Şimdi Ara

hosting hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar, internet sitemiz için 25 mb lık ve 1 gb trafikli bir hosting aldık ocak ayında. mayıs ayının ilk haftası firmadan bir telefon geldi, telefondaki şahıs dediki, sizin 1 gb trafik kotanız var ama ocaktan bu yana toplamda 64 gb lık bir aşım söz konusu. dolayısıyla 1 gb lık trafiği arttırmanız falan gerekiyo dediler. bende fazla anlamadığım için bu işi ve telefondaki elemanında konuşmasından da bişey anlaşılmadığı için mail at konu neyse bakalım dedim. aradan iki hafta geçti bugün öğleden sonra sitenin yayınını askıya almışlar. görüştüm falan dediler trafik limitinizi aştınız o yüzden siteyi askıya aldık. şimdilik yayında site ama 64 gb karşılığı 64 dolar + kdv istiyorlar.

    bu işleri bilen arkadaşlar lütfen sorularımı cevaplayın
    1. limit aşımı sitenin açıldığı yani hosting hizmetinin alındığı tarih olan ocaktan beri varmış, bunu firmanın o zaman bildirmesi gerekmiyor mu?
    2. geçmişe yönelik olarak aşılan kota karşılığı olarak yani 64 gb aşmışız 5 ayda, 64 dolar + kdv istemeleri normal mi? böyle bi hakları var mı? firmayla olan sözleşmeyi inceledim bu konuda açık bir madde yok.
    3. eğer ki firma 64 doları ödemezsen, yayına tekrar askıya alıyorum derse, domain name i başka bir yere kaydırma şansım var mı?

    arkadaşlar işlerimiz aksadı. yarına bir çözüm bulmam lazım. böyle bir zamanda bu parayı verecek durumumda yok. ve işin kötü yanı bu işlerden anlamıyorum doğru düzgün. ne yapmam lazım. trafik denilen bandwith oluyor sanırım bunun sınırsız olması çok pahalıdır. ne önerirsiniz???

    bu arada, aylık ortalama 15 gb civarı trafik ortalama olarak kaç ziyaretçi demektir? bunun bir ölçümü var mıdır? daha doğrusu bu sadece sitenin aldığı hitimi yansıtır.

    bu kadar trafik nedeni google da pekçok kelime de ilk sayfa ilk sırada çıkmamız olabilir mi? eğer öyleyse düşüreyim bari siteyi bu kadar parayı nasıl ödicem ben







  • arkadaşlar yok mu bilgisi olan bu yazdıklarım hakkında???
  • 1.firmadan host aldığınızda bilgileri verirler size zaten. 3gb alan 5gb trafik tarzında.ona göre de fiyat belirlenir..
    2.eğer trafik kotasını aştıysanız askıya alınması normal.ay sonuna kadar siteniz kapalı kalır ve ayın 1.inde tekrar açılır.ama beklemek istemiyorsan trafik i 250 300mb arttırabilirsin.
    3. Başka host a geçebilirsin.

    teşekkürler..
  • iyi akşamlar scudman ,

    eğer hosting sağlayıcı firmanızı değiştirmek istiyorsanız ,www.ctinteraktif.com ' sitemizi ziyaret ederek size yararlı hosting paketlerinden birini seçebilirsiniz.
  • 1. Firmanın bu durumu size limiti ilk aştığınız zaman söylemesi gerekirdi. Bunu söylememişler gördüğüm kadarıyla. Eğer söyleseydi sizde buna göre bir karar verebilirdiniz.

    2. Geçmişe yönelik istedikleri ücretebişey diyemeyiz herkes kendi fiyatını koyar.

    3. Domaini başka hosting firmasının DNS lerine yönlendirerek kullanabilirsiniz.

    Saygıalrımla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.