Şimdi Ara

HUAWEI MateBook 14'' 2K FullView ekran | AMD Ryzen ™ 4600H 16GB RAM + 512GB SSD (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
395
Cevap
20
Favori
65.255
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PT.Zafer kullanıcısına yanıt

    Benim masaüstü sistemimde de ayda yılda bir donma, crash vs. olabiliyor yani. Ne bekliyorsun? Bu işin driverı var, yazılımı var, donanımı var, bugı var, Windows güncellemesi var, yanlış kullanımı var, var oğlu var. Videonun bir kesiminde donmuş bir cihaz görünce, millet cihazı çöpe mi atacak?


    Teknoloji şans işi. Belli ki şanssızmışsın, geçmiş olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 20 Nisan 2024; 17:53:28 >
  • Kardeş ben 10 yıl kullandığım pcde 1 kez sadece 1 kez olsun bunları yaşamadım. Sıfır alıyorum sorunlu, değişim yapıyorum o da sorunlu. Ee donma kasma sadece ben yaşamadım bana yazan arkadaşlar var ayni sorun bizde de oldu 1 ayda 3 kez hem de. Onun da mı ekran görüntüsünü atym. Bence abartıyorsun artık. Cidden mesele bişey yarıştırmak değil senle. Mesele şuan insanları o güzelleme videoları ile kandırma ve buna inananlar da malesef alıyorlar. Herkesin kendi tercihi. Ben burada almayın etmeyin diye çırpınmıyorum ki. Ben sorunları gösteriyorum açıkça. Başka yaşayan varsa yazar ki yazıyorlar da zaten buraya. Sen neyin derdindesin onu anlamıyorum. Nasıl kefil oluyorsun gözü kapalı bir şekilde izah et biz de anlayalım seni.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PT.Zafer kullanıcısına yanıt

    Sen problem yaşamışsın diye herkes yaşamak zorunda mı kardeş? Windows bellek tanılayıcı ve MemTest tarzı yöntemlerle belleklerini taratırsın, SSD'ni ve cihazını benchmarka sokarsın. Problem çıkarsa iade edersin, çıkmazsa kullanırsın.


    Basic ve acemi bir kullanıcısın diye herkes seninle aynı kaderi mi paylaşacak?


    O kadar atıp tutana kadar, bu cihaz fiyatında bir tane alternatif göster. Tabii, çöp, plastik ve düşük cihazlardan sıra gelirse.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 20 Nisan 2024; 17:55:33 >
  • Senin bu sorunları yaşamıyor olman benim sorun yaşamadığım anlamına mı geliyor yani anlamadım? Bak ben üfürmüyorum kanıtlarımla paylaşım yapıyorum. Sen ise halen inatla yok bunlar sorun değil demeye getiriyorsun. Senin cihazında sorun yoksa benim cihazlarımda sorun yok memnunum der geçersin. Benim yaşadığım sorunları yaşayan başka kullanıcılar da var diyorum yine anlamıyorsun. Burada cihazı alıp da forumda benim paylaşımlarımı gören birisi ne yapar? Cihazı kontrol eder ayni problemler bende de olabilir mi acaba diye. Bunun olması mı zoruna gidiyor?? Git işine kardeşim ya bi saattir boşa laf anlatıyorum burada. İstediğin yerde istediğin şekilde güzellemeni yapabilirsin. Ben o youtube da paylaşım yapan hiç birine yorum yazmadım. Vay efendm sen bu sorunlu cihaza neden güzelleme yapıyorsun demedim. Senin derdin ne ki gelmiş burada bana çatıyorsun? Yalan olduğunu halen iddaa ediyorsan cidden psikolojin iyi değil demek ki. Bak o kadar paylaştım bi sal artık he mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • PT.Zafer kullanıcısına yanıt

