Şimdi Ara

Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
231
Cevap
2
Favori
20.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kugamizda bir sorun yok ama hemen masallah da diyelim. garanti suresinden sonra ne olacagi asil onemli olan ve biraz da sans meselesi. benzin pahalli ama hamama giren terler, 4x4 ve 180 hp turbo eb 2 tona yakin araba da benzin yakar, dunyanin en pahalli benzinini aliyor olmamiz kuganin sucu degil. iyi yerde iyi yemek yemeyi seven adam esnaf lokantasi fiyati beklemez. hayatta zevkler var ve bunlarin da bedeli. mercedes M, jeep grand cheeroke veya land cruiser falan konusana kadar kuga candir :)
  • Geçen günlerde ix35 denedim. Baya keyifli bir araç olduğunu söyleyebilirim. virajlarda falan hiç salmadı kendini baya yol yaptık arkadaşın aracıyla. Video falan da çektik rahat rahat. Onu da koyacağım. :) Ancak bir hayli tatmin ettiğini söyleyebilirim.
  • Selam arkadaşlar. Sonunda bi fırsat bulup ix35’ide denedik ve diğer araçta olduğu gibi video fotoğraf çektik. Genel olarak araçtan çok memnun kaldım. Çok beğendim.
    Öncelikle içmekanın genişliğinden ve ferahlığından bahsetmek isterim. denediğimiz diğer SUV ve benzeri araçlarda bu ferahlığı bulamadık, oldukça geniş bir iç hacim sunuyor ix35, bu noktada aile aracı olarak kullanım için de son derece uygun. aracın iç mekanında bir çok tuş bizi karşıladı, pek çok markaya ait araçta opsiyonel donanım olarak sunulan özellikler ix35te standart olarak geliyor. özellikle ipod iphone ya da mp3 çalar falan bağlayabildiğimiz usb ve aux girişleri baya çağdaş bi düşünce. bluetooth yolu ilede çalabiliyoruz müziklerimizi, ben iphone ile sorunsuz bir şekilde müziklerimi aktardım, başka model bir telefon ile de sorun olmayacaktır heralde.
     Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı]

    çift sunroof olayı çok güzel, önde ayrı arkada ayrı sunroof var, zaten ferah olan iç mekan bide bunları açtığımızda iyice ferahlaşıyo.
     Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı]
    sürücü mahalindeki konfor öğelerine gelirsek, göstergeler üç boyutlu ve ışıkları mışıkları gayet güzel, okunaklı ve şık, bütün tuşlar olması gereken yerde ve ulaşması oldukça kolay, nerdeydi bu diye aramıyosun. konsol tasarımını bu açıdan tebrik etmek lazım, tuşların konumları ve dizilimi olsun, basma hissindeki kalite ve dokunduğunuzda verdiği malzeme kalitesi hissi olsun gayet güzel, ucuz plastik malzeme kullanılmamış. kol dayama aparatları falan gayet yerinde ve rahat.
     Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı]
    yola çıkarken direksiyon modları ilgimi çekti, sport, konfor ve normal şeklinde üç tane sürüş modumuz var. bunlardan konfor, şehiriçi kullanım için son derece yumuşak bir direksiyon deneyimi yaşatıyo, dar ara sokakları falanda düşündüğümüzde gerçekten çok rahat olacaktır. boş ve güzel bir yola çıktığınızda da sport sürüş moduna alarak hem arabanın hakkını vermek, hem de keyfi katlamak lazım çünkü aracın boyutları ve yüksekliğini de göz önüne alırsak son derece iyi bi yol tutuşu var, elektronik denge sistemiyle de birlikte adeta asfalta yapışıyorsunuz, oldukça güzel bir sürüş keyfi yaşatıyor bu açıdan. ayrıca araç yoldaki bozuklukları ve kasisleri minimum seviyede yansıtıyor, başarılı bir ön takıma sahip olduğunu söyleyebilirim.


