Şimdi Ara

İlginç bir durum var arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle hepinizi selamlıyorum. Eskilerde aldığım ancak performansından da hayli memnun kaldığım Casper Nirvana H36 marka model laptopum mevcut. Hala faaliyette, aktif olarak kullanıyorum.

    Laptopumun sağ tarafında 2 usb girişi sol tarafında ise 1 usb girişi mevcut. Birkaç yıl önce sağ tarafındaki usb girişleri çalışmamaya başladı çözüm de bulamamıştım. Sol tarafındaki usb ise benim hatam sonucu çalışamaz duruma gelmişti. Mecburen bir bilgisayar servisine gönderdim. Geri geldiğinde bir parçasının yandığını, bu yüzden sağ taraftaki usblerin çalışmadığını söyledi. Soldaki usbyi ise tamir ettiğini belirtmişti. Tahmin ediyorum yanan parça anakartın güney köprüsü olması lazım güvendiğimiz biri için sorun üzerinde durmamıştım detaya girmemiştik. Güney köprüsü usb klavye touchpad dwd rom vesaireden sorumlu olduğu için güney köprüsünde sorun olduğunu düşünüyordum. Aradan biraz zaman geçti, ekran kartının driverinin hatalı yüklendiğini düşünmeye başladım zira inanılmaz bir performans kaybı mevcuttu. COD MW3 oyununda 60 fpsnin altına düşmeyen ekran kartım, cs 1.6 da takılıyordu. Ekran kartı driverini sildim yeniden kurmaya çalıştım ancak ekran kartı cevap vermiyordu görüntü ekrana gelmiyor mecburen onboard çalıştırdım. Meğerse bilgisayar başından beri onboard çalışıyormuş ben laptopu aradan geçen süre içerisinde kullanmamıştım gtx 670 li bilgisayarım üzerinden işlerimi yürütüyordum. Sorun bununla da sınırlı değil, klavye kendi kendine tuşlara basıyordu. Güvendiğimiz arkadaş da işten çıkmış, yanında çalıştığı bilgisayarcı da soruna çözüm bulmayı reddediyordu. Allah'a havale edip ayrıldım. Laptopu bir süre daha kullanmadım. Atıl vaziyette bekleyen makinemi birkaç ay önce açtım. Bu sefer de bilgisayar windows ekranında takılı kalıyordu. Format atmaya çalıştığım sırada ise sürekli aniden restartlıyordu kendisini. HDD den şüphelenip başka bir bilgisayarda format atarak çalıştırınca sorunun HDD de olmadığını anladım. Bir abimin yardımıyla komut sistemiyle format attı ve muvaffak olduk. Bilgisayarı onboard olarak çalıştırabiliyorum şu anda.

    1- Formatı tamamladığımızda kendi kendine tuş basan klavyenin ve touchpadin devre dışı olduğunu gördük. Ancak klavyeyi bios ekranında kullanabiliyorduk (kendi kendine esc vesaire basıyordu yine), windows açıldığında ise devre dışı oluyordu tabii ki bundan memnunum ancak neden böyle oldu?

    2- Bir umutla ekran kartının da faaliyete geçebileceğini düşündüm ve bir hışımla casperin verdiği orijinal driverini kurdum. Ancak hüsranla sonuçlandı. Şu anda ise şöyle bir durum var; ekran kartı çipim inanılmaz bir şekilde ısınıyor. Bios ekranında başlıyor elimle dokunamayacağım kadar ısınıyor. 100 dereceleri aştığını düşünüyorum. Bios ekranında işlemcim de aşırı ısınıyor. İşlemcinin ısınma sorununu 4 adet bilgisayar kasası fanları ve bilgisayar poweri ile yaptığım notebook soğutucuyla aşıyorum fakat neden bilgisayar ilk açıldığı andan itibaren işlemcisiyle ekran kartıyla ısınmaya başlıyor?

