Şimdi Ara

Homatics Box R 4K Plus (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
21
Favori
10.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cce kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar, Homatics için sei robotics s928x işlemcili cihaz çıkacak diyorsunuz. Doğru mu?

  • morische kullanıcısına yanıt

    duyurusu yapıldı, testerlara cihaz gönderildikten sonra raflarda yerini alacak.kaç ay sürer bilemem

  • cce kullanıcısına yanıt

    Beklemeye değermiş. Tabi fiyatı da önemli. Umarım uçuk bir fiyat olmaz.

  • Bu aleti yeni aldım. Güzel cihaz ancak mükemmel değil. Arayüz çok hızlı anında tepki veriyor. Amazon prime ve Disney plus ile denedim. Netflix üyeliğim yok pahalı bulduğum için.


    Amazon prime hdr ve dolby atmos düzgün çalışıyor. Amfi ye dolby atmos ses gönderiyor. Hdr yi kaparsanız 4k sdr görüntü alınabiliyor ki hdr özelliği çok da iyi olmayan projektörler için güzel bir özellik. Amazon prime bazı içerikler dolby vision onlarda dolby vision da düzgün gösterdi. Tv gerekli moda geçti.


    Disney+ hdr ve dolby vision düzgün çalışıyor ancak ses dolby atmos değil ancak kodi eklentisi ile atmos ses alabildim cihazdaki orjinal disney uygulaması sıkıntılı umarım ilerde düzelir. Hdr kapatırsanız disney+ 4k yerine 1080p sdr oluyor ama bu sorun daha çok disney+ ile ilgili.


    Youtube de sıkıntısız. Hdr olsun 4k olsun ok.


    Gelelim usb den veya network üzerinden video oynatımına. Burası biraz sorunlu. Şöyle ki cihaz normal eski tip medya oynatıcısı gibi kendinden bir oynatıcıya sahip değil marketten uygulama indiriyorsunuz. Vlc, mxplayer, justplayer, kodi, nova player ne varsa yükledim ve test ettim. Gigabit eternet üzerinden 4K remux filmler takılma olmadan çalışıyor.


    Vlc başta elendi çünkü çoğu film de ses sorunları oluştu. Kodi ise hdr ve dolby vision filmlerde hdr kapalı olursa sdr dönüşümü yapmıyor. Ayrıca hd sesleri bitstream et ayarı olmasına rağmen düz dolby ve dts aktarıyor. Nova ve mx player en düzgün çalışan oynatıcılar.


    Nova player filmlerin bilgilerini netten çekiyor dolby atmos ve dolby vision destekli 4K remuxları düzgün oynatıyor. Ancak dts-x ve dts-hd formatları dts olarak amfiye aktarıyor ama Dolby atmos ve TrueHd de sıkıntı yok. Birçok filmin içindeki gömülü altyazıları görmüyor ama film ile aynı isinde ve klasörde altyazı olursa sorun yok. 3d destek var ama 3D iso dosyaları görmüyor. SBS ise sorun yok. Hdr kapalı ise hdr sdr dönüşümü yapıyor. Mkv formatındaki dolby vision u çalıştırıyor yani m2ts yapmaya gerek yok. Mkv için dolby vision desteği yok denirdi ama sorun yok gibi. Ancak arşivdeki bazı dolby vision olmayan filmleri dolby vision oynattı o kısmı anlamadım.


    Mx player de genel olarak iyi fakat sesleri ayar bitstream olmasına rağmen hep stereo olarak oynattı. Surround ses alamadım amfiden. Altyazı sıkıntısı yok. Gömülü altyazıları görüyor. Dolby vision da çalışıyor. Hdr kapalı ise sdr dönüşümü yapıyor.


    Henüz oyun denemedim.





  • halken H kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Detaylı açıklamanız için teşekkürler. İptv niz varsa RAW yayınları deneyebildiniz mi? Herhangi bir sorun oluyor mu?

  • Iptv var ancak raw yayın diye bir bir şey görmedim. Hizmet alınan iptv servisine göre değişiyor sanırım. Bendekinde yayınlar genelde h265 olarak geliyor. Şu ana kadar bu yayınlarda hiç problem olmadı. Hepsi düzgün çalıştı. Alfa iptv kullanıyorum.