    Bagajın normal hacmi yeterli duruyo. Arka koltuklar yatınca bayaa bir alan açılıyor. Toplam 600 litreye ulaşıyomuş. Zaten arka bagajın normal hali haydi haydi yeter gibi geldi bana. Arka bagaj tarafındaki çakmakta ince güzel bir ayrıntı olmuş.
     Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı]
    1.6 motorun bu araç için başta yetersiz olacağını düşünmüştüm ama sürdükten sonra bu fikrim değişti açıkcası, 1.6 bu araç için gayet yeterli bir motor, ya da motorun başarısı 1.6 litre bi motordan bu performansı almamı sağlamış olmalı, tabi ki insanın canı 2.0 versiyonunu istese de ülkemizdeki saçma ötv politikası burada belimizi büküyor, fakat 1.6nın gayet yeterli ve güzel olduğunu belirtmekte fayda var.

    o kadar bastıktan sonra frenleri denemeyi de ihmal etmedim elbet, oldukça güven verici bir fren performansı var, abs tam vaktinde devreye girerek sağlam bir şekilde aracı durduruyor.

    yokuş-rampa performansını denerken yokuş kalkış ve iniş desteklerini de denemeyi ihmal etmedim tabi. yokuş kalkış desteğini az çok biliyoruz zaten, bu araçta da başarılı ve sorunsuz, ama burada pek alışık olmadığımız çok hoş bi özellik daha var, yokuş iniş desteği butonuna basıyoruz ve araç eğime göre ayarladığını sandığım bir sürate kendini ayarlıyor, tatlı tatlı iniyor yokuşu, sizin kendinizi kasmanız gerekmiyor uygun süratte inmek için. güzel bi düşünce olmuş ve başarılı çalışıyor.

    son olarak otomatik park desteğinden bahsetmek istiyorum, otomatik park özelliğine sahip bir aracı daha önce denememiştim açıkcası, reklamlarda falan gördüğüm kadarı da bana biraz kurmaca geliyordu, orada burada izlediğim videolarda ise araçların çok hantal ve yavaş bir şekilde park ettiğini görmekteydim, ix35 bu konuda beni çok şaşırttı, park edeceğiniz yere yanaştıktan sonra tuşa basıyorsunuz ve tek yapmanız gereken aracın size belirttiği vitese takmak oluyor, usta bir şoför gibi seri ve son derece düzgün bir şekilde park ediyor kendini, sensörlerle size uyarısını da vermeyi ihmal etmiyor bu sırada. otomatik park olayının bu kadar geliştiğini bilmiyordum ya da hyundai bu konuda epey ilerlemiş olmalı, bu özelliği çok başarılı buldum.

    Son olarak videomuzu da koyuyorum. Baya amatör işi oldu bu video ama o kadar vakit geçirdik araçla bi video çekelim dedik.

    http://www.youtube.com/watch?v=2WNyuNS0tE0
     Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı] Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı] Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı] Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı]




  • hunday yerine subaru xv neden almadın ?
  • Hayırlı olsun hocam.. konunun tamamını okuyamadım ancak gördüğüm kadarıyla arabayı yeni aldığınızı söylemişsiniz.. ne kadar'a aldığınızı belirtirseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Closer -- 13 Şubat 2014; 20:40:42 >
  • Closer kullanıcısına yanıt
    Hocam henüz almadım bir iki hafta içinde alcaz inşallah.
  • Beyaz x-35 tasarım çok hoş
  • shinnok kullanıcısına yanıt
    Ben gri düşünüyorum şu an için daha hoşuma gidiyor
  • Ben Ford Fiesta kullanıcısıyım. Geçtiğimiz günlerde Kuga ile bir deneyim yaşadık yalnız motor vs. gibi durumları neler hiç bilmiyorum.
    Size şöyle söyleyeyim araç kullanış olarak da iç tasarım olarak da hiç SUV hissi vermiyor. Focus içindeymiş gibi hissediyorsunuz. Dış görünüşü, konforu, yol tutuşu ve tüketimi çok başarılı ama SUV hissi gerçekten yok.

    IX35 için bir yorum yapmam doğru olmaz ama Kuga'dan biraz daha geniş olduğunu ve ekstra özelliklerinin daha çok olduğunu biliyorum.
  • IX35'in koltuklar normal haldeyken bagaj hacmi 590 litre
    yatırdığınız zaman 1500-1600 litrelere ulaşıyor.
    Yakın zamanda ufak tefek eşya-koli taşımam gerekti, koltuklar yatıkken bayağı bir eşya alıyor.
  • kuganin elektrikli bagaji almak için yeterli .daha iyisini isterim dersen kuga yok ben f/p noktasindayim dersen tabiki ix35 daha yüksek puan alir.

    bendede 2011 psortage var yokuşlarda bayiliyor.bayilmasin diyede 10 bin fazla verirmiydim vermem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlı olsun şimdiden
  • Kuga İx35 ten 1 gömlek daha yüksek olduğunu düşünüyorum yanılıyorsam siz söyleyin
  • Dürüst bir eleştiri yapmak gerekirse, IX35'in arka amortisörleri oldukça sert. Hız tümseklerinden geçerken oldukça sarsıyor.
    KUGA kullanmadım,amortisörlerini bilmiyorum ama 180 beygir motor oldukça cazip görünmekte.

