Şimdi Ara

[İNCELEME] TP-Link Archer AX50 AX 3000 Wifi 6 (ROUTER) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
4.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: micro77

    evet onu da gördüm, emeğinize teşekkürler. 

    Ama iki incelemede de çok büyük bir eksik var. Wifi 6 [İNCELEME] TP-Link Archer AX50 AX 3000 Wifi 6 (ROUTER) 


    Bakalım wifi 6 cihaz temin ettiğimde bir fikrimiz olacak inşallah.

  • micro77 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle teşekkürler hocam. Hız düşüklüğünü tüm cihazların açık olmasına yordum lakin tekrar bir test etmek gerek dediğiniz gibi. Mesafeden ötürü bir kayıp yok sanırım, çünkü modemin dibindeyken de düşük verdi hızı. Telefonumdan da kaynaklı olabilir. 5 Ghz değerlerini de vaktim olursa test eder yazarım buraya.

  • Router ı wifi6 özellikli bir telefonla denedim. Kıyı köşe her yerde çekti. Ama hız artışı beklediğim gibi olmadı. Mesela 40-50mbit aldığım yerde gene o değerleri aldım. Ama jitter değeri bariz düştü. 10 mbit civarı alabildiğim yerlerde 25-30mbit değerlerini gördüm. Dibine yaklaştığımda routerın 2.4ghz de yine ciddi bir fark olmadı. Menzil anlamında alıyorsanız ödediğiniz paraya karşılık bir iyileştirme alamıyorsunuz. Wifi 6 teknolojisi sanırım gecikme süreleri ve ağ trafiği yoğun olduğunda fark yaratıyor. Standart bir ev kullanıcısına tavsiye etmem şu anda. Tüm cihazlarınız wifi6 ya döndüğünde hakkını vermeye başlar parasının. Cihazlarınız wifi ac ise gerek yok değiştirmenize. Müsait bir zamanda değerleri koymaya çalışırım.

  • Ben de düşünüyorum bu router ı...

    Vodafone fibernet 100 mbit kullanıyorum. fiber kablo gpon terminale , gpondan ethernet de vodafone un verdiği zte ZXHN H267A ya giriyor.


    Bu şartlarda, bu cihaz alındığında, gpon terminalden gelen ethernet kabloyu bu router ın wan portuna girmek kafi olmaz mı? İlla zte modemi de mi kullanmak lazım?

  • Biraz önce Amazon'dan sipariş verdim, gün içinde gelecek umarım memnun kalırım.


    gpon dan gelen kabloyu direkt wan portuna takmanız yeterli. Operatörün verdiği routeri bi koşeye atabilirsiniz (tabii fiber kullanıcı adı ve şifreyi bilmeniz gerekiyor) :)

  • fatih_h kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle yaptım. Vodofone fibernette 50 yerden kullanıcı adı ve şifresine ulaşılabiliyor zaten.

    PPPoe olarak kurdum bu kadar.

    Aklıma tek takılan cihaz ısısı diğer bildiğimiz modem lere ve hatta vodafone un verdiği router a göre daha sıcak. Bu sıkıntı yaratır mı performans kaybı yada donanıma zarar olarak döner mi bilmiyorum. 3 Yıl garantisi var diğer taraftan. Şu ana kadar çok memnunun. Kapsama alanım kat kat arttı... Evin en uç köşesinde dahi 5GHz bağlantıda sorun yok. TP Link in RE450 extender ı ile birlikte kullanıyorum. İkisini de tether isimli uygulama ile kurdum ve oradan kontrol ediyorum... Şu an için en uygun fiyat amazon.com.tr de amazon satıcı olan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean72 -- 30 Ocak 2021; 14:37:59 >
  • Router daha önce hiç tecrübe etmediğim kadar çok ısınıyor. Özellikle de altı. 45-50 derece gibi. İçi, işlemci vs çok daha sıcaktır ki bilgilerde 70 derece deniyor.


    Bir de nas cihazımdan laptop uma dosya kopyalarken kablosuz 5GHz ile normalde 50-60 Mb/s ile iyi değerlede çalışırken. Bir süre sonra bu değer enteresan bir düşüm ile 10-11 Mb/s ye düşüyor. Modemi kapatıp açınca tekrar çıkıyor 50 -60 lara.


    Yüksek sıcaklıktan oluyor desem, sadece bir kapat aç işlemciyi soğutmaya yetmez diye düşünüyorum. Ne oluyor anlamadım. Amazon.com ( depopark) a iade ettim bugün. Yoksa kullanması kolay, uygulaması yeterli , wifi çekim alanı iyi idi. Bakalım ne yapacağız. Asus RT-AX82U yu mu alacağız bilemiyorum.

  • AX50 de one mesh desteği var mıdır?

