Şimdi Ara

Huawei'nin işletim sistemi HarmonyOS, 600 milyon kullanıcıya ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • 2019 yılında ABD, Huawei Technologies'e karşı sert yaptırımlar uygulayarak bu Çinli şirketin gelişmiş çip teknolojilerinin yanı sıra Google'ın Android yazılım altyapısına erişimini kesti. Sonuç olarak Çinli dev, istemci cihazlar için HarmonyOS ve sunucu sistemleri için EulerOS işletim sistemini geliştirdi ve bugüne kadar da kullanıcı tabanını genişletmeye devam ediyor.



    Ayrıca Bkz.iOS 17.0.1 ve iOS 17.0.2 güncellemeleri yayınladı: İşte detaylar



    HarmonyOS'a yatırım devam edecek



    Huawei'nin kurucusu ve CEO'su Ren Zhengfei'ye göre kurduğu şirket, ABD yaptırımlarının baskısı altında, zaman zaman zor olsa da başarılı olabilecek. Zhengfei'ye göre, şu anda Çin'de akıllı telefonlara, tabletlere ve endüstriyel ekipmanlara yüklenen yaklaşık 30 çeşit HarmonyOS işletim sistemi kullanılıyor ve platformun toplam kullanıcı sayısı 600 milyon kişiye ulaşıyor. Huawei, sunucu tabanlı EulerOS da dahil olmak üzere bu ekosistemin geliştirilmesi için her yıl binlerce geliştiricinin emeğine ve milyarlarca dolarlık sermayeye yatırım yapmaya devam edecek.




    Huawei'nin kurumsal bulut ekosistemi EulerOS platformu üzerinde çalışıyor ve Çin'deki diğer endüstriyel ortaklar da buna bağlanacak. Huawei'yi vuran tüm sert ABD yaptırımlarından sonra bile, şirketin kurucusunun Amerikalıların en iyi uygulamalarını benimsemeyi utanç verici bulmaması dikkat çekici. En azından kendisinin de inandığı gibi, Huawei'nin insan kaynaklarını ve bilimsel potansiyelini geliştirebilmesi için Çin'in de uzmanlar ve geliştiriciler için ABD kadar cazip koşullar yaratması gerekiyor.




    Kaynak:https://www.scmp.com/tech/tech-war/article/3235489/tech-war-huawei-founder-ren-betting-firms-alternative-ecosystems-combat-impact-us-sanctions







  • Huawei, kendi coğrafyasından öteye geçemez gibi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 599.99 milyonu Çin'den...

  • Adamlar onca şeye rağmen hala en iyi şekilde nasıl üretebiliriz diye düşünüp para harcıyor ve gelişmeye önem veriyor, Helal olsun.


    yorum yapmak için yapanlar kendilerini küçük düşüyor herhangi bir markanın Fanı olup diğerlerini kötülemek sadece gülünç duruma düşürür.

  • iki yıl içerisinde androidi tahtından indirsin bende kullanırım

  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt
    neden 2 yıl, 2 yıl çok kısa bir süre, 20 yıl desen daha gerçekçi olur.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    hocam aldığım android işletim sistemli telefonun güncelleme alma süresi o zaman bitecek bu yüzden dedim 2 yıl, tabiki 2 yıl kısa bir süre ben aldığım hizmet kalitesine bakarım yoksa android ios vs... farketmez

  • P60 1200$ bu fiyat çok fazla bana göre.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu büyük bir başarı tebrik ederim, umarım eski zamanlarına döner.

  • Arabalar içinde öyle diyorlardı şimdi Avrupa ve Amerika telaş içinde

  • Helal olsun bende Huawei almak istiyorum ama türkiyede nova serisi dışında telefonunu göremiyorum

  • Huawei'nin google sorununu çözmesi durumunda yine bir numara olması içten bile değil. Kalitesi tartışılmaz...

  • 600 milyon cihaz oldukça iyi bir rakam gibi görünse de aslında durum hiç de iç açıcı değil Huawei için, söz konusu 600 milyon cihaz yeni satılan ürün değil daha önce android işletim sistemli çıkıp harmony os'a güncellenmiş cihazlar ve insanlar bilerek ve isteyerek güncelleme yapmıyor otomatik güncelleme ile yüklendikten sonra harmony os'dan Android'e geri dönmek mümkün olmuyor.

    Yeni cihaz satışı o kadar düşük ki kılıf üreticileri yeni Huawei modelleri için kılıf üretmiyor çünkü cihaz satılmıyor. Android yasağı gelmeden önce ve sonra diye ayrım yaparak söyleseler o zaman durumun ne olduğu rahatlıkla anlaşılır.

  • Huwaie güzel bir eko sistem ve güzel Teknolojiler oluşturmaya çalışıyor ama cin hükumetin bağlı bir firma ve arka kapı bırakıyorlar yazılımlarina önemli şirkette ve devlette önemli görevlere sahip insanların kullanmaması lazim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.