Şimdi Ara

İngilizce Uzmanları Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler yaklaşık 20 gündür ingilizce çalışıyorum epey hikaye kitabı okudum.Şu anda odtü'nün reader at work kitabını okuyorum,90. sayfadayım.Sürekli okuyorum fakat not tutmuyorum.Bilmediğim kelimeleri ing-ing ve türkçe-ing sözlükleri kullanarak çeviriyorum.Daha önce karşılaşıp yine unuttuysam bir daha çevirip bakıyorum.Böyle böyle ilerliyorum.

    Not tutmayı denedim fakat hem uğraştırıcı hem de aldığım notlara bakarken kayıp oluyorum.Sizce bu şekilde çok fazla okuma yaparak not tutmadan başarıya ulaşabilir miyim?



  • Geliştirirsin baya tabi ama not tutarsan daha akılda kalıcı olur. Kendine göre belirle işte çalışma yöntemini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam defalarca denedim fakat şöyle oluyor örneğin ben "appear" kelimesini deftere bir cümle içinde yazdım.Daha sonra bu kelime tekrar karşıma geldiğinde kalkıp "appear"ı notumda aramaya çalışıyorum.Fakat bir ton kelime içinde o kelimeyi bulmak zaman israfına sebep oluyor.Sizce bu nasıl aşılır?
  • Düzenli yazabilirsinde, yeni öğrendiğin kelimeyi sürekli kullan bir süre hatta diğer öğrendiğin kelimeleride dahil et kullanırken bu şekilde belki akılda kalıcı olur ama herkes farklı öğrenir ya da sever kafana göre yöntemler bulabilirsin yani. Yeni öğrendiğin kelimeyi yazıp geçmek yerine pratikte yapabilirsin onla farklı farklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şöyle yapacağım ilgili kelimeyi cambridge dictionary'de arayınca ingilizce açıklaması geliyor.Altında da kelimeyle ilgili cümleler çıkıyor.Bunların hepsini okuyup anlamaya çalışmak daha kalıcı olmasını sağlayacaktır.
  • bence sadece okumakla kisitlama dizi/film izle, reddit'te falan takil. dizi/film izlerken baslarda tr altyazili izle, sonra yavas yavas ingilizce alt yaziya gecersin, iyice gelistikten sonra da zaten altyazisiz izlersin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brachialis

    Hocam şöyle yapacağım ilgili kelimeyi cambridge dictionary'de arayınca ingilizce açıklaması geliyor.Altında da kelimeyle ilgili cümleler çıkıyor.Bunların hepsini okuyup anlamaya çalışmak daha kalıcı olmasını sağlayacaktır.

    Öyle olur ama kullanmazsan yine unutabilirsin dene işte sen daha iyi bilirsin nasıl öğrendiğini. Birde yeni öğrendiğin bir şeyi telefonda pcde duvar kağıdı yapmakta güzel oluyor ya da sürekli gördüğün baska bir yer duvar vs. gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer illa not tutmak istiyorum ama çok fazla kelime olduğundan, aradığım kelimeyi bulamıyorum diyorsan şöyle yapabilirsin; bir telefon defteri al. Alfabetik olarak sayfalar ayrılmış oluyor. Eğer 'appear' kelimesini arıyorsan sadece A harfine bakarsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Microsoft Specialist

    bence sadece okumakla kisitlama dizi/film izle, reddit'te falan takil. dizi/film izlerken baslarda tr altyazili izle, sonra yavas yavas ingilizce alt yaziya gecersin, iyice gelistikten sonra da zaten altyazisiz izlersin.