  • Merhaba Kablonet uydunetin dandik modeminin yanına;

    Tplink Archer Ax20 Wifi6 salona bağladım, birkaç cihazım wifi6 öncelikle cihazdan çok memnunum, sağdan soldan wifiye bağlandığımı düşünürsek bu modem sayesinde öğrendiğim daha önce böyle modem kullanmamışın....

    yatak odasında ki samsung tv wifi yı kötü olduğundan onada tp link archer c54 satın aldım, o da çok iyi oldu, evin içersinde tüm cihazlar için 100megabit interneti taşıyabiliyorum, uygulama sayesinde iki modemide aynı anda kontrol edebiliyorum, tplink bu konuda cok başarılı, çamur netmaster modemini mükkemmel bir ağa dönüştürdüm tplink sayesinde

    Wifi6 lı cihazlar ise, ana modemden, evin heryerinde kayıpsız internete bağlanabiliyor,

    evimdeki choromecast müzik ağım hızlandı tidal ile hızlı yayın alabiliyorum,

    modemin arkasına Hdd bağladığımda tüm cihazlarımdanda açabiliyorum

    [İNCELEME] TP-Link Archer AX50 AX 3000 Wifi 6 (ROUTER)




  • fatih_h kullanıcısına yanıt

    ax50 mi almıştınız, memnun musunuz?

  • thelordof kullanıcısına yanıt

    Aldıktan birkaç gün sonra iade ettim. Ne kadar uğraşsam da Turkell TV ile verimli kullanamadım. Çalıştı ancak kutu açılışı, kanal değiştirme hızları inanılmaz yavaşladı sanırım uyumsuzluk oldu. Wifi çekim alanı da tahmin ettiğim gibi çıkmadı.

  • fatih_h kullanıcısına yanıt

    Tplink sorunsuz olarak o modeli üretemedi sanırım. Hayırlısı

  • Merhaba bende zyxel nas326 cihazım var. Normalde modem üstünden lan girişi rahat bir şekilde yerel ağda ver dosyaları paylaşıyordum. Şimde AX50 cihazı aldım. Modemin Wifilerini kapatıp Wan girişi ile AX50 ye bağladım. Sadece AX50 üzerinden sağlıklı bir şekilde wifi üzerinden internete ulaşıyorum. Yani router olarak kullanıyorum.


    Gelelim asıl meseleye. Nas cihazımı AX50 ye lan portundan bağladığımda yerel ağ üzerinden nas cihazına ulaşamıyorum. AX50 arayüzünden hangi ayarları yapıp Yerel ağ üzerinden nas cihazıma ulaşabilirim ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu routerı türk telekom fiberi ile kulanabilen oldu mu? eve cat5 ile fiber geliyor. PPPoE ile kurmayı denedim, mac clone, vlan id 35 vs. herşeyi yaptım fakat olmadı. Bende türk telekomun modeli ile bunun arasında bağlantı kurup dynamic ip modunda kablosuz router olarak kullanabiliyorum şuan ancak türk telekomun modeminden kurtulamadık bir türlü.


    @fatih_h




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maturax -- 3 Kasım 2021; 3:51:28 >
  • Maturax kullanıcısına yanıt

    VDSL / ITU G.993.1 > 55 Mbit/s down + 3 Mbits/s up

    (2001)


    VDSL 2 / ITU G.993.2 > 200 Mbit/s down + 100 Mbits/s up

    (2006)


    VDSL 2-Vplus / ITU G.993.2 Amendment 1 (11/15) / vdsl annex q / vplus/35b > 300 Mbit/s down + 100 Mbits/s up

    (2015)





    ürün özelliklerinde bu protokoller var mı? yok ise o aletin önüne bu protokolleri destekleyen bir modem kullanmak şart olur. çok merak ettim şimdi, böyle bir cihaz, vdsl bağlantıyı doğrudan destekliyor mu? bence desteklemiyor. [İNCELEME] TP-Link Archer AX50 AX 3000 Wifi 6 (ROUTER) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 3 Kasım 2021; 9:50:25 >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    vdsl yok ax50 de

    arkadaşın altyapısı fttb miş zaten . ama turk telekomda nasıl kullanılır bilemiyorum

  • e_capkan kullanıcısına yanıt

    vdsl desteği olsaydı özelliklerde belirtilirdi zaten. modem ile kullanacak. bu kötü bir şey değil lakin alt tarafı bir wifi router. 300'e zaten iss kendi modemini veriyor. tamam bu ₺ de eridi gitti ama o router'a hb fiyatı ~ 800₺ çok be ya.. yani bu router'ın incelemesini yapmak ne bileyim bana tuhaf geliyor. [İNCELEME] TP-Link Archer AX50 AX 3000 Wifi 6 (ROUTER) 



    [İNCELEME] TP-Link Archer AX50 AX 3000 Wifi 6 (ROUTER)



    archer ax50 > " FTTP/FTTC/HFC/UFB "


    TP-Link Australia - WiFi Networking Equipment for Home & Business

    https ://www.tp-link. com/au/nbn-compatible-device/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 3 Kasım 2021; 21:10:33 >




  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    asus dsl-ax82u

    tp-link deco ax20-dsl


    modelleri var DSL lazımsa.

    2side çok para.

  • fttb desteklemiyor görünüyor. fttb destekleyen tp-link ürünlerinin listesi o sayfada verilmiş. bir de şunu anlamıyorum. bir ürüne ait tüm özellikleri neden vermez üreticisi özellik sayfalarında? bunun yerine compatible devices adı altında ürünlere ait detay özellikleri veriyorlar. ne kadar saçma bir iş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 3 Kasım 2021; 21:17:14 >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    cat5 ile verilenler fttb olarak geçiyor.

    router ın wan girişine takılıyor

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.