    E ben yarım saatten beri ne diyorum? Sen sorun yaşamışsın, geçmiş olsun ama diğer insanların midesini bulandırmaya çalışma diyorum. Herkes sorun yaşamak zorunda değil. Senin, şu şu problemleri yaşadım, dikkat edin demen zaten güzel bir şey ama sen işi abartıp; sakın almayın, aman aman moduna getiriyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 20 Nisan 2024; 17:52:39 >
  • Göster hadi nerede sakın almayın demişim? Atıp tutuyorsun boş konuşma diyorum ya sürekli zaten. Asla yapmam öyle bir şey. Herkes özgürdür ve kendi iradesiyle karar verir. Ben yaşadıklarımdan sonra aynı sorunları yaşayan insanları gördükten sonra en fazla kimseye tavsiye etmiyorum demişimdir. Demeye de devam ederim. Bak yukarıda bir arkadaş ikilemde kaldim m1 mi alsam yoksa bunu mu demiş yorum yapmadım çnkü herşey ortada zaten. Buna kendisi karar verecek. Bir ürün ile ilgili veya bir kişi firma vs. ne olursa olsun sorun yaşamış bir birey bu tür ortamlarda bu paylaşımları yapmasn mı istiyorsun? Aynı şeyleri tekrarlatma bana. Ben bu cihazı aldım olmadı. Değiştim olmadı. Sorunlarım bunlar bunlardı. Aa bak bu kişi de yaşamış vs vs. Herkes fikir beyan ediyor. Sen napıyorsun? Nasıl beğenmezsn bu harika cihaz bende 3 tane var. Seninki sadece böyleymş niye öyle diyorsn yok kavisli ekranlarda da ışık sızarmış. Banane kardeşim benim cihazımda ışık sızamaz. Sızmasını istemeyen adam bunu görüp almaktan vazgeçiyor. Çnkü çoğu insan sıradan işler için kullanıyor bu cihazları. Siz ofis için kullanıyorsanız ve memnunsanız ofiste çalışan arkadaşlar içiniz rahat alabilirsiniz dersin geçersin. Gereksiz yere vakit çalmayın lütfen. Huawei firması adına çalışıyorsanız da numaramı veriym derdinizi ordan anlatabilirsiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • PT.Zafer kullanıcısına yanıt

    Aynen, Huawei'nin gizli ajanıyım :D Sıfır ışık sızmasına sahip bir cihaz bulursan, lütfen bana da haber et. 10 tane sipariş geçeceğim.

  • Windowsa uygulamalardan dolayı bağımlı değilseniz Macbook m1air tavsiye ederim aradaki farkı karşılayacak kadar bütçeniz varsa tabi. 5 aydır kullanıyorum kasma,donma,sızma,touchpad sorunu hiçbir şey yaşamadım yaşayana da rastlamadım. Huawei cihazı kullandıktan sonra M1'e geçince ütopik bir kullanım deneyimi farkı gördüm 👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PT.Zafer kullanıcısına yanıt

    Çalışmalarım iOS odaklı olmadığı için maalesef Macbook'a yönelemiyorum. Ben de Windows'ta Macbook kalitesini yaşatacak bir cihaz olarak gördüğüm için, Matebook 14'ü tercih ettim. Zamanında o kadar çok sistem topladım, o kadar çok cihaz ile uğraştım ki artık %100 kusursuz bir cihaz aramıyorum ve beklentilerimi de o yönde tutuyorum. Sana biraz sert davranmışsam da kusuruma bakma. Aslında bu tarz şeylere çok takılma diye konuşuyorum. Bir de "kronik problem" konusundaki yanlış bilinenlere kızıyorum. Atıyorum, bir marka, piyasaya 1 milyon tane ürün satıyor ve bunun 1000 tanesinde benzer sorunlar çıkıyorsa, buna kronik diyemeyiz. Bir ürün serisinin kronik soruna sahip olabilmesi için, istisnasız diğer eşlerinde ya da ciddi anlamda büyük bir çoğunluğunda da aynı problemin yaşanması gerekiyor. Benim yükselmemin sebebi biraz bu, biraz da cihazı sorunsuz olarak kullanan insanların midesi bulanmasın ve içleri rahat olsun diyeydi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 15 Haziran 2021; 17:27:10 >




  • Ben o kadar teknik bilmem açıkçası yani kronik sorun demek benim gözümde modeldeki cihazların çoğunda olması demek. Olmayan da vardır ama olanların sayısı fazla ise o gözle bakıyorum hep. Senin dediğin doğru olabilir ancak kullanıcı olarak bizler bu tür cihazları alırken o kadar teknik olamıyoruz. Bir sürü inceleme videosu izledim ve öyle satın aldım ben. Bir tanesinde ışık sızması nedir nasıl olur bahsetseydi açık ve net söylym hiç almazdm. Çnkü akşamları tv yerine pcden film dizi izliyorum daha çok. Ve hak verirsiniz ki göze gelen ve dikkat dağıtan bir durum ışık sızması. Ondan dolayı insanlar bilip de alsınlar en azından.

