Şimdi Ara

Hyundai'nin yeni cam filmi, araç içi sıcaklığı 22 dereceye kadar düşürüyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
1.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hyundai'nin yeni cam filmi, araç içi sıcaklığı 22 dereceye kadar düşürüyor!
    Hyundai, ilk olarak geçen yaz duyurduğu Nano Cooling Film'ini test ediyor. Şirket, etkileyici soğutma performansı sunan cam filmini devrim niteliğinde olarak tanımlıyor.



    Hyundai, geliştirdiği cam filminin gerçek dünya koşullarındaki performansını göstermek için Pakistan'ın Lahor kentindeki 70 araca uyguladı. Yaz aylarında hava sıcaklığı 50°C'lere çıkan kent, bahar aylarında dahi sıcak havasıyla test için uygun bir şehir. 



    Hyundai'nin yeni cam filmi, araç içi sıcaklığı 22 dereceye kadar düşürüyor!



    Geleneksel cam filmlerinden çok daha etkili



    Koreli üretici, Nano Soğutma Filmini geleneksel siyah filmlerle kıyaslayarak, sürücünün kafasının çevresindeki hava sıcaklığını 10,98°C'ye kadar düşürdüğünü belirtti. Herhangi bir filmin uygulanmadığı duruma göre ise sıcaklığın 12,33°C'ye kadar azaldığını açıkladı. Nano film, araç içi yüzey sıcaklığında ise daha iyi performans sergiledi. Geleneksel filmlere göre 15,38°C, filmsiz cama göre ise 22°C'lik sıcaklık düşüşü gerçekleştirerek etkinliğini ortaya koydu.



    Ayrıca Bkz.Tesla, en düşük bakım ve onarım maliyetine sahip firma oldu



    Hyundai, Nano Soğutma Filminin dış kaynaktan gelen ısıyı engellemenin yanında, içerideki ısının da kaçmasına izin verdiğini söylüyor. Filmin dış katmanı, orta kızılötesi dalga boylarında ısıyı aracın içinden dışına doğru yayarken, içteki iki katman, gelen ısıyı kızılötesine yakın dalga boylarında yansıtarak içeriye ulaşan toplam ısı miktarını azaltıyor.



    Hyundai ayrıca filmin daha iyi sonuç vermesi için geleneksel koyu renkli filmlerle birlikte uygulanabileceğini de belirtti. Şirket, filmin son testlerden geçtiğini ve yakında seri üretime gireceğini açıkladı.









  • Yeri gelmişken hatırlatmakta fayda var, havaların ısınmasıyla araçlarda yangınlar artmakta bunun önemli sebebi powerbank ve telefonların arabada unutulup aşırı ısınmadan patlayıp yangın çıkarmasıdır. Adminlerde bu konuyu haber yapıp tekrar gündeme getirirlerse halkı bilinçlendirmiş olurlar.
  • Yazın hele güneş altında kalınmışsa, aracın içi resmen fırına dönüyor.
    Güzel bi çözüm. Yaptırmak isterdim.

  • bir an önce piyasaya sürseler keşke. Benim gibi sıcağa gelemeyen insanlar kapıda sıra olurlar valla.

  • Cam tavan dahil komple kaplatırım valla..



    Klima hasta ediyor

  • Arabanın tamamını kaplatmak lazım :)

  • Bu işte iyi para var Türk mühendisleri kafa yorsa uluslararası pazarda iyi bir yer edinirler ama önce vatandaşlara saygılı bir bakanlık lazım (İçişleri)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 24 Nisan 2024; 6:30:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunu yapan firmalar vardı, yeni bir şey değil ama bir otomobil firmasının işin içine dahil olması iyi olmuş.

  • Yeri gelmişken hatırlatmakta fayda var, havaların ısınmasıyla araçlarda yangınlar artmakta bunun önemli sebebi powerbank ve telefonların arabada unutulup aşırı ısınmadan patlayıp yangın çıkarmasıdır. Adminlerde bu konuyu haber yapıp tekrar gündeme getirirlerse halkı bilinçlendirmiş olurlar.

  • Çok iyi degerler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkemizden bir yatırımcı erken davransa da bu filmin distribütörlüğünü alsa. eski filmeri söktürüp, bunları ben de taktırırdım..

  • İlginç piyasadaki yıllardır bu işin içinde olan markalarda böyle birşey yok mu

  • Bunu yıllardır yapıyoruz şeffaf filmle. Belki %3-5 daha iyidir ürün ama fiyatıda ona göre olacaktır. Sadece ön cama 3000 lira diyoruz ama çok yüksek geliyor birçok kişi için. Hyundai yetkili servisleri bunun en az 3 katına uygulama yapacaktır gelirse.

  • Aracımda klima yok. Yazın güneş altında kalan bir araçta kısa mesafede klimada fayda vermez gerçi. Güneş filmlerinide gece görüşü engellediği için sevmiyorum.
    Fiyat olarak da erişilebilirse ürünü aracımda kullanmak isterdim.

  • GetSomeRest kullanıcısına yanıt

    Dikiz aynasına asılan cam şişe oto kokuları da sıkıntı. O şişelerden geçen güneş ışıkları tıpkı büyüteçten geçmiş gibi oluyor ve denk geldiği yeri yakabiliyor.

    Powerbank, bataryalı olan bütün cihazlar, çakmak, küçük cam şişe vb eşyalar araç içindeyken direktmen güneş altında bırakılmamalı.

  • İyi güzel de kışın ne olacak? Sonuçta dışardan gelen ısıyı kestiği gibi içerdeki ısıyı da dışarı atıyor.

  • Yazın arabanın iç sıcaklığını bu filmle bayağı azaltmak faydalı, lakin aynı film kışın arabanın içinin güneşle ısınmasına mani oluyor. Bu ise arabanın klimasının arabanın içini ısıtmak için daha çok güç sarfetmesine sebeptir.

  • Saçmalık. Araç içi sıcaklık olmayana nazaran geç ısınır evet. Ama film bir soğutma ünitesi değildir. Araç camdan ibaret değil. Yazın gölgedeki araç dahi dış ortam ile eşitleniyor. Geleneksel seramik filmler ırr en az %85 engelliyor. Üst performans ürünler %96. Buda üzerinde abzorbe ederek oluyor. Yani cam ısınıyor.

  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    quote:

    Geleneksel filmlere göre 15,38°C, filmsiz cama göre ise 22°C'lik sıcaklık düşüşü gerçekleştirerek etkinliğini ortaya koydu.

    Yukardaki haberde yazan bu. %3-5'i bırak, %200 daha etkili demek bu da.

  • madmax50 kullanıcısına yanıt

    oy oy oy. klimayı sonuna kadar açmak daha ucuz.

  • faniseyler kullanıcısına yanıt

    klimasız araçta çok faydalı olacağını sanmam. pencere açmadan olmaz. pencere açınca da film diye bişey kalmaz :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.