Şimdi Ara

İKİNCİ EL PİYASASINI KİM BU KADAR YÜKSELTİYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
6.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar baya bir zamandır araç fiyatlarını çok ciddi bir zaman ayırarak takip ediyorum ve akla zarar ziyan durumlarla karşılaştım.

    Örnek; bayide araba 166 bin adam 10 binde ikinci eli 157 bine satabiliyor gerçekten çok sıra dışı günlerden durumlardan geçtiğimiz kesin tamam dolar yüksek tamam piyasa kötü sıfır araç alma durumları yok insanların ama tüm bunlara rağmen bile bu kadar yüksek olması bana çok başka bir durum gibi geliyor.

    Örneğin; bu son zamanlarda firmalar çıktı ortaya wava cars trink araba sat vs en çokta merak ettiğim bu mesela wava cars ikinci el araçlara çok yüksek rakamlar veriyor internet üzerinden bu arabaları alıp ne yapıyor?

    Türkiye otomobil bilmem ne başkanı çıkıyor diyor ikinci el dahada yükselecek diye açıklama yapıyor bir bakıyorsun favorinde aldığın tüm arabalar 10 15 bin fiyat yükseltmiş ben bu durumun sadece ekonomi ile ilgili olduğunu düşünmüyorum sanki bazı eller buna neden oluyor gibi piyasadaki çer çöp arabalar neredeyse sıfıra yakın gidiyor mesela takip ettiğim 5 6 araç son 1 ayda 3 kere fiyat güncelledi mesela bir tanesi 175 idi 185 oldu 190 oldu en son açıklamadan sonra şuan 200 ve bu bir ayda oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaLminSSaH -- 1 Ocak 2020; 11:52:20 >







  • Fiyat arz ve talebin kesişmesi ile oluşur

    Okuma Önerisi : İktisada Giriş -Zeynel Dinler

    Sürekli forumda takılmak yerine entellektüel gelişim açısından bol bol okumayı tavsiye ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay önce golf highline için 190 bintl teklif veriyordu bayiler. kampanya bitince 190 bin tl den alanlar 230 240 bin TL den ilan koymaya başladı. En büyük sebebi işte araba alıp satan bu bireysel kullanıcılar bunlara kısıtlama gelmesi gerekiyor
  • Herkes araba alıp satmaya başladı, herkes aldığı arabayı 3-4bin fazlasına sahibindene koyuyor. Son 2 yıl içinde apartmanın altına 3 galeri açıldı. Herkes aldığı fiyatın üzerine ekliyor.

    Ayrıca vavacars düşük para veriyor. 2-3 araba denedim piyasanın 8-10bin altı para verdi.
  • Bende yazdıklarımı tam olarak okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum vurgulamak istediğim ortalık al satçıdan geçilmiyor ve hiç bir denetim yada yasal alt yapısı olmadan piyasanın organik olarak yükselmediğini söylüyorum.
  • En az enflasyon kadar artması doğaldır

    Azalacağını kimse taahhüt etmedi ki
    Kimse azalacağını iddia bile edemez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Faiz kazançları düştüğü için para sahipleri yatırımlarını araç alım satımlarında değerlendiriyor. Kimi otomotiv işinde olmayan tüccarlar bankadan KMH kredisi çekip araç alım satımı yapıyorlar. Bir de sıfır araç fiyatlarının yüksek olması ve düşen faiz oranları ile stokları tüketip yok satmaları 2. Eli değerlendiriyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DaLminSSaH D kullanıcısına yanıt
    :)

    Piyasa “anorganik” biçimde yükselmez ki

    Fiyatlar yükselse bile almaya razı olan alıcılar (“talep”) varsa bunun “organik olmadığını” söylemek zor

    Satan var ve alan var, fiyat oluştu, herkes razı.

    Serbest piyasada işler böyledir. Devlet müdahale etmez.

    Hatta piyasada ucuz araçlar varsa bir “görünmez el” ucuz araçları süpürür ve sadece pahalı araçlar kalır :)

    Özetle devlet müdehale edip “pahalı satamazsınız kardeşim” diyemez
    Arz ve talep kesişince fiyatlar serbestçe belirlenir

    Yüksek talep olduğunda fiyatlar asla düşmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR de 100 kişiye 14 otomobil düşüyor. Avrupa nın en kötü verisine sahip Romanya'da bu 27 ve Avrupa ortalaması 50.
    Bu kadar az araç olması talebi vergiler ne kadar yüksek olursa olsun artırır, bu illaki fiyat artışına neden olur.
    Yaklaşık 10/15 milyon araç satılınca en kötü ülkeyle berabere kalacağız. Ne kadar korkunç bir durumda olduğumuz belli sanırım.
  • Hükümet ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet müdahale edip vergisiz levhasız ne olduğu belirsiz şekilde araç alım satımı yapanlara bu şekilde ticaret yapamazsın demeli! fark ettiysen ikinci elden bahsediyorum sıfırdan değil.