    Benim şevkimi kıran şeyler de var arka planda yine de yansıtmadım bunları. Mesela teknik servise değişime gittiğimde ordaki görevlinin kullandığı huawei matebook 13 cihazına göz gezdirdim. Belki o model ile değişim yaparm dedim. 20ye yakın word excel pdf dosyaları açıktı. Birinden diğerine geçilmiyordu bile. Baya kasıyordu adamın cihazı. Chrome simgesine bastık 10 saniyede açılabildi ancak. Ama touchpad sağlamdı ve yumuşakti baya. Siz memnunsanız alan arkadaşlar memnunsa zaten içiniz rahat kullanırsınız. Bana şu an m1 cihazlarda şu şu sorun var deseler hemen kontrol ederim yani. Ancak benim cihazda o sorunlar yoksa niye kafama takym ki zaten memnunumdur. Ama bir sorun varsa eğer ki elektronikte ihtimal dahilinde olan bişey, o zaman sıkıntı işte.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Merhaba

    HUAWEI MateBook 14'' 2K FullView ekran | AMD Ryzen ™ 4600H 16GB RAM + 512GB SSD


    Bu cihazı ikinci el almak istiyorum tahmini ne kadar eder sizce ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tolgambo kullanıcısına yanıt

    Merhaba Hocam,


    Cihazın sıfırı 7.700 TL. 2. elde, kullanım süresi, garanti durumu ve cihaz kondisyonu gibi durumlara bakmak gerekiyor. En fazla 6.000 TL civarına satılıyorsa, alınabilir. Çok çok yeni bir cihaz ise, 6.500 TL civarı makuldur. Dediğim gibi, cihazın durumuna bakmak lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 18 Haziran 2021; 1:47:26 >
  • Çok teşekkür ederim.

  • Merhaba arkadaşlar,


    Ofistekilerden sonra, evde kullanmak için ben de sipariş edeyim dedim ve cihazı bugün teslim aldım.


    Düşüncelerim:


    • Cihazın ışık sızması durumunu test ettim (zifiri karanlık bir ortamda) ve zerre ışık sızması çıkmadı.
    • ESC tuşu da dahil, tüm tuşlarını test ettim ve herhangi bir yapışma, tıkırtı, yazmama vs. durumu olmadı.
    • Touchpadi çok iyi çalışıyor. Çıtırdama ya da çift ses çıkarma gibi bir duruma kesinlikle denk gelmedim. Sağ click de çok iyi çalışıyor. Bu arada, sağ click için touchpadin en sağına ya da en üst sağına basmayacaksınız, tuş fonksiyonunu en alta göre ayarlamışlar (Reddit'ten ve Huawei kullanım kılavuzlarından teyit ettim). Ek olarak, touchpade iki parmağınızla bir kere dokunduğunuzda sağ click yapıyor, dolayısıyla da tuşları hiç aratmıyor. Kısayolları vs. çok kullanışlı. Ne yalan söyleyeyim, çok akıcı bir touchpad deneyimi sunuyor.
    • Kasa ve paneli A'dan Z'ye inceledim ve herhangi bir açıklık, eğrilik vs. yok.
    • Bellekleri "Windows Bellek Tanılama" ve "MemTest" yazılımları ile test ettim, RAM'ler testi geçti.
    • SSD'yi benchmark ve stres testine soktum. 3368 MB/s okuma, 2452 MB/s yazma yaptı.
    • Cihazı yaklaşık 5-6 saattir kullanıyorum ve ortalama işlemci sıcaklığı 39.7C, ortalama GPU sıcaklığı 36.6C ve ortalama SSD sıcaklığı ise 33C.
    • Siyah, beyaz ve RGB renklerde panel testi yaptım ve herhangi bir piksel problemi ile karşılaşmadım.
    • 5-6 saatlik kullanım içerisinde, yaklaşık %27 pil tüketimi oldu.
    • Wi-fi 5 adaptörünün performansı kötü değil. Makul bir mesafede 100/10 Mbps internet hızımın, 98/10 Mbps'lik kısmını görebildim.
    • Ses kartının kalitesini merak ettim ve kulaklık ile müzik dinlediğimde, çok net ve yüksek bir ses deneyimi sunuyor. Portlar başarılı. Aynı şekilde hoparlörleri de cihazın boyutuna göre hakkını verir cinsten.
    • Malzeme kalitesi 10 üzerinden 9. Yan taraflar da alüminyum alaşım olabilirmiş.
    • Soğutma/sessizlik dengesi aşırı derecede başarılı. Cihaz ilk açıldığında çalışmıyor sanmıştım, fakat fanlar çalışmıyormuş :) CPU sıcaklığı için belirli bir "safe" eşik var. Oraya kadar fan çalışmıyor ve ondan sonra makul bir dengede çalışmaya başlıyor. Kesinlikle üflemenin dışında bir fan sesi duymadım. Dolayısıyla bu fan sisteminden dolayı, eğer ki cihazı yüke sokmak isterseniz, cihaz ilk aşamada yüksek bir sıcaklığa ulaşana kadar fan çalıştırmıyor. Fan, sonrasında devreye giriyor. Yani maksimum sıcaklığı yüksek görürseniz, telaş etmeyin.
    • Huawei'nin PC Manager yazılımı mükemmel ötesi. Normalde laptop yazılımlarından nefret ederim ve her işi manuel yapmaya çalışırım. Bu yazılım her şeye salça olmuyor ve kusursuz bir sürücü/sistem denetlemesi yapıyor. Windows'un sağ alt köşesine, çok hoş bir şekilde entegre etmişler.
    • Parmak izi okuyucusu çok başarılı. Ekran daha parmağımı değdirir değdirmez, anında açılıyor. Telefonların parmak izi okuyucularından kesinlikle çok daha iyi.


