Şimdi Ara

i5 14600 KF Sıcaklık Değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba 14600 KF işlemci RX 7700 XT ekran kartlı yeni sistem kurdum. Ekran kartı 57 ile 63 derece arası, tam yükte 65 dereceyi geçtiğini görmedim 4-5 saat aralıksız oyun oynamada ideal sıcaklıklar diyebiliriz.


    -Lakin işlemci çok hareketli sıcaklık değerleri göstermekte, sıvı soğutucu olarak DeepCool LS520 240mm kullanıyorum boşta 38-45 arası, oyunlarda 58 derece başlangıç anlık 64 oluyor 68, bir anda 65 ve 71 derece, bir süre sonra 68-80 arası değerler görmeye başlıyorum , sürekli farklı sabit olmayan sıcaklık değeri 80 e kadar anlık çıkıp genellikle 64-74 arası oluyor. Oynadığım oyunlar BF 2042, Squad 2K çözünürlük Ultra ayarlarda 90-120 arası FPS değerler iyi gibi takılma ve donma yaşamıyorum.


    Daha önce i5 12600 KF kullandım ve kule tipi soğutucu olmasına rağmen çok stabil boşta iken 28-35 arası sıcaklıklar ve oyun oynarken 58-64 arası sıcaklıklar hiç geçtiğini görmedim.


    Sebebi ne olabilir , bazı tartışmalarda işlemcinin çok güçlü olduğu ve bu değerlerin normal olduğu söyleniyor , bazıları ise sıvı soğutucu ile alakalı olduğunu söylemekte . İşlemci güçlü olabilir ama YouTube da soğutucu olarak benimkisi ile eşdeğer i5 14600 KF ile oyun testleri izliyorum , sıcaklıkları bu kadar yüksek değil . Termal macun olarak MX-4 kullanıyorum , bu sabah tekrar temizledim macunu yeniledim , hatta daha ince bi tabakada yayarak özenli bir şekilde sürdüm , değişen birşey yok . Sıvı soğutucu sağlıklı çalışıyor diyeceğim de daha önce hiç kullanmadım , kule tipinde bu sıcaklıkları görmüyordum. Sıvı soğutucunun pump kablosu anakartta AiO Pump girişine diğer kablo Cpu Fan girşine takılı Bios ayarlarında soğutucu fanları otomatik devirler iyi görünüyor, Sıvı Soğutucu PUMP 3096 Full Speed de otomatik şekilde problem yok gibi . Yardımlarınızı bekliyorum , sitemimi aşağıda belirttim.


    Anakart : Asus Rog Strix B760-G Gaming DDR5 7800 O.C. Mhz WiFi

    İşlemci : İntel i5 14600 KF

    Ekran kartı : Sapphire Pure RX 7700 XT

    Ram: Crucial 32 GB DDR5 7200MHz CL34

    Sıvı Soğutucu: DeepCool LS520 240mm


    MSİ Afterburner uygulaması ile ekran görüntüsü aşağıda işlemci sıcaklığı 64 bi anda 73 - 78 felan .

    i5 14600 KF Sıcaklık Değerleri


    i5 14600 KF Sıcaklık Değerleri







  • senin sorunun cevabı aşağıdaki linkte var. linkteki konu sahibinin espiri anlayışı mükemmel görünüyor. i5 14600 KF Sıcaklık Değerleri 

    (In my life I have worn more coolers than the average person has hairs on their head.)



    aynı işlemciyi kullanan kişiye, intel teknisyeni önerilerde bulunmuş ama sorun sahibi, sorusuna cevabını bu konuda bulamayacağını belirtmiş. kendi fikri olarak sorunun kaynağını anakart olarak görüyor. ama şunu da eklemiş, bu işlemciyi iyi soğutacak bir fan üretemediler mi hala? demiş.








  • DeepCool sivi sogutucular guzel ama kalite kontrol kisminda biraz noksanliklari var, bazilarinda pompa problemi olabiliyor. Eski hava sogutucunuz duruyor mu onunla deneme yaptiniz mi?

