Şimdi Ara

HP OMEN KULLANICILARI KLUBÜ&ÜRÜN İNCELEMESİ (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.123
Cevap
26
Favori
96.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Demandred D kullanıcısına yanıt

    şişme sorununu çözdünüz mü peki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba,


    HP OMEN 17-cb1026nt 201U6EA modelini cumartesi gününden beri kullanıyorum şimdilik çok memnunum laptoptan.


    olmazsa olmaz kurulması gereken program, yapılması gereken ayar vb. bir tavsiyeniz var mı?

  • Hellori Hazretleri kullanıcısına yanıt

    Sağlıkla kullanın, aynısından bende sipariş verdim, dün teslim aldım, gerçekten harika bir notebook. Omen command center ve hp event utility programlarını kurmanız yeterlidir tüm sürücüleri oto yükleniyor zaten.


    Microsoft storeden omen command center programı kurduktan sonra Hp event utility kurmanız için otomatik uyarı veriyor, onuda kurduktan sonra, yeniden başlatın, birde güncel ekran kartı sürücüsünü geforce sitesinden indirip kurun, windows otomatik kuruyor ama Temmuz ayında çıkan eski versiyon.

  • Omen 15 laptop'a sahibim, bu pclerde ortalama pilde kullanım süresi ne kadar?

  • Merhaba,

    Aşağıdaki linkteki ürünü alan var mı acaba?

    Yorumlarınızı da belirtirseniz sevnirim, teşekkürler :)

    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08K2F1V87/ref=ppx_yo_dt_b_asin_image_o00_s00?ie=UTF8&psc=1




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-S-D -- 27 Kasım 2020; 21:43:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L-S-D

    Merhaba,

    Aşağıdaki linkteki ürünü alan var mı acaba?

    Yorumlarınızı da belirtirseniz sevnirim, teşekkürler :)

    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08K2F1V87/ref=ppx_yo_dt_b_asin_image_o00_s00?ie=UTF8&psc=1





  • greeny16 G kullanıcısına yanıt

    şişme sorununuz olduğunu bilmiyordum hocam. Şişme varsa değiştirin. Bende şişme sorunu yoktu sadece batarya öldü uyarısı vermişti ve şarz olmuyordu.

  • RazorDota kullanıcısına yanıt

    Hp müşteri hizmetlerini ararsanız yönlendirirler hocam.

  • Arkadaşlar merhaba,



    OMEN BY HP 17-AN005NT model notebook kullanıyorum. 2 yılı geçti ve artık batarya hiç kullanılmaz hale geldi. Eğer batarya temin edebilen arkadaşımız var ise ben de alıp kendim değiştirmek isterim. Aranızda böyle bir girişimde bulunan oldu mu hiç?

  • Ben de OMEN BY HP 17-AN005NT model notebook kullanıyorum. 3.yılım dolmak üzere. Sizin batarya çok çabuk bitmiş. Benim halen iyi durumda. Ben bios üzerinden şarj kapasitesini %80 ile sınırladım. Ara sıra %100 yapıp birkaç döngü yaptırıp, tekrar %80 'e alıp bırakıyorum. Pilimden halen memnunum. Zaten bu modeli pil kapasitesi ve şarjda kullanım süresi uzunluğu nedeniyle tercih etmiştim. Oyun oynamam, oyun amaçlı almadım. Bataryayı değiştirebilirseniz ve maliyetini de yazabilirseniz bilgilenmiş oluruz.

  • Zamanında benim model için ihtiyaç olursa diye batarya satan bir site denk gelmişti:

    https://www.dunyagrup.com/hp-omen-17-an005nt-2bu46ea-orjinal-laptop-bataryasi-pil.html ancak şu anda stok yok diyor. N11 de aratırsanız 1090 TL civarı gibi fiyatlar var.

