Şimdi Ara

İkinci ekran kartını komple kapatmak ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Şu an sistemimde, iki tane 6950@6970 ekran kartı bulunmakta. Çoğu zaman sorunsuz kullanabiliyorum ancak, SW:The old Republic oyununda iki ekran kartı problem yaratıyor.

    Şöyle ki, oyun ilk açıldığında sorun yok, ancak herhangi bir konuşmadan sonra, ya da yükleme ekranından sonra oyunda stutter problemi oluşuyor. Eğer Alt+Tab yapıp oyuna geri dönersem, stutter problemi çözülüyor, taa ki bir başka yükleme ekranına ya da konuşma ekranına kadar. Bir döngü şeklinde bu devam ediyor.

    Crossfire' ı amd catalyst centerdan kapatırsam, bu sorun devam ediyor, ancak anakarttan ikinci ekran kartını çıkarırsam o zaman sorun komple çözülmüş oluyor, ve hiç bir zaman stutter problemi ile karşılaşmıyorum.

    Bu bir crossfire sorunu değil aslında, oyun ile alakalı. Çünkü bilgisayarımda BF3, L4D2, MW3, LA Noire, TW:Shogun 2 ve The Witcher 2 yüklü, ancak bu stutter sorunu sadece SW:The Old Republic' te mevcut. Belki inanmayacaksanız ama gerçekten de diğer oyunlarda bir sorunum yok, sadece Star Wars' ta var.

    Neyse, sormak istediğim, sistemdeki ikinci ekran kartını komple kapatmanın bir yolu var mı acaba ? Crossfire' ı kapatmak sorunu çözmüyor, ikinci ekran kartını komple kapatmam gerekiyor. Ancak kartı da anakarttan sökmek istemiyorum. Windows üzerinden geçici olarak ikinci ekran kartını komple kapatabilirsem sorunumun çözüleceğine inanıyorum, nasıl yapabileceğimi bilen birileri var ise çok mutlu olacağım







  • aygıt yöneticisinden kaldırmak işe yararmı acaba
  • Aygıt yöneticisinden kapatabiliyorum aslında. Ancak hangi kartı kapatırsam kapatayım, diğer kart bir garip çalışıyor, en yüksek çözünürlük olarak 1680*1050 şeklinde ayarlanabiliyor, ancak kullandığım monitör ise 1920x1200 destekli. Yani aygıt yöneticisi benim problemim için çözüm olmuyor, ama teşekkür ederim cevabın için
  • bu soruya bir cevap bulabilirsen benim de isime yarar.a.creed brotherhood bende 5 dakikada atiyor ama biraderin notebookta sorunsuz oynaniyor.cf yuzunden oldugunu dusunuyorum cunku denemedigim sey kalmadi.cf ccc'den kapattin mi kapaniyor diye biliyordum ama kapanmiyor dedigine gore degisik seyler denemek gerek.

    birincisi suradan radeonpro indirerek oyuna gore profil olusturabilir o oyunda cf'yi kapatabilirmissin bunu simdi buldum tavsiye ediyorlar.

     İkinci ekran kartını komple kapatmak ??


    bi 5 dakika ayirmaya deger.




  • Guru3d forumlarına da açmıştım bu konuyu, oradaki bir eleman da, catalyst centerda yeni bir profil oluşturmamı ve oradan crossfire'ı kapatmamı tavsiye etmişti. Bir deneyelim bakalım. Eğer ccc sorunu çözmez ise o zaman senin tavsiyen olan radeonpro programını deneyecem. Umarım birisi sorunu halleder.

    Teşekkür ederim cevabın için .45ACP

    ----------------------------------------------------------

    Amd catalyst center üzerinden oluşturduğum profile ile sorun çözülmüş bulunmakta. Artık swtor açıldığında, sadece o oyun için crossfire kapalı konumda ve de o sinir bozucu stutter problemi de yok.

    Tekrar teşekkür ederim cevaplar için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erai -- 15 Ağustos 2012; 15:52:23 >




  • AMD Catalyst Center ' dan, oyun profili oluşturmak için yapılması gerekenler. Bu oluşturduğunuz profil, sadece o oyunu bağlar, dolayısıyla bu ayarları bir kere yaparak, bir daha farklı oyunlar için sürekli ayar değiştirmenize gerek kalmaz...

     İkinci ekran kartını komple kapatmak ??


    1 ) Catalyst center' ı açtıktan sonra, " Oyun " bölümündeki, " 3D Uygulama Ayarları " 'nı seçiyoruz. Daha sonra ise, bölümün en altına inip, " 3D Uygulamaları için AMD Crossfire Kipi " ' ni devre dışı bırakıyoruz.

     İkinci ekran kartını komple kapatmak ??


    2 ) Daha sonra bölümün en yukarısına çıkıp, " Kaydet " 'e taklıyoruz. ( Resimde swtor.exe olan yerde, << Yeni Uygulama >> yazacak sizlerde. ) Ve bir pencere açılacak, profil oluşturmak istediğimiz oyunun exe sini bulup aç diyoruz. Size bir onay kutucuğu ile, bu oyun için bir profil olduğunu ve değiştirmek isteyip istemeyeceğinizi soracak, ve ona tamam diyeceksiniz.

    Herşeyi yaptıktan sonra, kontrol amaçlı olarak, " Uygulama Profilleri " sekmesinden, oluşturduğunuz oyun profillerini görebilirsiniz...

     İkinci ekran kartını komple kapatmak ??


    Bu şekilde oyun profilleri oluşturarak, crossfire gerektirmeyecek oyunlarda tek gpu kullanarak daha fazla ses ve sıcaklığın önüne geçebilir veya crossfire ile problem yaratan oyunlarda, bu problemlerinizden kurtulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erai -- 15 Ağustos 2012; 20:10:50 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.