  • Boştaki sıcaklık çok fazla, Deepcool ag400 hava soğutma ile 14700k boşta çok rahat 30 derecenin altını görüyor(oda sıcaklığı 24 derece).



    i5 14600 KF Sıcaklık Değerleri
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt

    Eski hava soğutucum malesef yok Cooler Master ' ın Hyper 212 turbo vardı kule tipi , değiştirmek isterdim fakat elimdekini daha 1 hafta önce 3.100 TL kredi kartından aldım , Biostan takip ettiğimde pompa hızı ile fan hızları sağlıklı görünüyor gayet de sessiz çalışmakta problem olduğunu nasıl anlayabilirim acaba ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hipersonic kullanıcısına yanıt

    14700 daha güçlü bir işlemci boşta değerleri benimkinden daha düşük sıcaklıkta görünüyor. Sıvı soğutucumun da sağlıklı çalıştığını düşünüyorum , anakart ile ilgili bir problem olma olasılığı yüksek gibi ama tam emin olamıyorum , Anakart Asus Rog Gaming serisi acaba bilmediğim otomatik veya yapay zeka gibi bir sistem hız aşırtma mı yapıyor bios ayarlarlarıyla alakalı Asus Performance Enhancement 3.0 diye birşey var CPU kısmında onu Disable yapıyorum değişen birşey yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    Ne yaptıysam olmadı , en son Anakart da Aİ CEP denen bi muhabbet İntel işlemciler için onu kurcaladım , biraz birşeyler olur gibi oldu sıcaklık daha stabil hale geldi gibi ama düşmedi 80 - 81 görüyorum . Dikkat ettiğim nokta İşlemcinin oyun esnasında MSI Afterbur dan hareketlerini takip ettiğimde 95W güç çektiği esnada değerler 60-65 arası Ken 120w çektiği esnada bi anda 70 üzerine çıkıyor , maximum gücü 125w bildiğim kadarıyla ama ben 135w ları görüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ7 13700k underwolt ile deepcool ak620 kule tipi soğutucu sitres testi 85 derece civari fan hızı yüzde 100

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım çözdüm gibi , Asus anakartın sözde Aİ yani yapay zeka ile şlemciye saçma sapan TDP hız aşırtma benzeri otomatik işlemler yaptığını düşünerekten , Bios ayarlarında bir kaç kısmı İntel's Default olarak değiştirdim. Sonuç olarak Cinebench de 98 lere çıkan sıcaklık şuan Max 81 görüyor. Yaptığım ayarları görsel olarak aşağıda paylaşıyorum.
    i5 14600 KF Sıcaklık Değerleri
    i5 14600 KF Sıcaklık Değerleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yamanlar3594 kullanıcısına yanıt

    Performansta düşüklük yoksa sorun yok, anakarttan anakarta göre değişiyor ama fazla performans kaybı olabiliyor intel default seçilince.

  • Hipersonic kullanıcısına yanıt

    yukte degerleriniz nasil hocam?. ayni sogutucu 12600kf kullaniyorum max anlik görebildiği şuan 60 derece genelde 50-60 arasinda değişiyor. i5 14600 KF Sıcaklık Değerleri 

  • Oyunlarda FPS farkı oluştu dediğiniz gibi , yani çözüm olarak tam orta yollu bir durum yok sıcaklık düşürerek performansdan kayıp verdik .

  • Anakartın ASUS default ayarlarında Cinebench testi %100 Load olduğunda işlemci 95-100 dereceyi görüyor. boşta 29-37 arası . Oyunlarda 58 ile 71 değişken.


    Anakart İntel Default ayarlara çektiğimde Cinebench testi %100 Load olduğunda işlemci 68-84 derece arası. Boşta 39-35 arası . Oyunlarda 55-71 değişken

  • Acaba RAM ' ler ile alakalı bir durum olabilir mi ? . Ramler 7200 Mhz CL34 ama XMP Profil 1 ile bu değerler oluyor . Ramların stok hızları bildiğim kadarıyla 4800 Mhz. Birde Ram slotları A2 ile B2 kullanıyorum . A1 - B1 kullandığımda XMP uygulanmıyor. İşlemci - Ram ile bir ilişkili durum söz konusu olabilir mi . Sonuçta XMP ile Ramları 7200 Mhz ye overclock ediyorsun

  • yamanlar3594 kullanıcısına yanıt

    konuya direkt sondan daldım ama ramle işlemcinin tabi ki alakası var. ram stabilse yütür gider değil yani işlemcinin ısısını etkileyebilir ram hızı bir de ddr4 de değil hani 3600 yapmadım 3800 yaptımda sorun yok ama 4800 olması gerekirken 7200 yüksek bir değer. ram kontrocüsü işlemcinin içinde sonuçta intelde 2000 serisinden beri amd'de daha da öncesinden var. 4800 yapsan performans nasıl oluyor?

