Şimdi Ara

İkinci el araçlarda boya-hasar kaydı takıntısı ve yetkili servis-sigorta şirketi şişirmesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    İkinci el araç ilanlarında sıklıkla karşılaştığımız, "boya-hasar kaydı takıntısı" ve "servisin&sigorta şirketinin şişirmesi sonucu ağır hasar kaydı" konuları üzerinde biraz durmak istiyorum.

    Az önce incelediğim birkaç ilandan sonra bu başlığı açmaya karar verdim.

    İlan açıklamaları şu şekilde:

    İlan 1;
    Araçta boya ve değişen parça yoktur. Yalnızca sigorta şirketinin haram para yemesinden dolayı ağır hasar kaydı vardır. Araç yan tarafından kazalı olup, boyaya bile gerek kalmadan vakumla düzeltilmiştir. (?!@?)

    İlan 2;
    Araçta yalnızca ön tampon değişmiş olup, bununla ilgili 50 bin TL hasar kaydı bulunmaktadır. Bunun harici araçta boya, değişen, hata, kusur vs.bulunmamaktadır. (Daha ne kusur olsun?? Araba ferrari olsa tamponu 50 bin Lira tutmaz..)

    İlan 3,
    Araçta kaza, boya, değişen kesinlikle yoktur, ağır hasar kaydı vardır, takıntısı olan aramasın. (Kazasız nasıl ağır hasar kaydı oluyor??)

    Bu ve benzeri öyle çok ilan var ki..
    Öncelikle, birçok sigorta şirketinin ağır hasar kayıtlı araçlara kasko yapmadığını belirtmek isterim.
    Bunun haricinde, kazasız boyasız temiz araba almak istemenin takıntı olarak nitelendirilmesi, araçtaki kusuru kusurdan saymayıp, alıcının kusurlu bir arayış içindeymiş gibi gösterilmesi değil de nedir?

    Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde her araçta ufak tefek dokunmalar sürtmeler neticesinde boyalı kısımlar olabilir. Bu durum belli bir seviyeye kadar kabul edilebilir, ancak bu boyalar, değişenler arttıkça aracın fiyatı da haliyle düşecektir.

    Örneğin, x model bir arabanın, kazasız, kusursuz olanları 50 bin Lira ise, eğer 3-4 parça değişen ve boya varsa, bu durum, arabanın fiyatının birkaç bin Lira aşağıya düşmesine sebeptir. Ayrıca boyasız fakat ağır hasarlı (o da nasıl oluyorsa) ise bu da, aracın fiyatının en az 8-10 bin Lira düşmesi demek.

    Benim de başıma birkaç sene önce bir kaza gelmişti. Aracımla yolda giderken, sağdaki aracın başka bir araçtan kaçmak suretiyle önüme kırmasından dolayı çarpıştık ve yalnızca sağ çamurluğum, tamponun sağ tarafı ve tekerlek hasar aldı. Sola savrulup bariyere de vurduğumdan, sol tarafta yalnızca küçük ezik ve çizikler oldu. Aracın piyasası 26-27 bin Liraydı o zamanlar ve kaskom olduğundan, aracı yetkili servise çektirdim. Araçta işçilik ve parça dahil 12-13 bin Liralık hasar çıktı ve exper pert verdi. Bana da kasko şirketi 23 bin Lira para ödedi. Araçta görünürde büyük bir hasar olmamasına rağmen bu bir ağır hasardır neticede.

    Hasarsız bir araç, hem alırken, hem de satarken piyasa değerinde alıcı bulur. Parası az olup da o araca binmek isteyen de hasarlı alır, kasko yaptırmaz, biner, satacağı vakit de, yine aldığı gibi uygun fiyata satar.

    Sonuç olarak, eğer araç alacaksanız, ilan içeriğinde "boya takıntısı" (araç değil de alıcı kusurlu, takıntılı, manyak) ve "servis şişirmesi sonucu ağır hasar kaydı" vb. bunlar gibi kelimelerin geçtiği ilanlardan bence uzak durulmalı. Eğer araçta bir kusur, sıkıntı, kaza, vs. varsa, bunlar dobra bir şekilde yazılıp, fiyat da buna göre belirlenmeli.

    Saygılar,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 26 Kasım 2016; 3:11:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.