Şimdi Ara

Huawei P30 Pro ekranı Samsung’dan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Küçük boyutlu ve kavisli OLED ekran üretimi konusunda sektör lideri olan Samsung haliyle rakiplerinin de ilk tercihi oluyor. Başta Apple olmak üzere pek çok üreticiye OLED ekran tedarik eden firmanın son müşterisi Huawei P30 Pro oldu.


     


    Samsung farkı


     


    Sektörden gelen bilgilere göre Huawei P30 Pro amiral gemisinin kavisli OLED ekranı Samsung tarafından tedarik edilecek. Samsung’un kaliteli ve büyük oranlarda kavisli AMOLED ekran üretimi yapması ilk tercih nedeni oldu.


     


    Ayrıca Bkz.Haftaya A101 marketlerde ilk kez Honor 8A var, BİM marketlere akıllı baskül geliyor

    Huawei normalde Çinli BOE ve LG firmalarından da OLED ekran tedariği yapmaktaydı. Düz AMOLED ekrana sahip Huawei P30 modelinin bu firmalardan tedarik yapacağı tahmin ediliyor. Samsung AMOLED üretimi P30 Pro modeline özgü olacak.


     


    Huawei P30 özellikleri


     


    6.1 inçlik AMOLED ekranda 2340x1080 piksel çözünürlük sunacak olan Huawei P30, su damlası çentiği ve ince alt çerçeve sayesinde çok daha etkileyici bir ekran-kasa oranına sahip olmuş. Parmak izi okuyucu ise ekrana entegre durumda.


     


    Kirin 980 yonga setinden gücünü alacak olan model 3 arka kamera barındırıyor. Bunlardan birisinin 40MP çözünürlüğünde olduğu ifade ediliyor. Diğer geniş açı ve üçüncüsü de telefoto sensör olacak. Kombinasyonun 5x kayıpsız yakınlaştırma yapabileceği tahmin ediliyor. Telefon 8GB RAM ve 128GB depolama kapasitesi sunacak.


     


    Batarya tarafında 3500mAh kapasite tahminleri yapılıyor. 40W gücündeki Huawei SuperCharge desteği de unutulmamış.


     


    Huawei P30 Pro özellikleri


     


    Huawei P30 Pro ekran boyutunu 6.3 inçe yükseltiyor. Çözünürlük yine 2340x1080 piksel iken aynı su damlası çentik tasarımını görüyoruz. Bununla birlikte kavisli ekran çerçevesiz tasarım hissiyatını arttırıyor. Bunun etkisiyle olsa gerek alt çerçeve biraz kalın tutulmuş. Küçülen çentik gelişmiş yüz tanıma sistemini tercih dışı bırakmış gibi görünüyor.


     


    Huawei P30 Pro kamera tarafında da farklılaşıyor. Görseller pek çok farklı sensörün bir araya getirildiğini gösteriyor. Tahminler 48MP çözünürlüğündeki ana kameranın altında geniş açı sensörünün olduğu yönünde.


     


    Yan tarafta ise LED flaşın hemen altında bir lazer odaklama modülü bulunuyor. Onun da altında ise daha gelişmiş derinlik verileri toplayabilen 3D ToF sensör mevcut. Bu sayede zengin gerçeklik uygulamaları başta olmak üzere daha gelişmiş projeler görebileceğiz. En altta ise bu modele özgü 10x optik yakınlaştırma sensörü yer alıyor.


     


    Periskop yapısında iki sensör olduğu için aslında telefonun toplam 5 sensöre ev sahipliği yaptığını söyleyebiliriz. Kamera kombinasyonları yine Leica dokunuşları ile desteklenmiş.


     


    Telefonun 4000-4200mAh arasında bir kapasite sunacağı tahmin ediliyor. Yine 40W hızlı şarj desteği var. 55W şarj desteği ise şimdilik Mate X katlanabilir akıllı telefona özgü kalacak.


     







  • Oh be. Sonunda LGD'den kurtulmayı akıl eden bir firma görebildik.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keşke benim olsa

  • Artik BOE ekranlarin cansizligindan beyazlari gri tonlamasindan da cok cekmis anlasilan Huawei . LG ekranlarindaki yesillenme zaten vardi. BOE lerde yesillenme de az da olsa vardi ek olarak.

    OLED isinde Samsung malesef en iyisi rakibi de yok :/
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Samsung'ta da ekran yanığı ve ekrandaki kalıcı dikey/yatay çizgiler.

  • interwap kullanıcısına yanıt
    Ekran yanığı zaten oled amoled teknolojisinin yıllardır bilinen en büyük handikabıdır :(.

    Yatay dikey çizgiler darbe ile alakalı benzer şeyler LCD lerde de vardır inverter kaynaklıdır...


    Oled ayrıca sıvı nem teması ile de LCD lerden çok daha çabuk bozulmaktadır.


    O ifadem aslında genelde Samsung iyi en kaliteli genel olarak mı manada dedim.


    Şahsen görmedim ama Sony telefonu 4K HDR OLED telefonu da var. Oled panelini Sony kimden almıştır ve detaylı incelemeleri de şimdilik yok ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 18 Mart 2019; 19:12:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözünürlük tarafı düşük

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bysnbad B kullanıcısına yanıt
    1080p gayet yeterli mate 20 pro daha iyi pil süresi sunacaktır eminim ki.

  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    Evet normalde orta seviyede bu çözünürlükler var o zaman niye buna yüksek fiyat verilsin mate serisinde 3210p kadar yükseliyor ppi drgeride yüksek p30 da 2340 ta kalıyor ben eledim bu gelecek cihazı mate 30 proru bekleyecegim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bysnbad B kullanıcısına yanıt
    Pil ömründe daha iyi değer sunacağı için 1080p ekranını daha çok tercih ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • intel7mix kullanıcısına yanıt
    Pek zannetmiyorum pili tüketen genelde kullanıcı ile alakası vardır elimde p smart var ve sadece insta kullaniyorum baska bisey yaptigim yok oyun oynamam çok çabuk sıkılır silerim yani ben pil tarafinda pek sıkıntım yok ekran kalitesi önenli bugun samsung normal s10 bile ekranni bile gelecek p30 prodan daha iyi yani pil tarafi zamanla arttiryor önemli olan ekran degerleri tabi kissiel teercih isteyen öyle düsünebilir ama ben bi cihaza 7 binlira veriyorsam bugun ekran kalitesi orta segmente olan 1080p ekran olmamasi lazim o zaman ben orta segment alir gecerim ne anlami kalirki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bysnbad B kullanıcısına yanıt
    2K ekran her zaman daha iyi. Son tüketici nezdinde 2K çok önemli kritik nokta olduğunu sanmıyorum. Fiyatı ucuz tutarlarsa kimse neden 2K ekran koymadın demez. 2K içerik var mı YouTube veya başka kaynaklarda oda kısıtlı. Video izlerken ister istemez kalite düşüyor. Netflix gibi kaynaklardan cihazın potansiyeli çıkıyor. 2K orta sınıfa gelsin dahada içerik artsın. Bundan tüketici her zaman karlı çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani demek istediginiz 1080p 2340 2k ekranmı sayılıyor çözünürlük nezdinde kaç k oldugunu bilmiyordum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.