Şimdi Ara

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
21
Favori
21.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, konuyu takipteyim.
    Kiracımız ile temmuz ayının sonunda 5.senemiz dolacak, pandemi öncesi çocuklu, yeni aile kurmuş birisi bizi kandırdı, pandemide sözleşme yenilemedik ve adam sonrasında beni evden 10 sene çıkaramazsınız deyip bize rest çekti üzerine de boşandı.
    5.sene kira tespit davası açınca süreç çok uzun sürüyor mu?
  • earworm E kullanıcısına yanıt

    Ben sordum yukarda avukatlık ücretini ödemez kiracı dediler? Kendi avukat ücretinden mi bahsettiniz yoksa?

  • kty28 kullanıcısına yanıt
    Eğer istanbulda iseniz maalesef uzun sürer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: earworm

    hocam ben de benzer durumdayım şuan. anlamaya çalışıyorum bir kiracı işi neden dava noktasına taşır ki? mahkeme giderlerini ödeyecek, avukatlık ücretlerini ödeyecek. ortalama kiraların 20.000TL'den başladığı yerde 2.500TL'ye oturan kiracıma açacağım emsal davası sonuçlanınca nereden baksan 100/150.000TL bandında icra yoluyla farkı geri alacağım, onu ödeyecek. Onun yerine taşınma ve depozito giderini karşılayayım diyorum yok diyor. Artık kendisi bilir.

    Tahliye için söylüyorum. Süreci ne kadar uzatsa o kadar karlı da ondan. Bana 30 bin kira verecekken 7 veriyor. E istinaf da dahil min. 2 sene dava sürdüğünü düşünelim varın hesabı siz yapın.

    Tahliye olduktan sonra da zor durumlar onu bekliyor. Şu an çıksa daha uygun ev bulacak ama 2 sene sonra belki 3 katı daha fazla ödeyecek.

    Devir çok kötü maalesef kendi evime çıkmak için hukuk mücadelesi veriyorum.




  • K4TL14M kullanıcısına yanıt

    Benim tuttuğum avukatın ücretini ödemiyor. bir de mahkemenin avukatı var onun ücretini ödüyor.

  • edebiyatci76 E kullanıcısına yanıt

    neden karlı olsun, karlı olduğunu düşündüğü kira farklarını emsal davasından sonra icra yoluyla ondan alacağız.1 sene sürse 1 senelik, 2 sene sürse 2 senelik. üstüne bir de mahkeme giderleri avukat masraflarını ödeyecek. İstinafa giderse 3 kira yatıracak. devlet memuru olduğu için almamız da çok kolay. azıcık aklı olsa şimdiden ev bakıp çıkardı ama sürecin sonunda hata yaptığını anlayacak. kiracılara şuan kulaktan dolma asılsız bilgiler yükleniyor; sakın çıkma, bir şey olmaz, yapamaz, bir şey çıkmaz gibi.

  • kty28 kullanıcısına yanıt

    kiracınız çıkmayacaksa zaten tahliyesi uzun sürecek, bunun yanında usulüne uygun olarak ne kadar uzun sürerse sürsün emsal davası da açın. usulüne uygun açarsanız 1 sene de sürse 6. yılın başından itibaren farkları icra yolu ile alırsınız.

  • earworm E kullanıcısına yanıt

    Siz avukat tutmuşsunuz zaten mahkeme neden bir daha avukat görevlendiriyor? Karşı tarafa mı avukat atıyor yoksa?

  • K4TL14M kullanıcısına yanıt

    daha bilgi sahibi olanlar yanıtlayacaktır ama o bildiğim kadarıyla standart olarak alınan bir ücret.