  • Merhaba,

    OMEN BY HP17-CB0005NT model laptop kullanıcısıyım (i7 9. nesil işlemci ve RTX2070 ekran kartlı 144Hz panelli model). Belki sizlerde de durum aynıdır diye danışmak istedim, cihazın ekranı g-sync destekli ve aktif hale getirince ekranın alt kısmında titreme şeklinde farklı görüntüler oluşuyor (ekranın üst kısmındaki görüntüyü alt kısmında titreyerek gösteriyor). G-sync i kapattığım zaman bu sıkıntı gidiyor. Bazen g-sync i açıp deniyorum ilk oyun açtığımda bu titreme olmuyor ama ısınmaya başlayınca bu durumun olmaya başladığını farkettim.. Windows 20H2 sürümünü yeni yükledim ve bu dediğim sıkıntı bi an için gitti ve tekrar olmaya başladı. bu durum donanımsal mı yazılımsal bir sorun mu anlayamadım. Bu durumu yaşayan, çözümünü ve sebebini bilen arkadaşlar varsa yardımları için şimdiden teşekkür ederim.

  • Merhaba arkadaşlar HP Omen 2020 kullanıcısıyim değişik bir aorun yaşıyorum işlemci durumu en düşük %100 ayarını yaptıktan sonra güç seçeneklerinde oyunlara girince CPU sıcaklığı 96 dereceleri buluyor bunu %99 yapınca 75 dereceyi geçmiyor şunu farkettim işlemci hızı 3.66 üstüne çıkınca oyunlarda CPU aniden patlama yapıyor 95 derecelere çıkıyor undervolting yaptım fakat yine aynı bu sorunu yaşayan varmı nasıl çözebilirim acaba işlemci hızı yükseldikçe oyunlarda sıcaklıkta 95 dereceleri buluyor

    HP OMEN KULLANICILARI KLUBÜ&ÜRÜN İNCELEMESİ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar Windows 10 sürüm 2004 versiyonunu kullanmaktayken gerek şarjda kullanım süresi gerekse fan fazla devrey girmeden sessiz çalışma yönünden memnundum. Oyun oynamıyorum. Genelde internet amaçlı kullanıyorum. Firefox üzerinde yüzlerce sekme açık sürekli. 16 GB ramin yaklaşık 10 GB dolu genelde. 20H2 sürümüne güncelleme yaptım. Fan sesi ve ısınma artınca tekrar güncellemeyi kaldırıp 2004 sürümüne geri döndüm. Biraz daha beklesem iyi olacak. Güncelleme yapmak isteyenler ya da yapanlara bilgi olsun istedim.

  • Excalibur ile Monster arasında kalmıştım. Sonra bu cihazı gördüm Trendyol da indirimde. Alınır mı arkadaşlar ne diyorsunuz.

    HP Omen 17-cb1026nt 201u6ea I7-10750h 16gb Ram 1tb+256gb Ssd 6gb Rtx2060 17.3" Fhd 144hz | Trendyol

  • quote:

    Orijinalden alıntı: enoyardo

    Excalibur ile Monster arasında kalmıştım. Sonra bu cihazı gördüm Trendyol da indirimde. Alınır mı arkadaşlar ne diyorsunuz.

    HP Omen 17-cb1026nt 201u6ea I7-10750h 16gb Ram 1tb+256gb Ssd 6gb Rtx2060 17.3" Fhd 144hz | Trendyol

    g900 alıp iade ettim omen15 aldım. ikisi arasında kıyas yapacak olursam omen çok daha iyi. klavye, hoparlör, fan sesi, ekran gibi konularda aralarında ciddi fark var. omenin tek sorunu ısınma diyebilirim. ben soğutucu ile kullanıyorum, en ağır yüklerde cpu 90'a yaklaştığı oluyor fakat geçmiyor. undervolt olayını sisteme otomatik yaptırdım öyle bir seçenek mevcut kendi yazılımında. fakat şunu söyleyebilirim, hava akışı yönünden bir sorun olduğunu sanmıyorum. sorun kullandıkları termal macun ile alakalı. okduğum yorumların hepsinde 10-15 derece düşüş sağlandığı yazılmış. hp'ye sorduğumda bana bilgisayara zarar verilmediği sürece bu tür işlemlerin garantiyi bozmadığı söylendi. kendim termal macun aldım fakat nisan mayıs aylarında uygulamayı düşünüyorum havalar ısındığından dolayı. genel olarak soğutucuyla kullanımda beni pek rahatsız eden bir ısınma durumu olmasa da g900'ün bu konuda çok daha başarılı olduğunu söylemeliyim. termal macun sonrası daha iyi olacağını düşünüyorum. bir diğer fark yazılım konusunda olabilir zira hp kendini daha güncel tutuyor. tasarımı bazıları sevmese de benim hoşuma giden bir tasarımı var. parmak izi bırakıyor fakat benim için pek sorun değil. arada bir siliyorum yetiyor


