Şimdi Ara

İÇ MİMARLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ,
    Şuan aramızda iç mimarlık- iç mimarlık ve çevre tasarımı okuyan arkadaşlar var ise onlara bir iki sorum olacaktı.
    Öncelikle bu iki bölüm arasındaki farklar? Çalışma koşulları iş bulma olanakları bunlar hakkında bilgi almak istiyorum.



  • Bu soruyu geçen sene Bilkent İç Mimarlık'ta ders veren bir hocamıza sormuştum. Verdiği yanıt aslında hepsinin iç mimar yetiştirdiği ve içerik olarak bir farklarının olmadığı. Size tavsiyem isime değil de okulun kalitesine önem vermeniz. Bazı okullar gerçekten uluslararası standartta eğitim verirken, kimileri ise köy okulu kategorisinde. Ben işletme mezunuyum. Geçen sene iç mimarlık okumaya karar verip tüm bu konuları araştırmıştım.
  • dekorasyonkurdu kullanıcısına yanıt
    Merhaba, benim de ufak bir sorum olacak bu konuda size. İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümünü yazmayı düşünüyorum ben de ama üniversiteler hakkında çok bir bilgim yok. Üniversiteden sonra yurt dışıyla ilgili planlarım var ve bahçeşehir üniversitesi bu konuda nasıldır, yani artısı olur mu bana? Ya da istanbulda önerebileceğiniz başka üniversite var mıdır? Cevaplarsanız çok memnun olacağım :)
  • arkadaşlar bu bölümü bahçeşehir üniversitesi iç mimarlık ve çevre tasarımı seçmek isteyenler için söylüyorum.

    öncelikle okul gerçekten konum bakımından iyi, kütüphaneside iyidir, kitaplarınız sipariş ettikten 3-4 gün sonra okula gelir. ama okulumuzda iğrenç bir sorun var o da şudur öğrencilerin torpille geçtiği ve hocaların umurunda olmadığınız gerçeği. mühendislik ve iktisat bölümlerinde bu sorun yok. ama mimarlık fakültesinde kesinlikle var. seçecekseniz, itüyü veya bilgi içmimarlığı seçin. oradaki arkadaşlarım yaşadığım sorunları gram çekmiyor. gerçekten mimarlık (normal mimarlık iç değil) okuyan öğrencilerle aranızdaki farkı okurken iliklerinize kadar hissedeceksiniz, paranızla rezil oluyorsunuz bu bölümde. hocalar hiçbir şeye yardım etmez, konuşmaz, jüri haftası yaptığınız maketi parça pinçik eder. e hocam dersiniz derdinizi anlatırsınız, dinlemez. haftalarca uyumazsınız o proje için, ağlaya ağlaya eve dönersiniz. hocaya bal kaymak yedirenler gülümseyerek çıkar o jüriden.

    tercih edecekseniz allah aşkına gidin başka bi okulda iç mimarlık okuyun, bahçeşehir okumanız gereken son yer diyebilirim.

    bu arada fragman gibi berlin, roma diyorlar ya, ona mimarlar gidiyo, siz kös kös beşiktaşta manzaram var ya olsun diye çayınızı içiyosunuz.

    bu sene okuldan ayrılıp, farklı bi iç mimarlık fakültesine giriyorum, allah yardımcımız olsun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.