    Bu arada cihazın Dts-hd desteği yokmuş. Sonradan firmware ile geleceği söyleniyor.

  • halken H kullanıcısına yanıt

    Yanlış bilmiyorsam Raw yayınlar ham yayın demek. Genelde iptv panellerinde olur ama sizin panelde yok demek ki. Kaliteli yayınlardır. Bu cihazın Raw yayınlarda sorun çıkarttığı biliniyor. Güncelleme sonrası düzelecek diye söyleniyordu. Şu an durum nedir bilmiyorum. Kullanan arkadaşlar daha net cevap verebilir.

  • Arkadaslar makinayi uyku modundami bekletiyorsunuz yoksa kullanacaginiz zaman mi fise takip aciyorsunuz. Bende uzun zamandir uyku modundaydi amazondan film izlerken hafif tutreyerek geliyordu yayin. Yeniden baslatinca duzeldi
  • Arkadaşlar çok enteresan bir durumla karşı karşıyayım.

    Cihazda Plex ile DTS sesli dosyaları oynatmak istediğimde Plex DTS sesi oynatmıyor. Aynı televizyona daha önce Onn Box bağlıydı, onda sorun yok. Mutfaktaki eski Axen TV'de sorun yok. Cihazda VLC vb. ile aynı dosyayı oynattığınızda da sorun yok. Gel gör ki Plex arıza yapıyor.

    Gerek cihaz ayarlarından, gerekse de Plex ayarlarından her yeri mıncıkladım, netice alamadım.

    Önerisi olan var mı?

  • Draconic D kullanıcısına yanıt

    Android cihazların elektriğini tamamen kesmeyin cihaza zarar verirsiniz. Kumandadan kapatıp açın.

  • morische kullanıcısına yanıt

    Merhaba, cihazı yeni aldım, mi box dan geçtim. Kullandığım iptv de Raw yayınlarda bir sorun yok, mi box daki gibi sorunsuz çalışıyor.

  • bianca B kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim cevabınız için.

  • Engin.K kullanıcısına yanıt

    Cihazı bekleme modu değilde, tamamen kapatmak mümkünmü? Elektrik kesintileri vs cihaz açıkken kapatacak. Ayrıca enerji bağlı olduğu prizi tv falan kapalı olduğundan güç tuşundan kapatıyorum, yani çoklu prizden enerjiyi kapatıyorum buda aynı elektrik kesintisi gibi cihazı açıkken kapatıyor.

  • By40bir kullanıcısına yanıt
    Homatics Box R 4K Plus
  • Bi tane bundan alın aç kapa düğmesinde hiçbir şey olmaz

  • Var zaten. Fişinin takılı olduğu yerde aç/kapat bu fişlerden var.

    Android Box'ı kumandadan kapatıyorum (stand by), sonra bu fişten enerjiyi kesiyorum. Cihaz tam kapanmadan enerji kesiliyor devamlı, bu sorun olmasın diye dedim.

  • By40bir kullanıcısına yanıt

    Android cihazlar cep telefonu gibidir nasıl ki cep telefonlarımızı güç tuşundan kapatıyoruz bataryasını çıkarmıyoruz aynı öyle yapmalıyız cihazın hiç bir şekilde elektriğini kesmeyin.

  • Takip. Homatics konuları tek konuda birleşse daha güzel olur sanki.
  • Arkadaşlar ,bu akşam cihazı açayım dedim kumandadan açılmadı ,bende fişten çekip tekrar takayım dedim ,bu seferde hiç bir şekilde elektirk gelmiyor ve de açılmıyor ,cihaza reset filan atıllabiliyor mu ,yada adaptörü mü gitti acaba ,yorumlarınızı alabilir miyim ,cihaz daha 2 aylık yeni sıfır cihaz ,teşekkürler ....
  • muroz M kullanıcısına yanıt

    Bence adaptördendir. Cihazla birlikte adaptör satan bir yere gidip deneyin bence. Tabi voltaj değerine vs dikkat ederek.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.