Şimdi Ara

hırvatlardan rimac elektrikli canavar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şirketin kurucusu, CEO’su ve aynı zamanda tasarımcısı olan Rimac, tamamen kendisinin geliştirdiği ‘Rimac One Concept’ isimli ilk modeli önümüzdeki hafta kapıları açacak Frankfurt otomobil fuarında dünyaya tanıtacak. Rimac konsepti, 1088 beygirlik gücüyle dünyanın en hızlı elektrikli süper otomobili olmaya hazırlanıyor.

    1088 beygir

    Hırvatistan’ın bugüne kadar otomotiv endüstrisinin bulunmadığını kaydeden Mate Rimac, ama artık Rimac markasıyla bunun değiştiğini belirtiyor. Merkezi başkent Zagrep’e yakın sanayi bölgesinde yer alan şirketin amacının dünyanın en muazzam süper otomobilini üretmek olduğunu belirten Rimac şunları söyledi: “Frankfurt’ta sergileyeceğimiz araç elektrikli bir süper otomobil. 1088 beygir gücünde ve 3800 Nm torka sahip. Saatte 300 km hızla dünyanın en hızlı elektrikli otomobili ama son hızı elektronik olarak limitliyeceğiz. Araçta 4 bağımsız elektrikli motor ünitesi bulunuyor. Bu motorlar 800 kilowatt üretiyor.“



    88 adet üretilecek

    İlk etapta bu araçtan 88 adet üreteceklerini belirten Rimac, aracın fiyatının ise 1 milyon Euro’nun üstünde fiyat etiketine sahip Pagani, Koenigsegg ve Bugatti’den biraz daha ucuz olacağını söyledi. Rimac, “Abu Dabi kraliyet ailesinden sipariş aldık. Aracın menzili 585 kilometre. Tesla modellerini geçmek çok hoşumuza gidiyor” yorumunu yaptı.
    alıntı

    buna yorumum
    yerli oto istiyorsak eğer bence elektrikli araç üretmeliyiz yoksa biz adam akıllı bir motor geliştirmemiz çok uzun zaman alır. yoksa gine geride kalırız.

     hırvatlardan  rimac elektrikli canavar







  • ilk konsept otomobili hayata geçirdiler. artık rimac sadece kağıt üstünde değil.

  • Bir tek bizim Türk halkı hala geleceğin Elektrikli otomobillerde olduğunu anlayamadı...

    İşte emeği geçen herkese Bravo. Haritada sorsak Hırvatistan'ın yerini gösteremeyip, ülkeyi beğenmezler ama onlar bile üretti şu aleti..
  • Araç çooooooook güzel olmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.