Şimdi Ara

İkinci El Piyasasına Savaş Açtım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Bir kaza sonucu aracım pert oldu ve 2-3 aydır araba bakıyorum. Hem sıfır hem ikinci el araçları forum+sahibinden+bayi görüşme+liste fiyat ile hergün takip ediyorum. Ama artık bazı ikinci el ilanları iyiden iyiye sinirimi bozmaya başladı. Yazılan fahiş fiyatlara savaş açmış bulunmaktayım. Çünkü bu tarz ilanlar satılmasa bile piyasayı manipule ediyor. Nasıl bir galerici sahibinden.com'da biraz düşük yazılmış fiyatı görüp bu fiyata araba mı satılır çabuk o ilanı kaldır diye telefon ediyorsa, bazılarınında bu fahiş fiyatlar ile iligli bişeyler yapmak gerektiğini düşünüyorum. Konu ilerledikçe düşüncelerimi paylaşmaya devam edeceğim. Şimdilik kendi bütçeme yakın incelediğim araçların fiyatlarını ve fikirlerimi paylaşıyorum araç bakanlara yardımcı olmak adına.

    RENAULT CLIO JOY 1.2 Benzin
    Liste Fiyatı: 37.150
    Bayi pazarlık: 36.000 - 36.500
    Oyak Kampanya'lı fiyat: 34.300 (2015 model, şubat,mart teslim, sıfır faizli kredili)
    Aralık Tahmin: Fiyatlar Oyak seviyesine düşmeli. Bundan önceki seneler hep bu şekilde olmuş, Oyak'ın tek cazibesi sıfır faizli kredi diyorlar. Telebe göre 34.000 -35.000'e düşer.

    HYUNDAI ACCENT BLUE 1.4 D-CVVT MODE Benzin
    Liste Fiyatı: 46.100
    Bayi Pazarlık: 42.500 - 42.750
    Aralık Tahmin: Yenilenmiş kasası çıktı, 40.000 altına düşer.

    HYUNDAI i20 1.2 D-CVVT JUMP Benzin
    Liste Fiyatı: 35.700
    Bayi Pazarlık: ??? (Almadım henüz)
    Aralık Tahmin: Yenilenmiş kasası çıktı, fiyat aralığındaki arabalara göre(Clio, Punto Evo, Corsa) donanımı çok daha kötü. 31.000-32.000'ye kadar düşer.

    Sizdende bu şekilde gidip pazarlık yaptığınız araçlar var ise bayi fiyatını ve Aralık'ta tahmini fiyatlarınızı yazarsanız sevinirim. Bu şekilde en azından İkinci eli için alınabiliecek max. rakamları belirlemiş oluruz. Bu konuda yapılabiliecek ek şeyler var ise düşüncelerinizi beklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serser12 -- 21 Kasım 2014; 16:17:48 >







  • 2. el piyasasındaki artışın bir nedenide uyanıklar. Piyasanın artmasını fırsat bilip araçlarını yüksek fiyattan sunuyorlar, amaç satmak değil alan kek bulmak. Amacı gerçekten satmak olan kişi fiyatı makul düzeye çekiyor önemli olan onları bulmak bence.
  • Ya begendigimiz ilani soyleyelim herkes arayip aracin gercek fiyatinda teklif versin adam da ancak o fiyata satabilecegini anlasin ve sonuc olarak insallah o fiyata yakin bir fiyata almayi basaririz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin aslı eğer araç acil satılık değilse ve orjinalse falan öyle teklif edilen fiyata kimse vermiyor.
    Çevremden bizzat şahidim; araba almaya kafasındaki rakamla çıkan sonuçta kesin o rakamın 2-3bin TL yukarısını verip araç alıyor.
    Bu özellikle son 1 yıldır böyle sanki, önceden piyasadaha güzeldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesle kendini bilmez uyanıklar ve olurda bi safı düşürürmüyüm derdi...

    örnek ben son 2 bayiden aldığım fiyatlar ve 2. elde açıp bakın istenen fiyatlar karşısında ne desem bilemedim...


    hyundai bayisi i30 cam tavan elit full dizel otomatik 68 e bırakıyor insancığın biride 74 fiyat istiyor 4000km deki arac el insan ve bundan 9-10 tane var ha gerçek satıcısı yazmış 58-62 bandında fiyatlarla... ki eminim daha ucuza almıştır..

    adam i10 a sıfır elit en full otomatik 37.5 fiyat veriyor adam utanmadan 41 yazıyor 2. eline yuhh ha var 32 isteyen gerçek satıcıda...

    dacia duster sordum 4*4 en full bayi 63 hatta zorlasan 61 e fiyat veriyor adam utanmadan 67bin fiyat istiyor.. ama 50 isteyen gerçek satıcıda var....

    500l aynı araç aynı donanım aynı renk aynı km sayılır biri 58 istemiş öteki 67...

    mesele 2. elde değil biraz bilinçli olmakta ara yada git bayie sor sıfırı kaç para yaşına göre aynı yaşsa 3-4 bin 1 yaş küçükse 6-8 bin aşağısına bulursan al aracı yoksa bakma yüzüne ki yıllık artışla o satan da zaten aldığında günlük fiyatın en az 5-6 aşağısına aldı karla satma derdinde...




  • Çoğu araç sahibi kendi aracını her an satılma ihtimali olan potansiyel 2nci el araç olarak görür, bu sebeple 2nci el değeri yüksek olduğu müddetçe kendi arabası da kıymetlendiği için gönüllü/gönülsüz bir razı oluş yaşar. o sebeple 2nci elin düşüş eğilimi gösterme ihtimali düşüktür :) , absürd ilanlar her zaman olacaktır, pazarda portakalın fiyatı bile stabil değil ,Finike diye 6 lira fiyat çeken pazarcı da var, 2 lira isteyen de var, portakal aynıdır belki :)
  • İkinci ele kızıp sıfır bakıyorsunuz sonra nasılsa satılıyor diye bayiye gittiğinizde 1 lira indirim yapmıyor firma yetkilileri. Sıfır fiyatlar pahalı olunca ikinci el satacaklar da sıfıra oranla yükseltiyor araçlarının fiyatlarını. Bu döngü böyle gider. Hem sıfır hem ikinci el araç piyasanın yavaşlaması ve fiyat düşüşü yaşanması için hiçkimsenin sahip olduğu aracı satmaması ve yeni araç arayışına da girmemesi gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peder 40a Dusterını satınca otomatik 42 civarına araç bakıyordu, i30 benzinli otomatik aracı 45e aldı.
    Yani hal böyle olunca piyasada değeri düşük temiz araç bulmak zor ve alıcının da biran önce alma durumu varsa bir şekilde satılıyor araçlar.
    Ayrıca ben 40alınan aracı aynı yıl içinde 32ye 33e satan görmedim.
    Kim, niye satsın, çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.