Şimdi Ara

İnsülin iğneleri tarihe karışabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnsülin iğneleri tarihe karışabilir



    Norveç ve Avustralya'dan iki üniversitenin ortak çalışması insülin iğnelerini tarihe karıştırabilir.



    Sidney Üniversitesi ve Norveç Arktik Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı çalışma neticesinde yenilebilir insülin geliştirdi.



    Ayrıca Bkz.Geri viteste dünya rekoru kırıldı



    Bilimsel dergi Nature Nanotechnology'de yayımlanan araştırmaya göre yenilebilir insülin, kapsül formunda ya da bir parça çikolatanın içine gözle görülemeyecek nano-taşıyıcılar yoluyla yerleştirilerek vücuda alınabilecek.



    Araştırmaya katılan isimlerden biri olan Arktik Üniversitesi'nden Profesör Peter McCourt, "İnsülini bu şekilde almak daha doğru çünkü vücudun acil şekilde insüline ihtiyaç duyan bölgelerine maddeyi hızlıca ulaştırmak mümkün oluyor. