Şimdi Ara

İkinci el daire kriteri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Dün aciklanan Yeni Evim projesinde şartlardan bir tanesi de dairenin sıfır olması. İlgilendiğim bir daire var fakat sahibi 4-5 yıl önce İŞ KARŞILIĞI OLARAK müteahhitten almış ve içinde hiç kimse oturmamış 5 yıldır boş duruyor. Bu tip satışlar ikinci el sınıfına mı giriyor. Yani ben şu an bu evi satın almak istesem Yeni Evim projesi kapsamında bu ev için kredi çekebilir miyim? Bankaya sordum fakat paket 16 Ocak'ta başlayacağı için bilgileri yokmuş. Bilgi sahibi olan abilerim bilgilendirirse sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Ev tapusu çıktığı anda (maldan mülke döndüğünde kat irtifakı kurulup oturma raporu alındığında) satışta ikinci el sayılır. Yapılan kampanya inşaat sektörünü canlandırmak için müteahhitten ev almayı sağlamaya yönelik. Kimisi size 'eve elektrik su bağlatmazsa sıfırdır' diyebilir o usulen sıfırdır. Ev sahibi kaç yıldır evin çöp çevre vergilerini ödüyor. Yani 'ilk sahibi' o. Bunun tek istisnası 'kentsel dönüşüm kapsamında yenilenen binalar', burada mülk sahibine kentsel dönüşüm sonrası evini 'sıfır' -mış gibi- satma hakkı tanınmıştı.

  • KemalTRTR K kullanıcısına yanıt
    Bütün bağlantılar forum ve forum dışı her paylaşımı yorumu inceledim. Yeni evim projesinde satışı yapacak müteahhit ya da inşaat şirketi emlak konut olmalı Türkiye müteahhitleri birliğine, inder, imkon, konutder gibi birliklere kaydı olmalı şartı var. Kaçtane şirket müteahhit bu şartlara haiz ki. 1. Ha da 2 bölgede tamam ama 3 bölgelerde bu şekilde satış yapabilir şirket olacak mı? Kimse bunlara değinmeden sürekli aynı meseleleri konuşmuş. Hadi durumumuz müsait ve alacağız ama üçüncü bölgedeyiz kimden alacağız bu evi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.