Şimdi Ara

Hipernet destekliyor yalanı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 yılı aşkın süredir superonline fiber internet abonesiydik. 10 mbit hız ve 50 GB AKK için aylık 49 TL ödüyorduk ve esasında bu hız bize yetiyordu. Geçtiğimiz ay televizyonda TTNET'in 3'lü Avantaj kampanyasını gördük. Aynı fiyata hem 20 mbit hipernet, hem Tivibu alacaktık ayrıca yıllardan beri evde mevcut olan ve hiç kullanmadığımız, sadece bizi arayanlar olduğu için kapattırmadığımız sabit hattın ücretinden de kurtulacaktık. Hazır 2 yıllık superonline taahhütümüzde bitmişken 1 taşla 3 kuş diyerek ttnet müşteri hizmetlerini aradık.

    Evdeki sabit numara üzerinden sorguladıklarında hattımızın 20 Mbit hipernet desteklediğini söylediler. Acaba ucu ucuna mı destekliyor diye merak ederek bir üst paket olan 35 Mbit i sorduğumda onu da desteklediği bilgisini verdiler ve bunun üzerine bizde 25 martta başvuru yaptık. Modem kargo ile geldi, sözleşmeler imzalanıp geri gitti ve her şey bundan sonra başladı.
    Hattımız tam bir hafta boyunca açılmadı ve müşteri hizmetlerini her aradığımızda başvurumuzun beklemede gözüktüğünü, şimdilik bir şey yapamayacaklarını söylediler. Bir hafta sonunda kendi çabalarımla ilçe Telekom Müdürlüğünden bir yetkiliye ulaştım ve mesafeden dolayı hattımın hipernet desteklemediğini, bu sebeple başvurumum iptal edildiğini söylediler.

    Baştan bana hattımın desteklediğinin söylendiğini, bu sebeple mevcut superonline aboneliğimi sonlandırdığımı söylesemde nafile. Sorgusuz sualsiz iptal etmişler ve ne telefon ne mail ne de sms le haber verme gereği dahi görmüyorlar. Üstelik başvuru 3'lü avantaj kampanyasına olduğu için iptal edilince evdeki 6 yıllık sabit hatta kapanmış! Evi aradığımda eksik yada hatalı numara tuşladınız diyordu.

    Telefonda bu işin olmayacağına kanaat getirip ertesi gün Türk Telekom Müdürlüğü'e gittim. Orada kontrol ettiklerinde yine hattımın desteklediğini gördüler ve teknik bir hata olmuş tekrar başvuru alalım dediler. Elimdeki modemi alıp aynı model bir başka modem verdiler ve yine beklemeye başladık. 2 gün sonra kapanan telefonumuz geri açıldı ve internetin de açılmasını beklerken yine aynı haber : hattınız desteklemiyor! İnsanlığı elden bırakıp anladıkları dilden konuşunca bir görevli gelip yerinde ölçüm yaptı. Sitenin girişine (ki Türk Telekom santraline yaklaşık 60 metre mesafede ) 18 mbit geldiğini, binaya ise 14 mbit ulaştığını söyledi. Peki dedik ona da razıyız verin 14 mbit ama olmuyormuş, tam olarak 20 desteklemediği sürece veremeyiz dediler.

    Ulan sizin yüzünüzden superonline aboneliğini kapattırdık. Tekrar abone olmaya kalksak hem tekrar 24 ay taahhüt vereceğiz hemde daha fazla para ödeyeceğiz ne demek vermiyoruz diye bastırınca peki vermeye çalışacağız dediler ama nerdeee... Ne arayan var ne soran. Müşteri Hizmetleri herşeyden bihaber. Telekom Müdürlüğü ne ulaşmak imkansız. Sonuç : Başvurumuz yine iptal.

    25 martta başlayan maceramız tam bir ay sonra bu gün, tekrar 2 yıl taahhüt vererek ve daha fazla fatura ödeyerek superonline 'ın kucağına düşmemizle son buldu. 1 aydır internetsiz kaldığımıza mı yanayım, yaşadığım sinir harbine mi yanayım, bitmiş taahhütümüzü 2 yıl daha uzattığımıza mı yanayım, 49 lira öderken faturanın 59 a çıkmasına mı yanayım. Hiç birine yanma, mahkemeye başvur diyeceksiniz ama hat babamın üzerine olduğu için ben hiçbir yasal işlem yapamıyorum tüm şikayetleri onun yapması gerekiyor ki onunda bunlarla uğraşacak vakti yok maalesef. BTK ya yaptığım şikayeti bile hat sahibi başvursun diyerek reddettiler.

