Şimdi Ara

holux m-241

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar holux m-241 gps mouse aldım kalem pille çalışıyor.Paket içeriğinde bir pil geldi ama normal AA pil.Şarjlı pil kullanıp usb girişinden şarj edebilir miyim kullanan arkadaş var mı acaba.Önceki kullandığım holux da dahili pil vardı ve usb dden şarj ediliyordu bunda da umarım vardır ben açıklamalarında göremedim eğer yoksa çok saçma bence arabada şarj etme imkanı varken pil bulundurma zorunluluğu biraz tuhaf ve anlaşılmaz olmuş geridönüşümün desteklendiği günümüzde pil al at değil de tekrar tekrar kullanımın gecerli olduğu durumda! Umarım şarj oluyordur.Bilgisi olan arkadaş ya da aynı cihazdan olan arkadaş bilgilendirirse güzel olur.



  • güncel
  • yukarı
  • Kısaca teknik olarak yazayım...

    Örneğin bazı fotoğraf makinaları,tansiyon aletleri,kumanda cihazları gibi şeylerde MUTLAKA ALKALİN PİL kullanım şartı vardır.Nedeni ise şudur şarjlı pillere dikkat ederseniz 1.5V değil 1.2V 'tur.Ve içlerinde şarj akımı kesme ve hızlı şarj vs. için bir özel devre bulunur.Ve uyumlu olmayan cihazlar bu devrenin oluşturduğu frekanstan etkilenir ve hata yaparlar.Belki siz fark edemezsiniz ama teknik verilerde sapma olur.

    O nedenle üretici ne öneriyorsa o kullanılmalı,bildiğim kadarı ile Holux ve bu tip cihaz üreten firmalar Alkalin pil sistemine göre dizayn edilmişlerdir.
  • Şarj edilen piller üretici firmanın talebine göre sipariş edilip 1.2V yerine 1.5 V olarak da üretilebilir bu gerilim olayı sadece şarj makinasının verdiği gerilim sağladığı akımla alakalıdır yani tamamen ilintisiz konu aslında dediğinizle.Kısaca istediği gerilim degerine göre şarjlı li-ion veya Ni-mn batarya üretilebilir.Nitekim diğer holux 240 cihazım şarj edilebiliyor.Yani holux bu tarz cihazlar üretiyor üretmiyor değil ben zaten şarjlı pille kullanıyorum ama her defasında sök tak yapmadan şarj yapılabiliyor mu diye sormak istedim pil bitince pili cıkarıp şarj makinasında değil gps mousede hemen şarj etmek istiyordum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.