Şimdi Ara

i7 2600k Asus P8Z68-V LE Ne yapsam olmuyor!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba! Günlerdir uğraşıyorum Windows 10 , Noctua nh-14 soğutucu , corsair 16gb ddr3 667 ram sistemde 4.3 gibi bir hıza yükseltmek istiyorum. Win7 kullanırken Ai suite üzerinden yapabiliyordum. Artık kullanamıyorum. Bios üzerinden farkındalığım ve ulaşabildiğim bilgiler dahilinde neredeyse herşeyi denedim bir türlü yapamadım. Deneyimli arkadaşlardan yardım ricasında bulunuyorum.




  • ben z77-A üzerinde 3. nesil i5 kullanıyorum 1.3v ile 4.5ghz oluyor.


    niye yapamadınız hocam ne tarz bir sıkıntı oluyor. K tipi işlemciniz var sorun olmaması lazım

  • Biosta bütün ayarları yapıyorum hedef hız, çarpan değeri v.s. görünüyor. Kaydedip çıktığımda birkaç kez kapatıp açıyor kendini sonra windowsta cpu-z üzerinden kontrol ediyorum strese soktuğumda da değer değişmiyor. Dilerseniz siz öğrenmek istediğiniz bilgileri sıralayın ya da beni yönlendirin gerekli tüm bilgileri ileteyim size. O kadar uğraştım araştırdım ki yıldım artık.

    i7 2600k Asus P8Z68-V LE Ne yapsam olmuyor!!!




  • KaNaT kullanıcısına yanıt

    C1E benzeri ayarlar olması lazım hocam onları kapatın. Throttling yapan ayarları kapatmanız lazım. Gerekirse turboboost yerine çarpan ayarıyla overclock yapmayı deneyin.


    anladığım kadarıyla işlemci overclock yapılınca BOOST edip yüksek frekansa çıkmıyor. Intel Turboboost muydu ona da bakın Enable olması lazım.


    Eminim çözülecektir.

  • Bahsettiğiniz ayarlar kapalı. cpu ratio değerini 43 e getirebiliyorum, tüm işlemciler için ayrı ayrı bu değeri verebiliyorum. Oc yi manuele aldım. 100 defaultta olan bir çarpan daha var onu da arttırabiliyorum. cpu ratio yu 34 ü geçirdiğim zaman turbo ratio seçeneği pasifleşiyor. Bu bahsettiğim 2 çarpanla da ayrı ayrı denedim. Ne yapsam? Biosta bütün ayar seçeneklerinin resmini mi çekeyim?

  • Sorunu Çözdüm. Denemediğim şey kurcalamadığım yazı kalmadı. Microcode güncellemelerini bile öğrendim. Günlerce önce msconfig başlangıç ayarlarını yaparken işlemciyi yanlışlıkla 2 çekirdek seçmişim. Forum forum dolaşırken aynı sorunu yaşamış bir arkadaşı okuyunca lambalar yandı :) 1.37 voltajla 4.7 olarak kullanabiliyorum şu an. Tek sormak istediğim şu; cpu yu sabit bir hızda ve voltajda tutmak mı iyi yoksa boştayken düşük hız ve voltaj , yükteyken max hız ve voltaja çıkması mı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.