    Taviye için sağolun.İngilizceyi öğrenmemin öncelikli sebebi UDACITY,EDX,COURSERA'dan yazılım/robotik dersleri almak.Buradaki derslerin ingilizce altyazısı olduğu için sürekli olarak reading yapıp kelime haznemi genişletiyorum.Online derslerin dili günlük dilden çok farklı.Bu konuda bir tavsiye vermek ister misiniz ?
  • Öğrendiğin yeni kelimeyle aklından bir cümle oluştur ve anlamıyla beraber not al.Zor gelebilir ama çok etkili oluyor.Mesela Above kelimesi.Ben Above kelimesiyle "Aliens are Above us"diye bir cümle oluşturmuştum yanlış olabilir

    Hala hatırlıyorum anlamını

    Bir de 9gag gibi sitelerde de takıl yardımcı olur

    1 tane de telefon uygulaması vardı ezber için hatırlarsam yazarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bunu yapmak da aklıma geldi fakat bazı zaman oluyor ki tüm cümleyi ya da cümlenin bir kısmını not almak zorunda kalıyorum.Kelime kelime gitmek her zaman işe yaramıyor.
  • hocam ben de online ingilizce kurslar izliyorum. altyazisiz anliyorum ben. simdiye kadar hic oyle not tutma, anlamini bilmedigimi kenara yazma falan yapmadim.
    sana sunlari soyleyeyim kulagina hos gelenleri sen de uygularsin:
    bilgisayar ve telefonun dilini ingilizce yaptim oyle kullaniyorum 4 senedir falan.
    internette dolasirken yabanci sitelere giriyorum. wikipedia girerken ingilizcesine giriyorum vs.
    youtube ingilizce kanallarin videolarini izliyorum. reddit kullaniyorum.
    yabanci dizi/film izliyorum. baslarda dedigim gibi turkce altyazi basladim, su an ingilizce altyazi ve altyazisiz arasindayim. bu asama daha uzun suruyor cunku bilmedigin kelimeler olunca simdiye kadar hic duymamis oluyorsun o yuzden hic anlasilmiyor.
    bu arada ben de programlamayla ilgileniyorum. kod ornekleri falan bakarken hep ingilizce kaynaklara bakarim. bazi yabanci bloglar oluyor onlari okuyorum vs. google'da aratinca cikiyorlar zaten oyle belli siteler degil. tabii stack exchange var o zaten must-have.




  • Çok faydalı bir cevap olmuş teşekkür ederim.Bu sene üniversiteye başlayacağım.Robotik ve yapay zeka alanında uzmanlaşmak itiyorum.Bu yüzden ingilizce bilmek büyük bir gereklilik.En kısa sürede online derslere geçiş yapmak istiyorum.Siz ne ile meşgulsünüz hocam?Üniversite okuyor musunuz?
  • ben programlamayla ilgileniyorum hocam. liseyi yeni bitirdim uniye gitmeyecegim henuz.
  • AnkiDroid yükle telefonuna.kelimeyi yaz arkasina da Cambridge dictionaryden çıkan sonucu yapıştır günde 10 dk bak programa canavar gibi olursun. Not tutmaktan çok daha faydalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler whatsapp da grup açında benim gibilerle işi bilen ve ögrenmeye çalısanlarda faydalansın
  • Arkadaşlar şunun farkına varın artık,DİL ÖĞRENİLMEZ YAŞANIR.Hayatı formülize edemezsiniz..Anlar ve sahneler vardır, yaşarsınız..İngilizce konuşmaya karar veripte eğitim almaya başladığınız ilk gün,dilinizden ingilizce kelimeler dökülmüyorsa bu işte bi hata var demektir..Elbette her işin bir kuralı vardır ama kuralların altında ezilmenin de manası yok..Rahat olun ,anı yaşayın,bu dili sadece yaşayarak konuşabilirsiniz..Fazla edebiyata gerek yok..Senelerdir edindiğim tecrübeme dayanarak size bir link veriyorum,artık nasıl ingilizce konuşucam diye düşünmeyin,bana da dua edin..

    https://youtu.be/0nh_iGZI2xE

    ÜCRETSİZ BİR DENEME DERSİ ALIN,GÖRECEKSİZNİZ ARTIK İNGİLİZCE DİYE BİR SORUNUNUZ KALMAYACAK




  • https://youtu.be/0nh_iGZI2xE

    İLK DERSTEN İTİBAREN KONUŞMAYA BAŞLIYORSUNUZ,
    SOHBET ORTAMINDA BİREBİR CANLI,YAZIŞARAK DEĞİL KONUŞARAK İŞLENİYOR DERSLER..
    ŞAŞIRMAYIN..DERS ÜCRETİ DE SADECE 10 LİRA..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.