    3- Ekran kartımın biosta ısınmaya başlayıp windows açıldığında dahi kesilmediğini söylemiştim. Ekran kartını mecburen devre dışı bırakıp onboard olarak kullandığımı da belirtmiştim. Ekran kartının devre dışı olmasına rağmen hala ateş gibi. Elimle dokunamıyorum. Bunun sebebi nedir?

    4- Laptopu güveli modda açarak cpu-z programına giriş yaptığımda intel core i5 olarak gösteriyor. Halbuki i7 işlemciye sahip ?

    5- Son olarak, bu sorunlarımı nasıl çözebilirim? Evde yapmam gereken müdahaleler nelerdir?

    Uzun soluklu maceramı dinlediğiniz için teşekkür ederim. Bu laptopun üzerine bu kadar düşmemin sebebi performansından çok memnun kalmam ve uzun süre performansını koruyabilmiş olması. Ahmak bir bilgisayarcının mahvettiği laptopumu tüm uzuvlarıyla hayata döndürmek istiyorum. Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum.

    Intel Core i7 640m 2.8 GHz

    Ati mobility radeon hd 5650m

    8gb ddr3 ram

    640 gb hdd

    Casper h36

    Resimler:

    İlginç bir durum var arkadaşlar


    İlginç bir durum var arkadaşlar


    İlginç bir durum var arkadaşlar


    İlginç bir durum var arkadaşlar


    İlginç bir durum var arkadaşlar


    İlginç bir durum var arkadaşlar


    İlginç bir durum var arkadaşlar



    Eminim ki benzer problemleri yaşayanlar olmuştur, olacaktır. Bu konunun da onlara rehber olmasını diliyorum.


    ÖNEMLİ EDİT: Arkadaşlar hesabım yeni değil fakat bu hesapta yeni faaliyete geçtim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaDiaToR -- 12 Mayıs 2018; 18:57:38 >







  • Flood yapmaktan hoşlanmıyorum ancak fikirlerinize ihtiyacım var.
  • BIOS'da işlemcinin ısınması normal fakat GPU'nun devre dışıyken bile ısınması çok garip. VRM'lere veya GPU'nun kendisine zarar verilmiş büyük ihtimal.

    CPU-Z'deki hata neyden kaynaklanıyor bilmiyorum. Zira birçok bilgiyi okuyamamış.

    Benim tahminim tamirci eleman anakartı dandik bi anakart ile değiştirmiş. Bu kadar sorun yaşamanızın sebebi budur diye tahmin ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -forumber-

    BIOS'da işlemcinin ısınması normal fakat GPU'nun devre dışıyken bile ısınması çok garip. VRM'lere veya GPU'nun kendisine zarar verilmiş büyük ihtimal.

    CPU-Z'deki hata neyden kaynaklanıyor bilmiyorum. Zira birçok bilgiyi okuyamamış.

    Benim tahminim tamirci eleman anakartı dandik bi anakart ile değiştirmiş. Bu kadar sorun yaşamanızın sebebi budur diye tahmin ediyorum.
    Yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam. Çözüm olarak ne önerirsiniz? Aklımda bir de şu var; tamir ettirmeye kalksam kaç lira tutabilir, kaç liraya kadar tamir ettirmek verdiğim paraya değer?
  • Bence de sorun tespit ettiğiniz gibi güney çipinde.

    Güney çipindeki birtakım kısa devre durumları kuzey çipine ve etraftaki güç entegrelerini yakından etkileyebiliyor.

    Daha önce uzun bir zaman likky bir makine ile reballing ve arıza tespit yapmışımdır.



    Size tavsiyem cihazı çalıştırmamanız olur. Güç kanallarını ve kuzey çipini yakabilirsiniz. Reballing fiyatına anakart bulabiliyorsanız kaçırmadan alın. İkisinin de pahalı olacağı bir durumda umudunuzu kırmak istemem ama 1. Nesil bir cihaza para yatırmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.