efendim, bu yaptıkları aslında kendi çıkardıkları bilmem ne kanununa uyuyormuş. E öncesi ve sonrasında yirmişer tane kanunsuzluk var/olacak. "Ona ben karışmam." Oldu canım...

    Adamın birinin 5 tane cinayetine sesini çıkartma, beni aşar de, cezasını verme, ondan sonra çıkıp "başkasının vergi borcunu sildik, bu adamın da vergi borcunu silelim, adil olmak bunu gerektirir" de. Burda millete aklınca hukuk dersi ver.

    Her ülkenin hırsızı da haini de bitmez. Bence onlardan daha suçlusu bu kişileri tanıyamayanlardır. Ama en büyük suçlu, gördüğü bildiği ve birşeyler yapabileceği halde sesini çıkarmayanlardır. Nemelazımcılardır.

    Eskiden ülkede buğday yetiştirdi. Artık tatlı suda yaşayan müslümanlar, iş adamları, gazeteciler, hukukçular yetişiyor maalesef. Bi de ortaya çıkıp bize öğretmeye çalışıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 14 Mayıs 2020; 23:33:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haberde bir yere çok güldüm. Diyor ki devir sonrası üyeler de CHP lilerden değil tarafsız kişilerden seçilecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muğla Marmaris Okluk Koyu’nda yaptırılan 300 odalı yazlık sarayımız nasıl ama??
    Herşey bitti sıra İşbank hisselerinde


    selam ve dua ile.
  • Devletin malını mülkünü sata sata bitirdiler şimdi de işbankası kaldı, Ahlak yok, Ölü adamın mirasına bile mafya gibi el koymak istiyorlar,
    bakınız diğer bankalar paravan şirket gibi ne hallere düştü, yabancı olmayan TÜRK kalan bir banka var, Lanet olsun şu kapitiliasyonların uygulandığını anlayın artık yeter.
  • merhaba...
    cumhurbaskani genelkurmay baskani varlik fonu baskani asrin lideri asrin halifisi bop baskani patronlarin baskani sifati zafiyetinde ustune toz kondurulmucak adam yapiyorsa dogru yapmistir..onun icin artık oyle dolar 7 olmus 10 olmus konusursan 2 ila 5 sene yatarsin..bu ülke gelisiyor uzaya cikicaz marsta önce koloni kurucaz ama chp engel oluyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Larry -- 15 Mayıs 2020; 0:30:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeXtrin

    İlgili kanuni düzenleme gelmeden Hükümetin gerçek amacını anlamak zor.

    Zira İşbank ın kurucu hisselerine baktığımızda Chp nin hissesi sadece %28 Yönetim kurulunda 4 temsilcisi var. Çoğunluk ve yönetimde söz sahibi %40 lık hisse ise İşbank munzam vakfına ait. %31 lik kısım da halka açık.

    Ayrıca 90 larda şirket ana sözleşmesinde yapılan değişiklik ile kurucu hisselere toplam 250.000TL temettü ödeme sınırı getirildi. Hatta şöyle bir hesaplama vardı 2017 yılında kurucu hisse başı 250.000TL temettü ödemesi yapılması gerekli iken 90 larda yapılan sınırlama ile kurucu hisse başına 3TL bir ödeme yapılmış. Yani aslında Türk dil kurumuna giden para devede kulak.

    Zaten borsa da işlem gören İşbank ın kurucu hisselerinden olan İşbtr, İşatr ve İşkur a bakarsanız bu hazineye devir söylentisinin çıktığı 2018 den itibaren hisselerin nasıl bir fırlama yaptığını görürsünüz. Kurucu hisseleri toplayanların farklı beklentileri var. Kimisi İş Bankası kendi borsada ki kurucu hisseleri imha edip uçuk rakamlar ödeyip piyasadan geri çekecek diyor. Kimisi ise üstte bahsettiğim temettü olayında ki kısıtlamayı devletin kaldırması sonucu edecekleri karın peşinde. Bir devletin Özel bir Şirketin ana sözleşmesine nasıl müdahale edecek olması da ayrı bir muamma.

    Kısacası ilgili kanun çıkmadan gerçek amaçlanan şeyi kestirmek güç bekleyip göreceğiz.
    Sizce devirden sonra İsfin gibi işbankasına bağlı hisseler artar mı yoksa ters mi teper?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kırılanhayaller

    Sizce devirden sonra İsfin gibi işbankasına bağlı hisseler artar mı yoksa ters mi teper?

    Alıntıları Göster
    merhaba..
    bir arastirsinlar varlik fonuna devredilen hangi sirket kar yazmis..dunyada 2 sirada olan caykur bile 3 senede 1,5 milyar tl zarar yazmis.. etmismi ettirlmismi yoksa isin önü asteri...ettirilmislik adina kazanilanlar bir yerleremi gitmis..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Larry -- 15 Mayıs 2020; 0:42:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Larry

    merhaba..
    bir arastirsinlar varlik fonuna devredilen hangi sirket kar yazmis..dunyada 2 sirada olan caykur bile 3 senede 1,5 milyar tl zarar yazmis.. etmismi ettirlmismi yoksa isin önü asteri...ettirilmislik adina kazanilanlar bir yerleremi gitmis..

    Alıntıları Göster
    Hocam ben hisse değerine bakarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kırılanhayaller

    Hocam ben hisse değerine bakarım

    Alıntıları Göster
    merhaba..
    varlik forununa devredilen sirketlerin o zaman degerine bak..
  • Ülkeye çivi çakmamış cehapa zihniyetini savunlar var hala. Ne nankör bir millet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer iş bankası hazineye devredilmez ise erken seçim chp bahanesiyle gelir ve tekrar chp bahanesiyle ifmden para alınır aksi takdir türkiyede ki in sağlam banka olan iş bankasıda biterse türkiyede sağlam bir finans ayağı çökmüş olur bu sayede iktidar ve iktidarı iktidar eden fikirler türkiyede kalıcı bir sonsuzluğa gömülür ceremeside türk ekonomisine kalır. yani uzun lafın kısası ; ya işbankası yada erken seçim ve onunla birlikte gelen imf kredisi!
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.