Şimdi Ara

Honda Civic Dizel Uzun Yol ve karma Tüketim Değerlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar
    Kendi aracım olan 2013 civic hb 1.6 idtec ile geçen hafta tatil yolculuğuna çıkmıştım, bu yolculuktaki aracın yakit tüketim verileri ve performans konfor gibi merak edilen konularını anlatıyım diye düşünerek bu konuyu açmak istedim.
    Honda yeni civic icinde 2018 de bu dizel motoru sedan ve hb lere getireceği bilgisini okumuştum forumda belki düşünecek arkadaşlarada faydasi olabilir.
    Güzergahim Konya Alanya Manavgat Seydisehir ve tekrar Konya.
    İlk Konyada depoyu doldurup Alanyaya yolda 1 2 kez mola vermemin dışında hiç durmadan gittim bu yol boyunca yolun uygun olduğu yerlerde 118 e hız sabitleyiciyi açıp devam ettim. Seydisehirden sonra trafik yoğundu manavgat alanya yol ayrimindan once jandarma kontrolude vardi nerdeyse 2 kmlik kuyruk olustu yolda dur kalk şeklinde ama Alanyada otele durduğumda ortalamam 4.4 litreydi klima açık ve yokuşta bayırdada gaza basmaya çekinmedim. Bu aşaması uzun yol tüketimi olarak görülebilir.
    Yolculuğun bu aşamadan sonrası artık karma tüketim olarak düsünülebilir şehir ici şehir disi karışık gezme tozma hepsini yaptim.
    Konyada en son evimin önünde 830km yoldaki ortalama değer 4.8 litre ortalama hız 58 km gösterdi yol bilgisayari. Kurus hesabida yapmak isterseniz burda mazotun litresi shellde 4.72 tl x 4.8 litre desek 23 kurus gibi bir değer elde ediyoruz. Depoyu tekrardan doldurmadiğim için pompa hedabi yapamadim doldurduktan sonra onuda eklerim. Yol bilgisayari ile pompa litre farkini gorebiliriz.

    Lafı çok uzattım birazda performans ve konfor konusuna değineyim. Normalde dizel motordan hiç hazzetmem benzinli motorun keyfini değişmem. Benim bu aracı almamdaki en temel sebep iç dizayni ve yazılım yapar araçla biraz oynarim mantigiydi. Fakat 120 hp 300 nm torklu motor beni fazlasıyla tatmin etti hizlanma olsun maksimum hızı olsun(207 fabrika verisi) nazlanmadan çıkıyor, çünkü hondanın üst devir mantıği dizel olmasina rağmen bu motordada var 2000 dd itibaren gelen 300nm tork ve redline(4500dd) a kadar isteklice kesilmeden devirlenmesi sürüş keyfini artırmış , bundan dolayı yazilimi biraz erteledim artik. Araç klima açık yokuş dağ bayır dinlemeden rahatlıkla ilerliyor 6. Vites biraz uzun tutulmuş 2000 devirin altinda kalinca dik yokuşlarda bazen 5. Vitesi istiyor.
    Yol tutuş olarak sert virajlarda sert frenlerde bazen arkanin koptugunu hissediyorsunuz ama esp hemen topluyor sizi tedirgin etmeden buda arkanin bagimli olmasinin eksi tarafi ama normal bi şekilde frensiz gazlayarak girerseniz virajlara yola oturarak sorunsuzca süzülüyor gayet eglenceli limitleri olan bir araç olmuş.
    Konfor olarak Hondadan beklemediğim bi yalitim yapmışlar 120 kmde dizel motor sesi arabanin içinde duyulmayacak şekilde az lastik sesi olarakta oldukça sessiz sadece kapi taraflarindan hafif bir ruzgar sesi geliyo oda rahatsiz edecek bir şekilde değil yani radyo kapali rahatlıkla sohbet ederek yolculuk yapılabiliyor radyo açmaya ihtiyaciniz olmuyor kafa dinlenebilir.

    Telefondan yazdığim icin yazim hatalarim olabilir affola herkese iyi forumlar
    Honda Civic Dizel Uzun Yol ve karma Tüketim Değerlerim

    Honda Civic Dizel Uzun Yol ve karma Tüketim Değerlerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CominqUndone -- 10 Eylül 2017; 10:32:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • hocam kaç kişiydiniz, bagaj durumu nasıldı bunlarıda yazarmısınız?

    Tüketimde bu değerlerde çok önemli
  • Gece gece yazarken orayı atlamışım hocam giderken 2 kişi gittim dönerken yolun 200 km lik kısmında 4 kişiydim. Kalan kısımlarda hep 2 kişiydim. Bagajda 2 tane ufak valiz vardı yük durumu fazla değildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CominqUndone -- 10 Eylül 2017; 10:29:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık dizellerin tek düze olduğu dönem hepsi hemen hemen aynı veriler ve güçleri veriyor turbo devri yaşanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye 118 e sabitlediniz ki



    Normal ayak sabitlemeden az yaktırıyor bide

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krkmz1666

    Niye 118 e sabitlediniz ki



    Normal ayak sabitlemeden az yaktırıyor bide





    Hocam 118 de tam 2000 dd oluyor maksimum tork değerini verdiği devir aracın 6. vites uzun olduğu için onun altında kalınca dik yokuşlarda bazen vitesi düşürmek gerekiyor bende onun üstünde olsun diye 118 e sabitliyorum rahatça ilerliyor araç bu hızda. CC ye alışınca hiç gaza basasım gelmiyor rahat rahat gidiyorum. O kadar farkı artık görmezden geliyorum




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.