Şimdi Ara

i5 7300hq gtx 1050 ti darboğaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar acer nitro 5 kullanıyorum. i5 7300hq işlemci, gtx 1050 ti 4 gb ekran kartı ve 8 gb rame sahip cihazım. geçen sene pubg oynarken rahatlıkla 60 fps üzeri alabiliyordum ve drop vs yemiyordum. yazdan itibaren darboğaz tarzı sorunlar baş göstermeye başladı. önce sıcaklıktan şüphe ettim ve değerlere baktım. gerçekten de şüphe duyulacak kadar varmış. özellikle cpu 96 100 derecelere gidiyordu. 96 da throttle a girdiği için daha ilerisini görmüyordum. tabi orda performansı sınırlaması da söz konusu. her neyse bunu çözmek için pc yi temizleyeme karar verdim. fanları temizledim hava çıkışının olduğu kanaldan bütün tozu pisliği çektim ve son olarak termal macunu yeniledim. daha sonra tekrar sıcaklık değerlerine baktığımda ortalama 80 derecelerde pubg yi oynayabildiğimi gördüm. ama darboğaz sorunu ne yazıkki hala çözülmedi. gpu sürekli kafasına göre takılıyor. %30 dan %100 lere çıkıyor bir anda tam tersi de oluyor. ve bu sırada işlemci hep %100 kullanılıyor. hatta oyunun lobisinde dahi %100 ile çalışıyor. defalarca format attım ayarlarıyla vs uğraştım ancak ne yazıkki bir türlü çözüm bulamadım. normal şartlar altında bu işlemci ve ekran kartı kombinasyonunun gayet uyumlu çalışması gerekiyor. aldığım ilk sene gayet de öyleydi. yardımlarınızı bekliyorum. ekleyebilirsem oyun içi ss leri de buraya koyarım







  • Hocam merhaba çözebildiniz mi sorunu bende aynı dertten müzdaribim eğer çözebildiyseniz lütfen dönüş yapabilir misiniz?

  • Hocam bende i5 7300 hq ve gtx 1050 2 gb var.


    Aslında bu ekran kartı ve işlemcinin darboğaz yapmaması lazım.


    Termal pedleri ve macunu daha kaliteli bir macunla değiştirmeyi denediniz mi?


    Ben paraya kıyıp noctua h1'den thermal grizzly kryonaut'a geçtim 5.5 gram için 266 TL ödedim ama yapacak bir şey yok ısıyı seri atması için masraf çıkarmaması için paraya kıydım.


    Bilgisayarınızın sadece tozunu vs'sini temizlediyseniz bazı şeyleri eksik yapmış olabilirsiniz, ben genelde toz temizliğinden sonra anakartı kontak devre spreyi ile yıkarım yağsız olanlardan alıp sıkarım. Bu genelde parçalar üzerinde ki oksitlenme, parazit, gürültü ve tozdan dolayı oksitlenmeyi ortadan kaldırır.



    96-100 dereceye çıkması normal değil o cihazda. Kaldı ki i5 7300 HQ battlefield 4'de ben macunu yenilemez isem 80 derecelere anca çıkıyor. Oda noctua h1 gibi bir macunda oluyor.

  • uzun zamandır prof. pubg oynuyorum ve senin dediğin gibi. oyun her geçen zamanda grafik iyileştirmelerinden dolayı daha fazla performans istiyor. o fps drop ve donmaların sorunu ramdan olma ihtimali yüksek. ramım 16 gb ve ortalama 11 gb ram tüketiyor pubg. tanıdığım birkaç kişi de böyle sorunlara sahipken ram yükselttiğiinde sorunlardan kurtuldu. tavsiyem ram al.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ram sorunu var, oyun oynayacağınız cihazlarda artık minimum 12 gb ram'den aşağı ram olmasın, yoksa bu sorunla sık sık karşılaşırsınız.

  • rami geçen yaz 16 gb a yükselttim. ram kaynaklı dropların çözüldüğünü söyleyebilirim ancak değerlere baktığımda hala darboğaz mevcut. yine her oyunda olmuyor pubg de falan yaşanıyordu. uzun zamandır da oynamadım. fifa vs oynuyorum onlarda da bir sorun olmuyor zaten.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.