    IX35'te performanslı kullanayım derseniz yakıt tüketimi 10-11'lere ulaşıyor.

    İç hacim olarak karşılaştıran varsa da sevinirim.
  • Nejoz kullanıcısına yanıt
    fiyat performans biraz aradaki farkı kapattı benim gözümde :/
  • Hangi motor Kuga alacağınızı yazmamışsınız ancak otomatik vites bildiği sadece 180 bg'liklerde var. Eğer düşündüğünüz araç buysa Hyundai kullanan ve aracından, şirketten çok memnun birisi olarak size yine de Kuga öneririm. Hyundai 1.6 dizel olsa ve 4x4 olsa düşünürdüm çünkü hemen hemen hiç sorun çıkarmaz ama öyle değil.
    1.6 benzinli otomatik yakıtı fazladır ve motoru o araba için bence yeterince güçlü değil.
    Yani bir 4X4 180 bg arabayla mukayese etmem. Aradaki fiyat farkını karşılayacak durumdaysanız Kuga. Değilse ix35'in benzinlisi yerine dizel c sınıfı alırdım.
    Net bir şekilde Kuga... Tabi ellerinde var mı bilemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk olarak resim aktarayım ki akılda kalıcı olsun araçlarımız bunlar

     Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı] Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı]
     Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı] Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı]
     Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı] Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı]
     Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı] Hyundai ix35 mi Ford Kuga mı? [İx35 Alındı]

    Kuga ile İx35 Karşılaştırma

    *Performans
    -4x4 180Ps Ford Kuga performans olarak ix35 den önde bir araç
    *Konfor
    -2 aracıda test ettim iki araçta aynı fakat Kuga'nın süspansiyonlar biraz sert ix35 bu konuda biraz daha iyi
    *Motor sesi
    -3.000rpm'den önce iki araçta gayet sakin yüksek devirlerde kuga atak ve sesi bol
    *Malzeme kalitesi
    -Kugada genelde plastik çok az kullanılmış sert plastik sadece vites kolunun altı ve el frenin orda var , ix35 ön panel sert plastik olduğu için hoşuma gitmedi fakat göstergelerde iki araçta başarılı
    *Yakıt
    -Yakıta gelirsek ix35 biraz daha verimli, Kuga yakıtı içiyor
    *Görünüş
    -İki araçtada agresif bir hava var ikiside suvlarda iddialı modeller
    *Bagaj
    -litre olarak ix35 fazla gözüküyor ama benceki değil birbirlerine yakın ve bir ailenin ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde iyiler .

    Sonuç olarak Kuga bence daha iyi bir seçim olacaktır fakat fiyatlar böyleyken hiç bulaşmayın derim hele ki şu zamlardan sonra üzülürsünüz :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejoz -- 24 Şubat 2014; 16:59:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nejoz kullanıcısına yanıt
    Hele qq olmuş 100bin fiyatlar böyleken 2.el bakmanızı öneririm illaki 1.el derdi varsa mayısı bekleyin inicek fiyatlar yavaş yavaş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejoz -- 24 Şubat 2014; 17:00:55 >
  • Her iki aracıda kullanmış biri olarak güç istiyorsanız Kuga, donanım iç mekan ferahlığı, düşük yakıt tüketimi, daha düşük maliyet ve piyasada geçerlilik istiyorsanız İX35, facede'ki İX35 sayfamda 1060 tane üyem var bunların çoğu SUV araçları seçiminde oyunu İX35'den yana kullanmış durumda yani İX35 öle yabana atılacak bir otomobil değil, rahatlıkla hiç düşünmeden tercih edilebilecek bir otomobil...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coşkun Uçar

    Her iki aracıda kullanmış biri olarak güç istiyorsanız Kuga, donanım iç mekan ferahlığı, düşük yakıt tüketimi, daha düşük maliyet ve piyasada geçerlilik istiyorsanız İX35, facede'ki İX35 sayfamda 1060 tane üyem var bunların çoğu SUV araçları seçiminde oyunu İX35'den yana kullanmış durumda yani İX35 öle yabana atılacak bir otomobil değil, rahatlıkla hiç düşünmeden tercih edilebilecek bir otomobil...

    Hocam zaten biz tam hyundai ile anlaşıp ix35 alıyorduk hatta yakın aile dostumuz orda çalışan birisiydi kugayı görünce kararımı değiştirdim ama ikiside güzel araçlar çok beğeniyorum ikisinide
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.