    Akşama doğru da bir oyun testine sokacağım. Cihazı kullandıkça, aklıma gelen şeyler oldukça yazarım.


    Satın alacaklara tavsiye ederim. İyi forumlar dilerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 11 Temmuz 2021; 15:29:7 >




  • Bilgiler için teşekkürler. Merakımdan soruyorum zahmet olmazsa bahsettiğiniz zifiri karanlıkta çekilen bi resim paylaşırmısnız? Çekilen resimler karanlıkta abartı veya değil bir şekilde görünüyor yine de. Nasıl göründüğünü merak ediyorum sadece. Almak isteyen arkadaşlar da net bir şekilde görüp içleri rahat alabilirler cihazı bu vesileyle.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PT.Zafer kullanıcısına yanıt
    HUAWEI MateBook 14'' 2K FullView ekran | AMD Ryzen ™ 4600H 16GB RAM + 512GB SSD


    Buyur hocam. Telefonda, IPS panelin yapısından dolayı biraz glowlu gibi durabilir ama çıplak gözle daha koyu ve tok duruyor, eğer İstanbul'da ikâmet ediyorsan, gösterebilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 18 Haziran 2021; 18:9:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu cihazı ne zaman satın almıştnz peki hocam? Yeni üretimse eğer acaba önüne mi geçildi bu durumun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PT.Zafer kullanıcısına yanıt

    Hocam bu da 2020 üretimi, çünkü Matebook 14'lerin 2021 üretimi, eğer ki bir yanlışım yoksa yalnızca Intel işlemcilere sahip ve şu anda Türkiye'de satılmıyor.


    Bu cihazın siparişini 3 gün önce verdim. Benim düşüncem, kalite kontrol ve otomasyon yönünde. Belki biliyorsundur, işlemcilerde de böyle bir durum var. Silicon lottery olayı. Kaliteli malın, hangi partide geldiğini kestiremiyoruz ve firmalar da cihazların üretim bandından çıktığı zamanki kondisyonlarına göre partilendirme yapıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 18 Haziran 2021; 18:21:14 >
  • Yani umarım şuan piyasadaki tum cihazları size gelen cihazla aynı kondisyondadır. Eğer öyleyse bu fiyat bandında alınabilecek bir cihaz elbette. Ancak bana gelen 2 cihazdan herhangi biri size gelseydi muhtemelen siz de iade eder veya elden çıkarırdınız. Hayırlı olsun güle güle kullanın hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PT.Zafer kullanıcısına yanıt

    Eyvallah teşekkür ederim. Sen de cihazını güle güle kullan hocam.

  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.