Şimdi Ara

Ilk kullanim icin motor tavsiyeleri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ilk alacagim motor icin arastirma yapmaktaym suanlik 125 CC honda Cbr modeli fiyat model olarak ilk kullanimima uygun gorunuyor. bunun disinda 5000 lira civarlarinda baska ne gibi onerileriniz olur siz motorseverlerin tavsiyeleri benim icin cok onemli simdiden tesekkurler.



  • ben Allah izin verirse mondial 250mct yle başlıycam
  • Sıfır alırım uzun süre kullanırım diyorsanız 3 altarnatif daha var o sınıfta.

    CBF 150
    YBR 125
    TVS Apache RTR 150

    Sıfır dedim ikinci el temizleri de bulunabilir. Tercihe bağlı.
    Bu 3 motor hakkında söylenecek şeyler bellidir zaten.

    CBF 150 YBR125e göre daha performanslıdır. 3 motor arasında en konforlu olanıdır ama birçok kullanıcısı zamanında yağ yakmasından ve devir göstergesi olmayışından şikayet ediyordu. 2011 modelinde bu sorunlar aşıldı. Koltuğu diğerlerine göre daha yüksektir, daha güvende hissettirir.

     Ilk kullanim icin motor tavsiyeleri.


    YBR 125 Bu motorlar arasından en az (az farkla TVSden) yakanıdır. Kıvrak, kullanması konforlu tasarım güzel olsa da en çelimsizidir tabiri caizse. Ayrıca performans olarak diğerlerinden geridedir. Artı yönü parçası kolay bulunur, ucuzdur ve boldur. Piyasada kendini yıllardır kanıtlanmış bir motordur.

     Ilk kullanim icin motor tavsiyeleri.


    TVS Apache Hindistan malıdır. Ülkemizde her ne kadar yeni yeni tanınmaya başlansa da zamanında Suzukiye parça üretmiş ve Suzukiyle ortak bir model üretmiş bir firmadır. Bu motorlar arasından en performanslısıdır. Her ne kadar bu sınıfta asıl hedef performans olmasa da dikkat etmek gerekir. Özellikle uzun yolda kamyonun arkasına takılıp duman yemeye mahkum etmez. Diğerlerine göre servisi pek yaygın değildir. Her ilde bulunmayabilir. (İllere göre servis listesi için;http://www.tvsturkiye.com/ ) Ama Türkiye Distrübitörlüğüyle yaptığım görüşmede parça sıkıntısı kesinlikle olmadığı söylendi. Eski modellerinde titreşim en büyük sorunuydu. Marka, kullanıcıların geri dönüşüne kulak vermiş ve 2011de bu sorunu aşmış. Ayrıca her ne kadar kişisel görüşüm olsa da en güzel görüntüye sahiptir. (Üç ayrı kurum tarafından ayrı ayrı yılın motosikleti ödülü ayrıca yılın tasarımı ödülü var)

     Ilk kullanim icin motor tavsiyeleri.


    Bu üç motorda yuvarlak rakam 2,4-3 litre arası yakar. Hepsi gayet ekonomiktir. Her biri sağlam parçalardan, güvenilir firmalar tarafından üretilmiştir. Uzun süre bakımlar hariç servis/tamirci yolu bilmeden kullanabilirsin. Hangisini seçersen seç pişman olmazsın. Performans açısından birbirlerine kıyasladım gerçi ama hepsi atik motorlardır.

    Bu noktadan sonra biraz tercihe ve zevke kalıyor açıkçası.
    Şehir içinde olabildiğince kıvrak olayım kalıplı olmasa da önemli değil parçasını bakkallarda bile bulayım dersen ybr125. Konforlu olsun, kalıplı olsun uzun yolda rahat ettirsin, gidişi iyi olsun dersen CBF 150. Yok bu paraya en iyi performansı alayım, gaza dokunduğumda gücü hissedeyim, kıvrak olsun performansına göre az yaksın spor görünümüyle, şıklığıyla göz doldursun dersen TVS Apache 150.

    Dikkat etmen gerekenler;
    CBF 150nin servisleri yaygındır ama parçaları pahalıdır. Orjinal lastikleri tabiri caizse tükürükte bile kayar. Bayiden çıkar çıkmaz değiştirilmesi gerekir. (2011de lastiklere el attılar mı bilmiyorum) Ayrıca ayak marşı yoktur. Elektrik sisteminde bir problem olduğunda kaktırarak çalıştırmak zorunda kalabilirsin ve bu sorun olabilir.
    YBR125in performansı diğerlerine nazaran kısıtlıdır. Ara sıra uzun yola çıkacağım dersen üst viteslerde diğerlerine nazaran tork vermez. Sollama yapmak diğerlerine nazaran daha zor ve tehlikelidir. Bu yönden güven vermeyebilir.
    Apache RTR 150nin ise servisleri diğerleri kadar yaygın değildir. Satarken de cbf ve ybrde olduğu gibi karınca sürücü bir motosiklet alıcısıyla karşılaşamazsın. Lastikler şambriyellidir. Gerçi yine de üzmez. Lastiğin yolda patlaması ihtimali yüzünden bir müddet kullanıldıktan sonra tubeless lastikle değiştirilmesinde fayda vardır.

