Şimdi Ara

İkinci Üniversite İle Askerlik Erteleme İşlemleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
78.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hirotaro kullanıcısına yanıt
    Şimdi anladım. Arkadaşıma sordum o belgeyi alıp gitmiş AÖF'e. Alınıyor sanırım yani. Almış sonuçta :) Paranoyak oldum sanırım :)
  • Hirotaro sizin sorunuzun cevabını vermişti o yüzden genelleme yapmıştım ben, cevabı tekrar alıyorum buraya:
    Bitirdiği okulun daha alt seviyesinde veya eşitine göre (lisans ise lisans veya iki yıllık yüksek okula, yüksek okul ise yeniden yüksekokula) yerleştirilmesi halinde öğrenciliğinden dolayı askerliği ertelenmemektedir.
    Yerleştirildiği okulun, öğrenim düzeyi bitirdiği okuldan daha yukarı seviyede ise okulun azami öğrenim süresi kadar ertelenir.
    Sen 4 yıllık bitirmişsin AÖF 4 yıllık fakülteden daha yüksek seviyede olmadığı için ertelenemez.

    Sizin mesajları yeni gördüm.
    Bildiğim kadarıyla:
    Aynı bölüme devam edenlerin ertelemesi 29 yaşına kadar yapılmaktadır. Tekrar başka bir bölüme girip 29 yaşını kullanma hakkı bulunmamaktadır. Okuduğunuz Edebiyat bölümünü bitirmeseydiniz yukarıdaki anlatıldığı gibi 29 yaşına kadar erteleme yapabilirdiniz. Zaten bu kanun maddesinin konusu bu, öğrenci mezun olunca tekrar öğrenci sıfatıyla erteleme yapması için daha yüksek seviyede bir okula kayıt yaptırması gerekir ki zaten 29 yaşından sonra öğrenci ertelemesi yok. Tekrar 4 yıllığa girip 29 yaşına kadar askerlik yapmama imkanı olsaydı böyle bir kanunu yazmazlardı diye tahmin ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benwonur -- 21 Temmuz 2013; 18:26:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erman Güleç

    Şimdi anladım. Arkadaşıma sordum o belgeyi alıp gitmiş AÖF'e. Alınıyor sanırım yani. Almış sonuçta :) Paranoyak oldum sanırım :)

    ben halen o belgeyi nasıl alabildiğine anlam veremedim . Madde açık ve net , ya dalgınlıklarına geldi verdiler . Normalde verilmemesi gerek maddeye göre .
  • Belgeyi normal tecilliyken almıştır. AÖF zaten bu belgeyi kabul eder, kayıt belgesini Askerlik Şubesine gönderir Şubeden kayıt belgesi sisteme girilir fakat sistem erteleme yapmaz.
  • netten bakıyorum herkes farklı bir şeyler söylemiş arkadaşlar.Lütfen biri yardımcı olsun bana

    devlet üniversitesinde 4.sınıfa geçtim. askerliği en az 3-4 sene tecil ettirmek istiyorum.Şimdi aöf'e kaydolsam bu sene olmayacak mı
  • omenax kullanıcısına yanıt
    Ben bugün aradım hocam askerlik şubesini, lisans ya da ön lisans dengi bir okul olacağı için aöf, ertelenmiyor. Anca yüksek lisans yaparsan erteleniyor.
  • illaki özele git diyorlar yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omenax

