Şimdi Ara

İlk motorsiklet önerisi(başlangıç)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar öncelikle iyi günler diliyorum herkese yaklaşık 1.5 yıldır Honda'nın wave 110'unu kullanıyorum ve biriktirdiğim para miktarıyla artık motorsiklete geçmeyi düşünüyorum ne kadar mantıklıdır bilmiyorum fakat KTM'in rc serisi beni benden alıyor tabiri caizse.Rc 125 abs , rc 200 ve rc 250 abs fiyat itibariyle 5-6 bin liralık oynamalar var sizce en uygun başlangıç motoru hangisidir benim için , wave yarı otomatikti ve 1.5 yıldır beni iyisiyle kötüsüyle götürdü hevesimi gerçekten aldım şimdiden cevabınız için teşekkür ediyorum yaklaşık bir yıldır da motor ehliyetim var



  • Merhaba, başlangıç motoru olarak Hero Thriller çok mu yüksektir arkadaşlar? Görüşleriniz tecrübeleriniz çok yardımcı olacak teşekkür ederim.
  • Honda Wave 110 kullanarak giriş yapmış olmanız çok güzel bir şey. İnsanlar hemen 250cc bir motosiklet alarak başlayıp hem kendilerini hem de diğer insanları tehlikeye atıyorlar. Tabiki sözüm eğitim almadan yüksek cc giriş yapanlaradır. Wave kullanarak bir motosikletin trafikte nerede durması gerektiğini, nerede gitmesi gerektiğine aşinasınızdır. Vitesli motora geçiş için bütçeniz nedir bilmiyorum fakat sanıyorum ss - racing motorlara ilginiz var.

    Ktm Rc 250 tasarımı ve atikliği olarak çok güzel bir motor. Test etme imkanım oldu ve Honda Cbr 250 ile kıyaslandığında gerçekten çok daha agresif ve atik kalıyor. Fakat dezavantajları yok değil. Oturuş pozisyonu şehir içi kullanımda çok rahatsız ve aşırı titreşim var. İstanbul gibi trafik çilesi çeken bir şehirde pekte akıl karı değil racing motor kullanmak. Cbr 250 bu konuda daha rahat bir oturuş sağlıyor. Nakedvari bir oturuş ve konfor. Yamaha R25 sanırım şuan bu klasmanda açık ara önde ilerliyor. Çift silindir ve yüksek beygir gücü ile. Fakat atik ve tehlikeli bir motor kendine hakim olamayan insanlar için. 250cc deyip geçmemek gerekiyor. 100km/s ile giden her motor ölümcüldür.

    Öncelikle ilginizi çeken tarz nedir bu önemli. Naked motor istiyorsanız ve bütçeniz yerindeyse Ktm Duke 200, muadili Bajaj Pulsar 200Ns öneriyorum. Keyifle binebileceğiniz motorlardır ve şehir içinde size rahat ettirir. Benim tercihim önümüzdeki sezona girerken Hyosung Gt 250 Comet, Ktm Duke 200, Bajaj Pulsar 200Ns üçlüsünden biri olacak. Gönül isterki platonik aşk beslediğim Honda Vtr 250 alabileyim fakat hem gereksiz pahalı hem piyasası hem de Türkiye'de üretimi yok. Fantazi olarak kalıyor. Yuvarlak far fetişim ve retro sever biri olduğum için Hyosung GT 250 Comet şuan ilk sırada benim için. Çift silindirli olması ise daha az titreşim daha fazla konfor ve daha güzel bir ses getiriyor.

    Ss - racing modeller bana çok uzak. Fakat Cbr 250 tasarımı ve oturuş pozisyonu bana saçma geliyor. Konfor olarak Rc 250'den daha iyi olabilir fakat titreşimine rağmen bugün seçim hakkımı Rc 250'den yana kullanırdım.

    Eğer tasarımı hoşuna giderse 250cc nakedlar arasında çift silindirli Suzuki Inazuma en iyisidir. Size Dünya'yı gezdirebilecek kapasitede bir motosiklet. Suzuki Inazuma F ise benim gibi normalini sevmeyenleri dahi kendine çekebilen tasarıma sahip.

    Cruiser model isterseniz 250cc segmentinde Hyosung Gv 250 tartışmasız en iyisi. Hayır çok problemli diyenler var. Kullanmasını bilene, bakımını yapana ve motorunun kapasitesinden fazlasını istemeyenler için çok iyi bir motosiklet. Ardından Daelim Daystar 250 derim. Bunlar Güney kore markasıve çinli kalitesizliğine sahip değiller. Çinli cruiser - chopperlar arasında en çok tutanları Kuba Superlight 200 ve Regal Raptor markalı motosikletler.

    Eğer bütçeniz 250cc motora ve Japon markalarına yetmiyorsa hint malı olarak tercihiniz Tvs markası olabilir. Veyahut Mondial Mr 150 Vulture ile vitesliye geçiş yapabilirsiniz ama bunlardan çok fazla bir şey beklemeyin.

    Her şeyden önce eğitim almanızı öneririm. Ve eksik tüm ekipmanlarını tamamlamanızı. Motosiklet sizin boyunuza ve kilonuza göre değişebilir. Fakat hepsinden önce eğitim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krmdgl -- 17 Kasım 2015; 9:01:44 >




  • Öncelikle verdiğiniz cevaplardan dolayı büyük mutluluk duydum ve teşekkür ediyorum.Ehliyetim var eğitimini aldım Wave 110 gerçekten benim için muhteşem bir eğitim aracı oldu her açıdan muhteşemdi diyebilirim.14-16 bin lira arasında değişen bir bütçem var ekipmanlar için ayırdığım bütçenin haricinde.Ekipmanları bana uygun olarak 2.el almayı düşünüyorum eksiksiz ve temiz olarak.Ktm'in tasarımları bana her zaman çok daha çekici gelmiştir aslında 250cc'lik bir motor da düşünmüyorum 200cc benim tüm gereksinimlerimi karşılar diye düşünüyorum.Ktm Rc 250 ile 200 arasında gidip gelmemin sebebi ise aralarında bir fiyat uçurumunun bulunmaması.Yamaha R25 kesinlikle ama kesinlikle düşünmüyorum benim için çok fazla 250cc klasmanına da sokmak istemiyorum açıkçası çok güçlü bir motor arkadaşım Cbr 250'sini sattı üzerine para koydu ve aldı başka bir 250cc'lik motorla karşılaştırılmamalı bence 250cc'ye göre çok kuvvetli.Racing türüne daha yakın hissediyorum kendimi Duke 200'ü de araştırdım baya şuan üniversitemde bir çocuk kullanıyor ve çok memnun fakat gözümde çok küçük canlanıyor Rc 200'e kıyasla.Kafamdaki tek soru Rc 250 mi 200 mü , aralarındaki fiyat farkı çok fazla değil ve 250'nin 200'e kıyasla çok daha yakışıklı daha hırçın bir yapısı var aslında tasarımları benzer fakat renk farkları var biri siyahken diğeri beyaz bariz bir güzellik ortaya çıkmış.Performans olarak , görünüş olarak 250 çok daha güzel çok daha başarılı olabilir ama sizin de dediğiniz gibi atikliği ve oturuş pozisyonu kafamı karıştırıyor.Türkçe incelemesini de izledim orada da vurgulamışlar oturuş pozisyonunu ve atikliğini.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krmdgl

    ...Eğer bütçeniz 250cc motora ve Japon markalarına yetmiyorsa çin malı olarak tercihiniz Tvs markası olabilir...



    TVS çin malı değil Hint malıdır.
  • ufuqito kullanıcısına yanıt
    Rks ile bir karışıklık olmuş. Teşekkürler düzeltme için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Greemie

