Şimdi Ara

İkinci el ,otomatik araç önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba , daha önce hiç tecrübesi olmayan birisi için 28 bin liraya kadar , otomatik vites araç önerisinde bulunabilecek tecrubeli arkadaslarin fikirlerine ihtiyacimiz var.Öneri , tavsiyelere açigiz simdiden tesekkurler.



  • Tavsiye verecek bir tecrübeli arkadaş yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam tavsiye değilde tecrübe babında birkaç satır birşeyler yazayım. Aynı durumda bende kalmıştım Mart 2016ya kadar. 2007'de ehliyeti almış olmama rağmen ehliyeti aldığım ilk yıl haricinde bende araç kullanmadım ve bir güvensizlik vardı. Mart ayında babamın vefatı üzerine (defin komşu ile yapıldı) araç alma ihtiyacı doğdu. 3 hafta hem pazar hem sahibinden araç baktım. Boyalı ve ufak değişeni olan araba almaya niyetliydim ama hiç denk gelmedi. En son 2.0T Laguna buldum. Hatta Araç tekirdağda ben Yalovada aracı almaya gidemedim (cesaret edemedim getiremem diye) araç sahibinin biraz iş birazda alacağı aracın fiyatının artascağı hasabiyle bulunduğum ile getirdi. Araca baktım tamam bu dedim aldım.

    Geçen 7 ayda edindiğim tecrübe;
    1) ilk araba ve şehir içi genellikle kulalnacaksınız (bagaj ihtiyacı çok yoksa) kesinlikle B sınıfı araçlara yönelin. Benim araç D sınıfı (bence compact C) aracı park etme yeterlilikleri başta oluşmadığı için sıkıntı olabiliyor.
    2) Motor hacmi büyük araç şehirler arası çok güzel ama şehir içi tüketimi üzüyor. 1.2 1.4 araç alınabilir.
    3) Bakımsız araç asla alma. Ben Reanault Laguna aldım arkadaşım Honda CAZZ aldı 6 ayda arkadaşım illallah etti aracısını sattı. Daha dayanıklı veya sorunsuz markada insanın başına iş açabiliyor.
    4) Benim tek sıkıntım sunroofdan sızıntı şeklinde su alıyor. Aldığım abi kesinlikle öyle bir sıkıntı yoktu diyor. Ne dediyse araç öyle çıktığı için yaşan söyleyeceğini düşünmüyorum. Bir baktıramadım küçük şehirde yaşadığım için sunroff ustası yok. İstanbul veya Bursaya bu iş için gitmek lazım bir zaman ayıramadım. Bir daha araç alsam sunroffsuz tercih ederim 5 yaşından büyükse.

    İlla bunu al şunu al diyemem ama az çok seçenekler belli. Getz, Jazz, Polo, İbiza, Fabia, Accent, Clio, Almera 3 tarzı araçlara bakacaksınız. Umarım temiz bir araç denk gelir.




  • Selamlar , öncelikle söylediğiniz fiyatta sorunsuz temiz bir otomatik bulmak için biraz zorlanacaksınız.2010 öncesi bir model olacağı kesin gibi görünüyor , bu nedenle otomatik konusunda fazlaca dikkatli olmalısınız.Arkadaşın söylediği modellerden tercihim Jazz olurdu ancak fiyat konusu şüpheli..Siz de önceliklerinizi söylerseniz en uygun modeli bulabilirsiniz.(2.el değer kaybı,satış kolaylığı,sorunsuzluk,yakıt ekonomisi,yedek parça,geniş bagaj,diz mesafesi...)




    Ben de bir kaç model ekleyeyim seçenekler artsın , önceliklerinizi bulmakta rahat edin. Toyota Yaris , Daihatsu Sirion , Mazda 2 , Nissan Micra , Honda City



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alamre -- 24 Ekim 2016; 15:52:1 >
  • o fiyata jazz bulmanız zor
    ama temizini bulabilirseniz süper olur
  • İlginiz ve tecrübe paylaşımlarınızı için tesekkur ederim ,bende internetten baktım araç ama genelde modeli çok düşük var otomatik viteste tam bir sürpriz alıp birkac gun sonra büyük bir sorun vermiyeceginin garantisi olmadığı için ve sarsintili otomatik vites gecisleri olduğunu okumuştum forumda o yüzden fikirlerinizi dikkate alıyorum sagolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun hocam bakıyorum hemen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alamre
    Toyota Yaris , Daihatsu Sirion , Mazda 2 , Nissan Micra , Honda City

    Ayrıca Mitdubishi Colt, Daihatsu Materia (boyutları büyük kübik bir araç), Chevrolet Aveo, Citroen C2, Kia Rio, Nissan Almera gibi secenekler de var.

    Bilindik piyasası olan markalara diyecek birşeyim yok ama daha az piyasısı olan ama temiz bulabileceğin

    Mitsubishi Colt, Chevrolet Aveo, Nissan Almera, Honda City gibi modellere yoğunlaşabilirsin.

    Hem dayanıklı, hem konforlu, hem ekonomik, hem piyasası olan araba seçeneği maalesef yok. Zaten ucuz araba d,ye birşey kalmadı onu kriter olarak yazmıyorum, belki piyasasına göre daha uygun araçlar var. @bobbbb
  • 2003 2004 fiestalarda güzel ama otomatiği nasıl bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C3 ve fiestada odaklandik hocam simdilik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen arkadaşım peugeot 107 baktı, 25bin TL fiyat, modelini tam hatırlamıyorum ama 2012 idi galiba. araba temizdi. minik bi araba ama tipi çirkin değil, otomatik vites.


    bu arkadaşım uzun süredir micra bakıyor, bi türlü anlaşıp satın alamıyordu. ilk bakmaya başladığında 28-29 bin olan micra'larş imdi 32bin fiyat çekiyolar. durum bu olunca peugeot 107 daha da cazip olmuştu gözünde ama daha almaya tam karar veremeden araba satıldı ilan kapandı.
  • bobbbb kullanıcısına yanıt
    jazzın otomatik şanzımanı cvt sarsıntılı geçiş yapmaz
    vites geçişini hissedemezsiniz bı anda hızınız 100 olur farkettirmez
  • C3ler tam otomatikmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk aracınız ise ve tecrübeniz yoksa tam otomatik alın.
    Ben eşime polo almıştım 18.500e. 98 model klimalı orjinal. sıfır lastikler. tüm ağır bakımları yapılmıştı triger seti dahil.araç daha 135bin km'de.

    istanbuldaysanız düşünürseniz size verebilirim aracı 19.500e. Eşim kullanmayı öğrendi. Model yükseltecez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reallist55 -- 25 Ekim 2016; 12:49:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.