  • orayeylem O kullanıcısına yanıt

    Olaya kiracı tarafından bak. benim alacağım para umrumda değil. umrunda olan da olabilir tabi... ben ihtiyaç sahibi iken evime geçmek istediğimde kiracı banane diyorsa bende onu bu şekilde zora sokarım. para değer kaybediyor diyorsunda 20.000TL'lik yerde 2.500 TL'ye oturan kiracı dava sonunda 100.000 TL küsür icra + mahkeme masrafı+ avukat masrafı ile karşılaşınca içimin yağlarının erimesinin karşılığı paha biçilemez olacak. Evden çıkmaya mecbur kaldığı gün kapının önüne davul zurna ekibi de tutamayı düşünüyorum :) Ayrıca enflasyon varsa benim evimin değeri de artar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi earworm -- 17 Kasım 2023; 15:19:48 >
  • orayeylem O kullanıcısına yanıt

    İstinafa geçebilmek için de 3 kira bedeli yatırması lazım. şimdi basit bir hesap yapalım. benim kiracım 2.500TL veriyor ve kontratta herhangi bir artış maddesi koydurmamış eski malik ve böyle ödemeye devam etti diyelim. benim emsal talebim de 20 bin olsun mahkeme de indirimle 15bin yapsın. tahliye mahkeme 2+2 yıl sürsün. emsal de 1.5 yıl sürsün. 1.5 yıl sonunda 225.000 TL birden icra ile geri alacam. sonraki 2.5 yıl için de 15 bin tl kira ödemeye devam edecek. Amacı düşük kira ödüyorum diye çıkmamak olan kiracı hem emsal kiraları ödeyecek hem 225.000 tl gibi bir fark ödeyecek hem de 40 bin gibi mahkeme avukat parası ödeyecek. İstinafa da giderse üzerine 3 kira bedeli daha ödeyecek.

  • orayeylem O kullanıcısına yanıt

    tabi ki öyle şey olur mu kanunlara son derece saygılıyız. Zaten aksi olsa bu yola girmezdik. Tahliye nedeniyle çektiğimiz ihtarnameye evi ne şekilde aldıysa o şekilde teslim etmesi gerektiğini de yazdık. Kiracımızın o konuda eve ve bize verebilecek bir zararı yok görünüyor. Verdiği zarar sadece manevi. Etrafındaki tüm evlerin kirası 20 bin tl bandındayken 40 bin tl maaş alıp 2.500tl kira vererek haklarımı sonuna kadar kullanıp çıkmayacağım demesi, ihtiyacımız varken bizi mağdur edip bir de enayi yerine koyması.

  • orayeylem O kullanıcısına yanıt

    Benim kiracım devlet memuru, öyle bir şey yaparsa 2 kere zararlı çıkar. Anladığım kadarıyla öyle birisi de değil. O sadece öyle bir muhitte 2.500tl'ye yaşamasının sona erecek olmasının endişe veren düşüncelerini yaşıyor. 5 yıldır eve de bağlanmış. Nerede bulacak başka böyle enayi. Evi alıp hemen oturmak isteyen bir kaç müşteriyi çıkmayacağım diye vazgeçirince kendini demek ki kimse beni buradan çıkaramaz, kiramı da düzgün ödüyorum asla çıkmam diye bir düşünceye kaptırmış :) ama kazın ayağı öyle değil

  • Valla kime sorsam beni çıkaramaz diyip öyle oturuyorlar. Burda hukuk sistemi çok sıkıntılı. Kira davasının istinafı mı olur? Eğer şu istinaf saçmalığı olmazsa 1.5 max biterdi.
    Siyaset de bu davaların erken bitmesini istemez,konut krizi başvereceği için.
    Ben imza incelemesini bekliyorum. İmza onun ama inkar etti. Bakalım istinafa gidecek mi eğer giderse mağdur olacağım zaman konusunda.
  • edebiyatci76 E kullanıcısına yanıt

    yanlış bilmiyorsam bu konuda yalan söylemenin de hukuki olarak karşılığı var. Twitter'da bu konuda aktif olan bir grup var. MevSad (Mağdur Ev Sahipleri Dayanışması). O bu istinaf konusunu ve diğer konuları sık sık gündemde tutan tweetler atıyor. Bu konudan muzdarip olanlar katılabilir.

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.