Şimdi Ara

Hgs cama yapıştırmadan olmaz mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
93
Cevap
0
Favori
168.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Madem cama etiket yapıştırmak istemiyorsunuz, HGS Kart alın, yanılmıyorsam 15-20 TL fazla para veriyorsunuz ve daha kullanışlı, ben öyle yaptım.


    katılıyorum. Ben de öyle yaptım.
  • Merhabalar,

    Ben yıllardır yapıştırmadan kullanıyorum. zaten yapıştırmak çok saçma.

    Arkadaşların dediği gibi kaçak geçiş yazıyor. ama plaka hgs ye tanımlı olduğundan sistemden bulup otomatik düşüyor.

    al ve unut
  • Arkadaşlar bende ptt den Hgs almıştım. Etiketi söküldü sürekli plakadan kaçak geçiş diyor ama para düşüyor sonra. Hep böyle kullanıyorum bir sorun yaşar mıyım? Bir de Osmangazi köprüsünden geçebilir miyim bu şekilde. Yoksa ptt den gidip etiket mi çıkartmam lazım illa ki.
  • burak_5866 kullanıcısına yanıt
    plakadan düşüyor zaten. oradan geçişin en temiz yolu ödemeyi kartla yapmak. hgs ogs düştü düşmedi derdiniz olmaz.
  • Ben aynanın arkasına yapıştırdım. Sökmem gerekirse aynayı söker rahatça temizlerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak_5866

    Arkadaşlar bende ptt den Hgs almıştım. Etiketi söküldü sürekli plakadan kaçak geçiş diyor ama para düşüyor sonra. Hep böyle kullanıyorum bir sorun yaşar mıyım? Bir de Osmangazi köprüsünden geçebilir miyim bu şekilde. Yoksa ptt den gidip etiket mi çıkartmam lazım illa ki.
    Ben akhisar otobanindan.bayramda bile parali olan sirkete ait otobandan gecerken bariyer kendi kendine kalkti. Birde bursada eleman abi bakiye varsa sorun yok.dedi acti bariyeri. Yalniz akhisar yolu bana fena.koydu.kisacik otobana 38 tl kestiler. Sonuc olarak koprudede sorun olmaz bakiyeden keserler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkimore -- 9 Haziran 2019; 1:24:50 >
  • evet arkadaşlar test yapıldı. tüm otoyollarda ve köprülerde (yss, fsm, osmangazi ve otoyolları dahil) hgs sticker olmadan geçilebiliyor sıkıntı yok plakadan düşüyor. yeter ki para olsun içinde.
  • OGS alıp işi çözmek en iyisi, fakat pili bitiyor onun da. Evde kullanmadığım vardı. İsbank kampanyasından almıştım zamanında. Denedim hiç ötmüyor geçerken. Bir gün sonra düşüyor hesaptan.
  • Şimdiye kadar hiç cama yada aynaya yapıştırmadım; önceki arabamda etiketi, şimdikinde ise kartını kullanıyorum. Önceleri ruhsatın arasında tutuyordum, arabayı değiştirdikten sonra artık evde duruyor. Gişelerde nadiren kaçak geçiş uyarısı veriyor ancak hesabınızda yeterli bakiyeniz varsa normal ücret kesiyor, senelerdir sorun çıkmadı, ayrıca internet sitesinden de kontrol edebilirsiniz. Bu arada etiket değil kart almanızı tavsiye ederim; her arabayı değiştirdiğinizde etiket almaktansa sadece bir kez kart alıp pttden plaka değişikliği yaparsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Malik the Mafia

    Dikiz aynasının arkasına yapıştırabilirsiniz.

    Veya aksesuarcılar da HGS etiketliği var onlardan alabilirsiniz.

    Veya Ruhsatınızın arkasına yapıştırın ruhsat arabada olduğu sürece algılar.