    illaki özele git diyorlar yani

    valla onu bilmiyorum hocam ama iki tane askeri şubeyi aradım yani kesin emin olmak için :( neyse 2 yıl erteletirsin artık sen de diplomayı alınca :)
  • Yol onu gösteriyor
  • Arkadaşlar, bence ALES'e girin. Ales puanı düşük isteyen bi bölüme yüksek lisansa kaydolun, yüksek lisansı yapmayın bile. Böylelikle 2 sene erteletmiş olursunuz. Bence en iyi çıkar yol bu!
  • arkadaşlar konu ile çok doyurucu bilgi olmadığını gördüğüm için yazıyorum.. askerliğimi az önce tecil ettirdim ve süreci buraya yazarak benim durumumda olanlara yardımcı olmak istiyorum
    Ben iki yıllık bir bölümde okurken ikinci üniversiteden tercih yaptım.. ikisini birlikte okumak yerine açıköğretimden devam etmeye karar verdim. Bu durumda askerliğimi nasıl ertelettiğimi sırasıyla yazıyorum. Önce örgün öğretimden kaydımı aldım. Bu lise diplomamın arkasında kaydımın silindiğini gösteren yazı ve damga oluyor. Askerlik şubesine gittim kaçak durumunda gözüktüğüm söylendi. Bürodan getirdiğim öğrenci belgesini gösterdim ama ona pek bakmadılar. Orada bir aylık geçici tecil yaptırdım tecil belgesiyle diplomamı alarak açıköğretim bürosuna gittim oradan bu kez bana ekc-2 belgesi verildi. Bu belgeyi askerlik şubesine getirdim. İşlem bu kadar, oradan size ne kadar süreyle öğrenci olarak kalabileceğinizi söyleyen bir belgeyle çıkıyorsunuz. Normalde internete çok giren biri değilimdir ama konu ile ilgili sorusu olan falan olur diye daha sonra yine bakacağım umarım bunlar yeterli olur




  • robinson333 R kullanıcısına yanıt
    Okuduğu seviyede tekrar okuyunca tecil olmuyor.

    4 yıllıktan sonra 4 yıllık aöf okursan tecil olmaz.

    2 yıllıktan sonra 2 yaada 4 yıllık aöf okusan olur.

    4 yıllık okuyan tecil için yüksek lisans yapmalı.
  • Merhaba bir sey sormak istiyorum. Ben 4 yillim lisans mezunuyum , suanda yuksek lisans yapiorm.ve 2016 sonuna kadar tecilim var , eger bu sene herhangi bir lisans bolumune girersem askerligim 4 yil tecil eder mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Romuald9

    Merhaba bir sey sormak istiyorum. Ben 4 yillim lisans mezunuyum , suanda yuksek lisans yapiorm.ve 2016 sonuna kadar tecilim var , eger bu sene herhangi bir lisans bolumune girersem askerligim 4 yil tecil eder mi ?

    yukarıda yazanların aynıyısı sizin için de geçerli. aynı seviye askerlik tecil ettirmez. sürekli üzerine koymanız gerekiyor.
  • Merhaba 92 doğumluyum 1. üniversitemi bitirdim 4 yıllık olarak (açıköğretim değil)
    2 yıllık tecilimi yaptım bana 2016 da askersin dendi
    Bu konuda sorunum yok fakat
    Ben 2. üniversitemi 4 yıllık olandan okumak istiyorum(açıköğretim değil) 2 yıl tecil içerisinde sınava girip sınavı kazandığımda
    2. üniversite için kayıt yapabilir miyim tecil içerisinde 1 yıl okurum okulumu sonra askere gider dönüştede
    devam ederim 2. üniversiteme

    fakat gecen bı arkadaş moralimi bozdu üniversiteye kayıt yapamazsın dedi

    Bu konuda yardımcı olur musunuz bana
    Benım maksadım askerliği uzatmak değil kayıt olup 1 yıl okusam yeterli
  • Ben bu yıl 4. yıllık lisans mezunuyum.
    okulumun 3. yıl bitip 4. yılına geçerken açıköğretim de 2.üniversite programına kayıt oldum. Askerlik belgesi istemediler.
    Son yıl hem 4. sınıftım hemde açıköğretim iktisat bölümünde 1. sınıftım.

    Şuan mezun oldum. Açıköğretimde 2.sınıfım. Askerliğimi otomatik olarak açıköğretim erteler mi?
    Ertelemezse zaten yüksek lisansta yapmak istiyorum. Ama ales e girmedim eylül de olana giremeye bilirim. sonraki ales sınavına girsem askerlik ertelenir değil mi? Sorun yaşamam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dazed

    Ben bu yıl 4. yıllık lisans mezunuyum.
    okulumun 3. yıl bitip 4. yılına geçerken açıköğretim de 2.üniversite programına kayıt oldum. Askerlik belgesi istemediler.
    Son yıl hem 4. sınıftım hemde açıköğretim iktisat bölümünde 1. sınıftım.