    Öncelikle verdiğiniz cevaplardan dolayı büyük mutluluk duydum ve teşekkür ediyorum.Ehliyetim var eğitimini aldım Wave 110 gerçekten benim için muhteşem bir eğitim aracı oldu her açıdan muhteşemdi diyebilirim.14-16 bin lira arasında değişen bir bütçem var ekipmanlar için ayırdığım bütçenin haricinde.Ekipmanları bana uygun olarak 2.el almayı düşünüyorum eksiksiz ve temiz olarak.Ktm'in tasarımları bana her zaman çok daha çekici gelmiştir aslında 250cc'lik bir motor da düşünmüyorum 200cc benim tüm gereksinimlerimi karşılar diye düşünüyorum.Ktm Rc 250 ile 200 arasında gidip gelmemin sebebi ise aralarında bir fiyat uçurumunun bulunmaması.Yamaha R25 kesinlikle ama kesinlikle düşünmüyorum benim için çok fazla 250cc klasmanına da sokmak istemiyorum açıkçası çok güçlü bir motor arkadaşım Cbr 250'sini sattı üzerine para koydu ve aldı başka bir 250cc'lik motorla karşılaştırılmamalı bence 250cc'ye göre çok kuvvetli.Racing türüne daha yakın hissediyorum kendimi Duke 200'ü de araştırdım baya şuan üniversitemde bir çocuk kullanıyor ve çok memnun fakat gözümde çok küçük canlanıyor Rc 200'e kıyasla.Kafamdaki tek soru Rc 250 mi 200 mü , aralarındaki fiyat farkı çok fazla değil ve 250'nin 200'e kıyasla çok daha yakışıklı daha hırçın bir yapısı var aslında tasarımları benzer fakat renk farkları var biri siyahken diğeri beyaz bariz bir güzellik ortaya çıkmış.Performans olarak , görünüş olarak 250 çok daha güzel çok daha başarılı olabilir ama sizin de dediğiniz gibi atikliği ve oturuş pozisyonu kafamı karıştırıyor.Türkçe incelemesini de izledim orada da vurgulamışlar oturuş pozisyonunu ve atikliğini.

    Yanıtlar eğer kafanızdaki soru işaretlerine yardımcı olacaksa ne mutlu.

    14.000-16.000 bütçe ile sanıyorum sıfır düşünüyorsunuz. Ktm Rc 250 alıştıktan sonra çok korkulacak bir motosiklet değil fakat dediğim gibi titreşimi hissedilir derecede fazladır. Uzun yol kesinlikle çekilmez. 2015 yılında çıktığı için ikinci el piyasası zaten bulunmuyor. Sıfır fiyatı sizin bütçenize uygun ve üzerinde Pirelli Rosso 2 lastikler ile gelmesi fiyatını çekilebilir kılıyor. Duke 200 kullanım olarak çok daha rahat ve kontrol edilmesi daha basit olan bir motor. Tabi bu Duke 200'ün değil naked motosikletin bir özelliği.

    Rc 250 gözünüzü çok fazla korkutmasın. Cbr 250r yanında atik bir motordur fakat kısa süre içerisinde alışırsınız.

    Eğitimden kasıt Honda - Yamaha - Gis Akademi gibi kurumlardan alınacak güvenli sürüş eğitimleriydi. Eğer bütçenizden bu eğitime bir miktar ayırırsanız bu sizin için daha uygun olacaktır.

    Bugün 14-16 bin lira bütçem olsa ve hangi ss motoru alırsın deseler. Ktm Rc 250 derim. Bu biraz gönül işi.




  • Benim mantığım :

    Ne Hondaya başlangıç olarak o kadar para veririm.
    Ne de Yamaha'ya ybr'si için
    KTM fiyatları aldı götürdü

    Zevkime göre TVS Apache ya da Bajaj arasında karar kılırdım.

    Şuanki motorum : Honda CB Ace 125

    (Keşke Bajaj pulsar alsaymışım diyorum)
  • Teşekkür ediyorum her birinize yorumlarınız için Honda - Yamaha - Gis Akademi herhangibir kurumdan eğitim almadım maalesef şuan için alacak pek zamanım da yok diyebilirim yazın kesinlikle imkanım olursa bir araştırma yapacağım bu konu hakkında , bir abim önermişti fakat pek önemsememiştim açıkçası içeriğini tam bilmiyordum.
    Honda düşünmüyorum ben de Ybr'de de gözüme pek hoş gelmiyor , sanırım tercihimi Rc 250'den yana kullanacağım fakat 200'ün 2.el piyasası var azıcık da olsa belki deneme fırsatı bulursam Rc 200'ü de denemek isterim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.