Şimdi Ara

İdlib'den son dakika saldırı haberi geldi! Rus uçakları saldırdı 12 ölü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Savaş uçakları İdlib'de Gerginliği Azaltma Bölgesindeki yerleşimlere saldırı düzenledi! Saldırıda 12 sivil hayatını kaybetti Haberin devamı.


    İDLİB 'den bir son dakika saldırı haberi geldi. Rus savaş uçakları İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesindeki yerleşimlere saldırı düzenledi. Saldırıda 12 sivil hayatını kaybetti.

    Rus savaş uçakları, sabah saatlerinden bu yana İdlib'in Bara, Bsida ve Masaran köyü ile Halep'in batı kırsalındaki Kefer Dael, Mansura, Kefer Teal, İrhab, Takad, Şamiko ve İndomi köylerine hava saldırıları yaptı.

    Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına göre, İdlib'in Bara köyünde 2, Halep'in batı kırsalındaki Kefer Teal köyünde bir aileden 6'sı çocuk 9, Takad köyünde ise 1 çocuk olmak üzere toplamda 12 sivil yaşamını yitirdi.

    Türkiye sınır hattına göç sürüyor

    Bu arada, Esed ordusu ve İran destekli yabancı terörist gruplardan oluşan rejim güçleri ile Rusya'nın saldırılarından kaçan sivillerin, Halep ilinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde kalan kırsal kesiminden Türkiye sınırı hattı yakınlarına göçü sürüyor.

    12 Ocak'tan bu yana 62 sivil hayatını kaybetti

    Suriye Müdahale Koordinatörlüğüne göre, Suriye'nin İdlib ilinde ilan edilen ateşkese rağmen Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya'nın saldırıları sonucu 12 Ocak'tan bu yana 62 sivil hayatını kaybetti, 31 bin 500 kişi yerinden oldu.

    Rusya'dan sözde ateşkes

    Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin İdlib bölgesinde 9 Ocak'ta saat 14.00'ten itibaren ateşkes uygulamasının başladığını ileri sürmüştü. Ancak rejim ve İran destekli terörist gruplar, kara saldırılarına devam etmişti. Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ise İstanbul'da 8 Ocak'ta düzenlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin zirvesinde, Libya ve İdlib'de ateşkes ilan edilmesi kararı alındığını ve taraflara bu yönde çağrı yapıldığını, 12 Ocak'ta 00.01'den itibaren ateşkes uygulamasının başladığını açıklamıştı.

    Rejimin en yoğun hedef aldığı yer

    Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ili neredeyse iç savaşın başından bu yana muhaliflerin ve rejim karşıtı silahlı grupların kalesi niteliğinde bulunuyor. İç göçle nüfusu 4 milyona ulaşan İdlib'in merkezi, 2015'te muhaliflerin kontrolüne geçti. İdlib, rejimin en yoğun hedef aldığı bölgelerin başında geliyor.

    4 gerginliği azaltma bölgesi kuruldu

    Türkiye, Rusya ve İran’ın katıldığı, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında, İdlib ili ve komşu illerin (Lazkiye, Hama ve Halep vilayetleri) bazı bölgeleri, Humus ilinin kuzeyi, başkent Şam'daki Doğu Guta ile ülkenin güney bölgeleri (Dera ve Kuneytra vilayetleri) olmak üzere 4 "gerginliği azaltma bölgesi" oluşturuldu.

    Soçi mutabakatından sonra da saldırılar sürdü

    Ancak rejim ve İran destekli teröristler, ateşkes ilan edilerek durumun muhafaza edilmesinin kararlaştırıldığı 4 bölgeden İdlib hariç kalanları, Rusya’nın hava desteği sayesinde ele geçirdi. Saldırılardan kaçan yüz binlerce sivil, kuzeyde Türkiye sınırına yakın kesimlere göç etti. Rusya’nın, Türkiye'yle 17 Eylül 2018'de vardığı Soçi mutabakatından bir süre sonra da saldırılar devam etti.

    1 milyon 300 bin göçmen

    İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ni hedef alan Rusya, rejim ve İran destekli teröristler, yalnızca 2019 başından bu yana Türkiye sınırı yakınlarına, yaklaşık 1 milyon 300 bin sivilin göç etmesine sebep oldu. Bombardımanlarda bin 600'den fazla sivil can verdi.


    Kaynak :https://www.internethaber.com/idlibden-son-dakika-saldiri-haberi-geldi-rus-ucaklari-saldirdi-12-olu-2077780h.htm?utm_medium=post&utm_campaign=internethaber-wpush&utm_source=browser&utm_campaign=bildirt.com&utm_source=bildirt_push&utm_medium=bildirt_push



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CatMark -- 21 Ocak 2020; 15:8:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Suriye'yi haritadan silecek bir kaç aton bonbası atıp orayı formatlayın da işiniz kolaylaşsın eyyy emperyalistler !
  • Yanlış üstüne yanlışın sonuçları.
    Amerikan aksanı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi benim anlamadığım nokta şu sürekli esad ve rusya burayı vuruyor ama sürekli uçaklarla falan buradan full sivil ölüm haberi geliyor bu adamlar keyiften mi vuruyor bu sivilleri ? Aptal falan mı bunlar mermi harcıyorlar o kadar para döküyorlar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-74F84D677

    Şimdi benim anlamadığım nokta şu sürekli esad ve rusya burayı vuruyor ama sürekli uçaklarla falan buradan full sivil ölüm haberi geliyor bu adamlar keyiften mi vuruyor bu sivilleri ? Aptal falan mı bunlar mermi harcıyorlar o kadar para döküyorlar ?
    Putin idlib boşaltılsın demiş tam 1 sene önce yani ocaka kadar boşaltılmalı idi en son mutabakattada bu varmış ama malum reis suriye bitmeden hop libyaya daldı hatta bu barış pınarı olayı ile şehir olayıda çıktı gene hatta bu önceden olmuşturda yeni haber geliyordur belkide ama durum şu ne kadar baştan savma ve oun bunun kuklası hareket ettiğin göstergesi zaten ülkedeki ekonomi sağlık eğitimde yaşanarak görülebilir durum bu putin bu vuru geçer demiş zaten ha orada bulunanların çoğu terör örgütü mensubu ve putin radikal islamcı istemiyor çeçen olaylarından dolayı




  • Mallesef Barış pınar harekatı gundemden kayboldu. 🤗

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İdlib te terörle uzaktan yakından bağı olan gruplar ve radikal islamcılar yoğun olarak yaşıyor yani putin bunları istemiyor kısaca.
  • Ruslar idlibde terör estiriyor ama sayın başkanımız Putin yada Ruslar diyemeyip Esed rejimi diye hitap ediyor.putinden neden korkuyor acaba dünya liderimiz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nazaman

    Ruslar idlibde terör estiriyor ama sayın başkanımız Putin yada Ruslar diyemeyip Esed rejimi diye hitap ediyor.putinden neden korkuyor acaba dünya liderimiz.
    İdlib'den son dakika saldırı haberi geldi! Rus uçakları saldırdı 12 ölü



    İdlib'den son dakika saldırı haberi geldi! Rus uçakları saldırdı 12 ölü




  • hahahha akşam akşam 🤣🤣

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.