Şimdi Ara

Hyundai'nin sıradaki elektrikli modelleri Ioniq 6 Sedan ve Ioniq 7 SUV'dan yeni bilgiler geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hyundai'nin sıradaki elektrikli modelleri Ioniq 6 Sedan ve Ioniq 7 SUV'dan yeni bilgiler geldi



    Hyundai'nin elektrikli araç markası Ioniq ile ilgili planları yavaş yavaş netleşiyor. 2022'de ülkemize de getirilmesi planlanan Ioniq 5'in arkasından Ioniq 6 ve 7 modellerinin geleceğini biliyorduk. Ioniq 5'in ABD tanıtımında bu modellerle ilgili yeni bilgiler de paylaşıldı.



    Yapılan açıklamaya göre, Ioniq 6 modeli 2022'nin sonlarına doğru piyasaya sürülecek. Hatırlanacak olursa Koreli üretici geçtiğimiz yılın mart ayında Prophecy isimli bir konsept araç tanıtmıştı. İşte Ioniq 6, bu konseptin üretim versiyonu olarak karşımıza çıkacak. Ioniq 5'te izlenen stratejiyi göz önüne alırsak, Ioniq 6'nın da Prophecy konseptine oldukça benzer bir tasarımla gelmesini bekleyebiliriz.



    Ayrıca Bkz.Elektrikli Cupra Born tanıtıldı: ID.3'ün sportif kardeşi



    Ioniq 6 ve Ioniq 7 neler sunacak?



    Ioniq 6, kabaca Sonata ile benzer ölçülere sahip orta sınıf bir premium sedan olarak piyasaya sürülecek. eGMP platformu üzerine yükselecek elektrikli modelde 73 kWh'lık batarya paketi ve iki farklı motor konfigürasyonu bulunacak. Tek motorlu seçenek 218 beygir güce sahip olacak. Çift motorlu ve muhtemelen dört tekerlekten çekiş düzeniyle gelecek olan versiyon ise 313 beygir güç üretecek.



    Hyundai'nin sıradaki elektrikli modelleri Ioniq 6 Sedan ve Ioniq 7 SUV'dan yeni bilgiler geldi



    Prophecy konsepti



    2024 yılının başında da geniş aileleri hedefleyen Ioniq 7 karşımıza çıkacak. Söz konusu model, şirketin büyük SUV modeli Palisade ile aynı boyutlara sahip üç sıra koltuklu büyük bir elektrikli SUV olacak. Arka koltuk seçimine göre 6 ve 7 kişilik oturma düzenine sahip olacağı açıklanan Ioniq 7'de dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyon olacak. Ioniq 7'de 100 kWh'lık batarya paketi kullanılacak. Ioniq 6 ve 7 için hedeflenen sürüş menziliyse 483 kilometre olarak açıklandı.



    ABD pazarında büyük SUV ve pickup modeller fazlasıyla popüler. Hyundai de bu sebeple Ioniq 7'den fazlasıyla ümitli. Fakat elektrikli otomobil pazarının gidişatını düşünürsek 2024 yılına kadar rakiplerinin çoğalacağı da aşikar.




    Kaynak:https://www.carscoops.com/2021/05/hyundai-releases-initial-specs-for-ioniq-6-and-ioniq-7-both-will-have-300-mile-range/







  • Sedan model Tesla anahtarı gibi olmuş

  • Hyundai mükemmel bir hızla tepeye çıkıyor gerçekten. Boston dynamics i boşuna satın almadı, oradan feci arge desteği alıyor. Hem teknoloji, hem kalite anlamında çok iyi işler çıkartıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.