    Şuan mezun oldum. Açıköğretimde 2.sınıfım. Askerliğimi otomatik olarak açıköğretim erteler mi?
    Ertelemezse zaten yüksek lisansta yapmak istiyorum. Ama ales e girmedim eylül de olana giremeye bilirim. sonraki ales sınavına girsem askerlik ertelenir değil mi? Sorun yaşamam.

    İkinci üniversite kapsamında yapılan kayıtlar askerliği ertelemez askerlikle ilgili hiçbirşeyede karışmaz ondan dolayı kayıt sırasında belge istemiyorlar.

    Ales sınavının askerlikle hiçbir alakası yoktur. Bu sınava katılmanız askerliğinizi ertelemez.

    Bu sene mezun olduysanız eğer 31 Aralık' a kadar erteli durumdadır ama 31 Aralık' a kadar mutlaka lisans diplomanızla birlikte askerlik şubesine başvurmanız lazım. eğer askere hemen gitmek istemiyorsanız, diploma üzerindeki mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl sevk tehir (tecil diye bilinir ama doğrusu sevk tehirdir) işlemi yaptıracaksınız, Yüksek lisansa kayıt yaptırırken büyük bir ihtimal yine sizden askerlik durum belgesi isterler. o zaman sevk tehir yaptırıp işte şu tarihe kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazılı belgesini almanız gerekecek. Önce siz sevk tehirinizi alın sonra o iki yıllık erteli süre zarfında bir yüksek lisans programına kayıt yaptırısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal_1296 -- 15 Temmuz 2015; 23:51:12 >




  • Arkadaşlar şuan 2 yıllık bitirdim aöf den lisanstamamlamaya kayıt olduğumda yani 2 yıllık max askerliği kaç yıl erteleye biliyorum hiç sınavlarına girmediğimi sayarsak ? bazıları 4 yıl diyor bazıları 29 yaşına kadar sorun yok diyor net bilgisi olan var mı ?
  • selamlar hortlatmış olacağım ama ben daha önce 2 yıllık mezunu olarak askerliğimi tecil ettirdim daha sonra aöf ye kayıt oldum ve okuduğum süre boyunca askerliğim tecil edildi ancak 2015 de askere gitmeyi düşünerek mezun oldum ama özel sebepler den dolayı askere gidemedim şimdi baktım tecilim 30 aralık 2015 de bitmiş acaba fakülte mezunu olarak yeniden tecil ettirebiliyormuyum 27 yaşındayım.
  • herkese merhaba, bu askerlik konusu çok karışık biliyorum fakat prosedür kimi için devrede oluyor kimi için olmuyor anladığım kadarıyla sistem tam sağlıklı çalışmıyor. Benim soruma gelecek olursak
    1992 doğumluyum.
    2010 senesinde mezun oldum ve yerleşemedim ve dershaneye başlamıştım fakat o senede aynı zamanda açık öğretim fakültesi kamu yönetimine başladım ( 11.11.2011 )
    Daha sonraki sene ise üniversiteyi kazandım ve oraya da başladım. Tecil işlemini AÖF yapıyor.
    Şuan AÖF 1 dönem uzattığım ve bu dönem mezun olacaktım fakat tek derse kaldım ve temmuzda gireceğim bahar dönemi kayıt yaptırmama gerek yok bu tek ders sınavı için.
    Merak ettiğim nokta AÖF' ü aradığımda bahar döneminin pasif olarak iletileceğini söyledi. Normal üniversitemde 2 senem daha var acaba tecil işlemine o devam eder mi ?
    Açık öğretim bittiğinde örgün öğretim 3 sınıf öğrencisi olduğumda tecil işlemi devam eder mi yoksa askerlik kapıya dayanır mı ?
    Şuan da 2019 a kadar e devlette tecilli gözüküyorum acaba aöf ü bitirmesem (Senelik 2 dönem 500tl) daha mı mantıklı olur veya bitirip 2 yıl tecil hakkı mı kullanmak mı daha mantıklı olur ?
    Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.