  • yamanlar3594 kullanıcısına yanıt

    Oyun odaklı ise sistem cinebench'teki sıcaklığa odaklanmayın bence. Hwinfo ile frekans ve voltaj değerlerine bakın oyunlarda. Bios'tan voltajı ve llc değerini kendiniz kurcalayarak bulabilirsiniz orta yol diye düşünüyorum. Z serisi board varsa kurcalayacak çok şey var bios'ta. Intel profili ile ilgili şu video var ama gigabyte anakarttaki ayarlar var video'da:



    i5 14600 KF Sıcaklık DeğerleriActually Hardcore Overclockingyoutube
    My Patreon: https://www.patreon.com/buildzoid Teespring: https://teespring.com/stores/actually-hardcore-overclocking Bandcamp: https://machineforscreams.bandcamp.com/music Twitch: https://www.twitch.tv/buildzoid Twitter: https://twitter.com/Buildzoid1 Facebook: https://www.facebook.com/actuallyhardcoreoverclocking #intel #overclocking #z790 #i914900k #i913900k
    https://www.youtube.com/watch?v=0oOBFMgEDDs&feature=youtu.be


    Yorumlarda şöyle bir şey gördüm; bunları kendi anakartınızda deneyebilirsiniz:


    "-Check CEP & TVB is enable

    -Set Loadline cabration to extreme & IA AC & DC Loadline to 12

    -Put ICCMax at 400 if you got a good enough cooling to handle it. 307 or 320 as the sweet spot, below 247 is possible for smaller cooler or for longevity however performance will drop

    -drop the E-cores clock ratios to 42x for an i9

    -(Optionally)if you're paranoid, set the temperature limit to 90 Celsius this setting still needs ICCMax as well"





  • The Souls Migration nickli arkadaşın linkini verdiği intel sayfasındaki konuyu hortlatarak aynı problemi yaşadığıma dair cevap yazdım . Elemanın birisi Anakartta Ai Tweaker kısmında AI CEP ile PCI Express Native Power Management denen olayı Disable yapmamı söyledi . Aşağıda yazdıkları.

    (The Intel Baseline Profile as implemented by ASUS is mainly aimed at stability. It turns off any form of Multi-Core Enhancement and this can have an impact on performance. I think you should consider reverting to the previous BIOS for your board - 1645.

    This BIOS was the second of two revisions aimed at optimizing the IA Current Excursion Protection (IA CEP) setting when this is set to Disabled. IA CEP can be found in the BIOS at Advanced->Ai Tweaker->Internal CPU Power Management and as I say set this to Disabled. At Advanced->Ai Tweaker->Internal CPU Power Management set the Long and Short Duration Package Power Limits to 181. For stability reasons I set Advanced ->Platform Misc Configuration->PCI Express Native Power Management to Disabled.

    I am not a fan of stress tests beyond running them briefly to establish that a setup is stable. Because they do run the CPU absolutely flat out you will always see high temperatures and potentially thermal throttling. For some people the BIOS arrangement set out above helps in this situation, for others it does not. But it could be worth trying. As ever with BIOS updates it is advisable to install the latest Intel chipset driver from the ASUS web site (don't worry about the date of it) and the Intel Management Engine Interface driver - in that order - first.)


    Dediklerini yaptım sonuçlar ekran görüntüsünde.Problem ortadan kalkmış gibi görünüyor fakat aceleci davranmayıp 1-2 haftalık bi deneyimle tam sağlıklı sonucu burada paylaşıcam. İlgilenen tüm arkadaşlara emekleri için çok teşekkür ederim.


    OYUNDA

    i5 14600 KF Sıcaklık Değerleri

    BOŞTA

    i5 14600 KF Sıcaklık Değerleri




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.