    160 bin kilometre fiber kablo döşeyen, ama istanbul' da koca Telekom santrali binasına 50-60 metre mesafedeki site girişindeki ankastreye bile 18 mbit hız verebilen, üstelik nasıl bir sistem kullanıyorlarsa sorguladıklarında destekliyor gözüküp tam 2 sefer başvuru alan Türk Telekom a o döşedikleri kablolar ile ilgili en içten dileklerimi sunuyorum!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam yazdıklarınızı okudum ve çok sinir bozucu bir durum gerçekten. Geçmiş olsun.
  • Sağolun, yazdıklarım sinir bozucu ama bir de yazmadıklarımı duysanız... Sanmayın ki superonline a hemen geri dönebildik.

    Telekom ile bu işin olmayacağını anlayınca k.çımıza giren şemsiye ile beraber tekrar superonline a başvurduk ama ne cevap verseler beğenirsiniz? Asansör boşluğundan kablo geçirmek yasaklandığı için artık sitenize yeni abonelik alamıyoruz! 2 yıldır kullandığımız ve daha 15 gün önce kapattırdığımız superonline, geri bağlamayı bu gerekçe ile reddetti. Trajikomik olan ise şu ki; sitedeki tüm bloklar 4 katlı ve hiçbirinde asansör yok. Sadece sitenin girişine kadar fiber geliyor ve oradan tüm dairelerin tüm odalarına kadar zaten sitede merkezi televizyon yayını için döşeli olan Coaxial kablo ile geliyordu. Tam 10 gün boyunca bunu adamlara anlatamadık. Ne bağlamayı kabul ediyorlar ne de neden bağlamadıklarını söyleyebiliyorlar. Bu nasıl bir hizmet anlayışıdır parasıyla bir hizmeti almak için adamların peşinde koşar olduk. En sonunda dün superonline da başvurumuzu iptal edince, açtık ağzımızı yumduk gözümüzü. Sayısız yere ve sayısız kişiye telefonun ardından 2. kez başvuru aldılar ve bu gün de bağlantı yapıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam resmen yılan hikayesi olmuş. Neyseki bağlantınız yapılmış. Bir speedtest koyar mısınız rica etsem ?
  • 25 mbit lik paketi aldık ama ilk üç ay 50 mbit veriyorlar. Wifi ile 20-25 mbit civarı hız alınabiliyor. Ama kablo ile 53 mbit çıktı. Zaten hız konusunda superonline'dan hiç şikayetimiz olmamıştı. Daha önce de 10 mbit kullanırken tam olarak bu hızı veriyorlardı ancak bağlantıda sık sık kopmalar meydana geliyor. Geçen ay tam 3 gün internetin gitmesi yüzünden kapattırıp ttnet'e başvurmuştuk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer bir yılan hikayesini bende yaşadım.
    Modemde elimde kaldı, ofis geri almıyor kargoyla nereye göndereceğimi bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekomeko

    Benzer bir yılan hikayesini bende yaşadım.
    Modemde elimde kaldı, ofis geri almıyor kargoyla nereye göndereceğimi bilmiyorum

    Bizden de geri istemediler. Ben şimdi bu modemi ne yapacağım diye sorduğumda "sizin elinizde modem de mi var" diye şaşkın şaşkın sordu müşteri hizmetleri. Başvuruyu öyle bir iptal etmişler ki hiç bir bilgi gözükmüyor komple silinmiş tüm kayıtları ile. Yani başvurduğumuz bile gözükmüyor müşteri hizmetlerinde. Telekom Müdürlüğü ne gittiğim de onlarda ne yapacaklarını bilemedi çünkü daha hat bağlanmadan böyle bir iptal prosedürü yok. Dolayısıyla bu modemi ne şekilde geri alacaklarına dair bir prosedür de yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.