    EDİT; Birde o hondada zam yok fiyat açıklandı diye açtığın konuya istinaden söylüyorum gir hondanın sitesindeki sıfır satış fiyatlarına bak bir de sahibindene gir aynı donanım aynı arabanın ikinci el fiyatına bak bu sana bir fikir verecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaLminSSaH -- 1 Ocak 2020; 12:20:43 >




  • 2 ay önce 80 bin tl ye aldığım aracın muadilleri 95bin tl olmuş. Aynı şekilde 2 ay önce 45 bin tl ye satsam yeter dediğim kendi aracımı 2 ay bekletip geçen hafta 50 bin tl ye sattım. 2 ay daha bekletsem 53-54'e gideri vardı.
  • 1qy önce 88 e sattığım Astra 110-120 bin TL olmuş, yeni yılda 0.99 faiz oranları ile ve hurda indirimi kalması ve tek haneli mevduat faizleri üstüne alsatci terörü piyasada çatışma çıkardı,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar buyuk bir ulke icin arac satis rakamlari cok cok dusuk..arac parki eski insanlarin otomobile zaruri ihtiyaclari var ve sifir arac fiyatlari inanilmaz yukseliyor..
    Piyasayi sisiren al sat degil, tamamen sifir arac fiyatlarinin yuksekligi..sifir fiyatlar yukseldikce 2.el fiyatlari yukselebilecegi alan aciliyor..euro kuru cok hizli yukseldi insanlar arac alimini durdurdu fakat artik zamanla psikolojik olarak bu fiyatlara alisiliyor..bu durumda da 2.el araclarda satisi hizlaniyor..
    Yani kafaniza bu kadar takmaniza gerek yok iyi arastiriacaksiniz isinize yarayan araci buldugunuzda da uzun yillar kullanip satmayacaksiniz..zaten ne alirsaniz alin aldiginiz aracta zamanla siz istemeseniz dahi deger kazanacaktir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Hasan Usta,Mehmet Emmi,sen ben yukseltmiyoruz.
    -Ben atıyorum bir tane passati 10 bin lira yukarı sattım diye piyasa mi yükselecek?

    Piyasayı yükselten sıfır araç fiyatlarıdır,çok basitçe açıklayalım:
    -2016 yılında 100 bin liraya sıfır Golf alıyorsun dizel.
    -Aynı yılda ibizalar 60 bin lira sifiri(mesela)
    -Yil oluyor 2019,döviz kurları yükselmiş,vergi oranlarında artışlar,parça maliyetleri vs her şey artmış.
    -Golf sıfırları 2019 yilinda aynı paket 180-190 bin lira.
    -Ibizalar sifiri 120-130 bin lira.

    Şimdi senin elinde ikinci el 60 bin kmde, kazasız veya tek parça boyalı golf var.

    Bu arabayı yine 100 bin liraya mi satarsın bu piyasa şartlarında?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhat:_19 S kullanıcısına yanıt
    Lütfen hondanın resmi 2020 fıyat listesine sitesinde bakınız, akabinde ikinci el araç satış sitelerine giriniz honda sadece bir örnek daha bir sürü var böyle aklım zihnim sadece bunu almıyor..
  • Zaman zaman araba almaya niyetleniyorum. Fiyatları görünce sinirlenip kapatıyorum malum siteyi. Zira 4-5 ay önce gördüğüm 70-75 bin bandındaki araçlar 90 binli rakamlara gelmiş. Parayı faize yatırsan bu kadar getirisi olmaz. Eskidikçe değeri bu kadar artıyor olması normal bir durum değil.

    Ayrıca malum sitede sanırım ilk ilan ücretsiz. Adam keyfekeder ilan verirken astronomik fiyat yazıyor. 1 ay ücretsiz yayında kalıyor nasıl olsa. Bir kaybı yok, enayi bulup satarsa ne ala.. O fiyatı gören aynı modele sahip başka bir satıcı emsal fiyat yazıyor ve böylece piyasa şekilleniyor.

    Sıfır araç satışlarında şu aralar stok olmaması ve fiyatların sürekli artması da ikinci el fiyatların artmasında bir başka etken.

    Bence ikinci elde makul bir seviye isteniyor ise malum site tamamen paralı olmalı. Böylece keyfekeder ilan veren aç gözlüler azalır bir nebze de olsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes yazmış ama ben de yazayım. Fiyatı yükselten şey sıfır araç fiyatlarındaki radikal artışla birlikte enflasyon beklentisindeki artıştır. Bireylerden biri bugün 100 bine aldığı aracı aynı fiyata olsa bile satmaz. Çünkü sattığı zaman benzer fiyata aynı aracı alamayacağı gibi enflasyonun gelecekte de yüksek olacağına dair olan beklenti de bunu engelliyor. Bireyler biliyor ki çok kısa sürede fiyatlar daha da yükselecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.