    Cama yapıştırmamak için kaput içine su almayacak şekilde yapıştıran bile gördüğüm için bu çözümleri çok duyuyorum
    Benimde HGS sokuldu. Plakadan okuyor öyle geçiyoz ama kaçak geçiş uyarısına sinir oluyom yine de. Yani cidden böyle aracın görünmeyen yerine koyunca plakadan okuma yerine hgs cihazından okuyabiliyor mu ? Mesela torpidonun içine koysam oradan okur mu ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DÂD-ÂVER

    Şimdiye kadar hiç cama yada aynaya yapıştırmadım; önceki arabamda etiketi, şimdikinde ise kartını kullanıyorum. Önceleri ruhsatın arasında tutuyordum, arabayı değiştirdikten sonra artık evde duruyor. Gişelerde nadiren kaçak geçiş uyarısı veriyor ancak hesabınızda yeterli bakiyeniz varsa normal ücret kesiyor, senelerdir sorun çıkmadı, ayrıca internet sitesinden de kontrol edebilirsiniz. Bu arada etiket değil kart almanızı tavsiye ederim; her arabayı değiştirdiğinizde etiket almaktansa sadece bir kez kart alıp pttden plaka değişikliği yaparsınız.
    Bu kartı torpidaya ya da güneşlik gözünün içine koysak oradan da okur mu hocam ? Plakadan okuyup kaçak geçiş yazmasını sevmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zzoorroo

    quote:

    Madem cama etiket yapıştırmak istemiyorsunuz, HGS Kart alın, yanılmıyorsam 15-20 TL fazla para veriyorsunuz ve daha kullanışlı, ben öyle yaptım.


    katılıyorum. Ben de öyle yaptım.
    Peki bu kartı aracın herhangi bir yerine koysak okur mu ? Yani torpido içi ya da güneslik içi gibi yerlere koysak okuyor mu o karti
  • Bende de HGS var fakat aracın kitapçığında ön cam rezistanslı olduğu için siyah noktalı kısma yapıştırılması önerilir yazıyor. Ben de HGS'yi oraya yapıştırdım ama geçerken kafasına göre bazen okuyor bazen okumuyor. Daha sonra da plakadan düşüyor. Bendeki HGS mi bozuk acaba?
  • Bu siyah noktalı alana yapıştıracaksınız.

    Hgs cama yapıştırmadan olmaz mı
  • Ozel ısletmelerdekı otoyol ve koprulerden gecersenız plakadan okumaz. Nakıt odersınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4Yankee

    bizimkini cama yapıştırmadım şu kimlik kaplayanlara kaplatıp dikiz aynasına astım sıkıntı çıkmadı.
    Hgs etiketi yapıştırıldıktan sonra sökülürlen tekrar çalışmayacak şekilde üretiliyor. Böylece çalındığında işe yaramıyor. Bu şekilde kullanımı riskli
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yapayzeka037

    Bu kartı torpidaya ya da güneşlik gözünün içine koysak oradan da okur mu hocam ? Plakadan okuyup kaçak geçiş yazmasını sevmiyorum.

    Alıntıları Göster
    İnternet sitesindeki gibi cama doğru bir şekilde yapıştırsanız bile arada bir etiketi okuyamadığı için kaçak geçiş uyarısı veriyor, sonuçta gişedeki hgs alıcısının da çalışır durumda olması gerekiyor. Bu yüzden hgs kartını artık yanımda bile taşımıyorum, şimdiye kadar hgs kartının cam, torpido ya da evde olmasının pek bir farkını göremedim, önemli olan plakanıza kayıtlı hgs hesabınızda yeterli bakiyenin olmasıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterap

    Ozel ısletmelerdekı otoyol ve koprulerden gecersenız plakadan okumaz. Nakıt odersınız
    denedim okuyor.
  • firelegna kullanıcısına yanıt
    Benımkı okumuyor. Gısedekı calısana sordum plakadan okuma olmadıgını soyledı. Kuzey marmara otoyolu ıcın
  • Hgs ilk çıktığından beri kartlı olanını kullanıyorum. Sakız bant yardımıyla cama sabitledim, yok yırtıldıydı yok dağıldıydı derdi yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.