    Motorların eksi yönlerini önerdiğim diğer motorla kıyasladım. Yani her ne kadar kendi aralarında bunlar eksi olsa da bunlar sınıfında en tepede üç modeldir. Şüpheniz olmasın.

    İlk motorunuz olacağından ve bütçenize gayet uyduğundan bu motorları önerdim. Başlangıçta CBR125'i pek tavsiye etmem. Nedeni parçalarının aşırı pahalı olması. Sağlam motordur güçlüdür ama öyle ya da böyle düştüğünüzde grenajları yüzünden canınızla beraber cüzdanınız da yanar. Bildiğiniz gibi motordan düşmeyen kullanıcı yoktur. Henüz düşmemiş kullanıcı vardır. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kazasız sürüşler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powermove -- 4 Temmuz 2011; 4:30:28 >




  • cok tesekkur ederim ayrintili bilgileriniz icin. Bu benim ilk motorum olacak ileride dahada farkli motorlar kullanacagm.Bu 3 modeli listemin basina aliyorum.
    Benim icin kolay parca bulunan bir model sanirim iyi olacaktir
  • şehir içinde kullanıcam uzun yol fazla yapmam dersen ybr öneririm parçaları tofaş gibidir her yerde bulursun :) ama ara sıra uzun yol yaparım rahat olsun konforlu olsn dersen cbf150 yinede ilk önerim cbf150 dir...
  • TVS apache 150 benim hoşuma gitti bu motorlarda arka teker kalınlaştırılır mı kalınlaştırılsa motorumu yorar??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altnkrtl

    TVS apache 150 benim hoşuma gitti bu motorlarda arka teker kalınlaştırılır mı kalınlaştırılsa motorumu yorar??

    Kalınlaştıranlar var, motorun dengesini bozmadıktan, abartıya kaçmadıktan sonra yapılabilir. Ama ben yine de tavsiye etmem. Yol tutuşu biraz daha iyileşse de yakıt tüketimini arttırır. Dediğin gibi motoru da orjinal lastiğine göre daha çok yorar.
  • ybr alıcaktım önümüzdeki hafta ama bu konu fikrimi değiştirdi cbf 150 daha hoşuma gitti apachede öyle teknik özellikleri daha iyi sanırım şimdide apache ile cbf arasında kaldım yamahayı düşünmüyorum artık sizce hangisi ? performans ve konfor önemli unsurlar bunlarıda dikkate alalım
  • powermove aklına,ellerine, yüreğine sağlık ancak bu kadar güzel açıklanabilir ,yol gösterilebilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 43kocagoz

    ybr alıcaktım önümüzdeki hafta ama bu konu fikrimi değiştirdi cbf 150 daha hoşuma gitti apachede öyle teknik özellikleri daha iyi sanırım şimdide apache ile cbf arasında kaldım yamahayı düşünmüyorum artık sizce hangisi ? performans ve konfor önemli unsurlar bunlarıda dikkate alalım

    Performans için Apache konfor için CBF150. Sonuçta yüksek cc motorlar değiller performans fazla beklememek gerek. Bence CBF150 al performans hariç hem yedek parça - servis konusunda hem de rahatlık konusunda biraz daha önde. Okuturken de rahatça okutursun.
  • @powermove
    alıntı yapılacak bir yazı yazmışsın gerçekten
    bu tip bir soruya verilebilecek en iyi yanıt

    ufak bir ekleme yapayım
    kimine göre önemli bu
    ybr 125 ve cbf 150 yakıt depoları 13 litredir 2-3 litre yedek depoları vardır
    apache 150 nin 16 litre yakıt deposu 2.5 litre yedek deposu vardır

    menzili uzun yapar bu da 600 650 km de bir benzinciye uğrarsınız
  • @dost acı söyler
    @Zaman Ötesi
    Teşekkürler Naçizane, yeni başlayacak arkadaşlara faydam dokunduysa ne mutlu.

    @Zaman Ötesi hocama katılıyorum. Yakıt deposu da önemli bir faktör. Uzun yolda tenha bölgelerden geçerken benzinciye daha az ihtiyaç duyarsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xTraP


    quote:

    Orijinalden alıntı: 43kocagoz

    ybr alıcaktım önümüzdeki hafta ama bu konu fikrimi değiştirdi cbf 150 daha hoşuma gitti apachede öyle teknik özellikleri daha iyi sanırım şimdide apache ile cbf arasında kaldım yamahayı düşünmüyorum artık sizce hangisi ? performans ve konfor önemli unsurlar bunlarıda dikkate alalım

    Performans için Apache konfor için CBF150. Sonuçta yüksek cc motorlar değiller performans fazla beklememek gerek. Bence CBF150 al performans hariç hem yedek parça - servis konusunda hem de rahatlık konusunda biraz daha önde. Okuturken de rahatça okutursun.

    konfor tabiki teşekkürlerr




  •  Ilk kullanim icin motor tavsiyeleri.


    bu motorda herşey var hemde honda yeni nesil üstün teknoloji 25 liralık benzinle 250km para değil favori motor bunu tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.