    kısaca özetlemek gerekirse g900 kesinlikle alınmaz. klavyesi çok kalitesiz bazı tuşlara basınca takılıyor resmen, hoparlörlerde bas hiç yok ve ses seviyesi çok az, fan sesi çok rahatsız edici beklemede bile kulak tırmalıyor, ben 240hz almıştım iade süreci biraz karışık oldu fakat iade etmemin en büyük nedeni ekranın bozulmaya başlamasıydı. garanti için yollasam değiştirirlerdi muhtemelen. ben iade etmeyi tercih ettim. monster kullanmadığım için bir yorumum yok. son olarak benim cihazımda hafif bir ışık sızması var, bunu bf1 oynarken fark ettim. test yaptığımda açık bir şekilde gözüküyordu. bazı yorumlardaki gibi aşırı boyutta değil. biraz araştırınca ips panellerde bu olayın ışık sızması değil baktığın açıyla alakalı olduğunu öğrendim. gerçekten de başka açılardan bakınca o sızmalar kayboluyor. 180 derece görüş için bu ips panellerin hepsinde az veya çok olan bir şeymiş. eğer çok fazla ise iade etmekte fayda var çünkü bununla alakalı bir garanti söz konusu değil. thunderbolt3 ve 200w adaptör aklıma gelen diğer artı yönleri. adaptörü çok ısınıyor ama orijinal olduğu için bir önemi yok benim için, bununla ilgili bir güvenlik sorununa şahit olmadım ki bu tür şeylerin testleri yapılıp nihai ürün çıkıyor. söyleyeceklerim bu kadar





  • geekon kullanıcısına yanıt

    üstadım çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim. Casper eliyorum. Ben biraz takıntılıyım elektronik konusunda. 12-13 bin civarı kartta yer açtım. Takipde olduğum birkaç pc var. Ama bu aralar takındım 17.3 ekranlı almak istiyorum. Onlarda çok pahalı. En uygun Omen gibi duruyor. Takip de olduğum pc lerin linklerini aşağıda atıyorum.


    https://www.trendyol.com/hp/omen-17-cb1026nt-201u6ea-i7-10750h-16gb-ram-1tb-256gb-ssd-6gb-rtx2060-17-3-fhd-144hz-p-48715099


    https://www.trendyol.com/dell/g515-6b750w165c-i7-10750h-16gb-512gb-ssd-6gb-rtx2060-15-6-144hz-windows-10-p-48298418


    https://www.incehesap.com/msi-gl65-leopard-10ser-253xtr-15-6-full-hd-gaming-notebook-fiyati-46160//


    1-2 gün içerisinde almak istiyorum çok kararsızım. Ben bir pc yi 10 yıl kullanan biriyim. O yüzden birkere aldımmı unutmak istiyorum.





  • Dolar bazında 1646 dolar olan bir tane var ama 15.6 almak ister misin bilmem.


    https://www.amazon.com/dp/B085B3GFRL/ref=cm_sw_r_cp_apa_fabc_B37EHH3MHMB97QB23MXE?_encoding=UTF8&psc=1


    Omen alacaksan mutlaka iyi bir termal macun gerekiyor. Gereksiz bir ısınma söz konusu. Yorumlardan gördüğüm kadarıyla termal macun değişimi sonrası önemli bir düşüş oluyormuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer bilgisayarınzı evden çıkartmayı düşünmüyorsanız 17.3 ekran tavsiye ederim. Önceki laptopum 16" Acer'di. Küçük ekran istemediğim için 17.3" tercih ettim bu sefer. 3 yılım doldu ekran boyutundan şikayetim olmadı. Almak istediğiniz modelllerin youtube üzerinden arka kasa açılış videolarını bulup içlerine bir bakıp karşılaştırma yapabilirsiniz. Soğutma sistemleri nasıl, kaç tane ısı borusu kullanmışlar konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz. Laptopta soğutma kabiliyeti ve fan sesi konusunu mutlaka dikkate alınız.

  • pil kalibrasyon yapılması gerekiyor diyor yapıyorum değişmiyor.böyle bir hata yaşayan var mı?

  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.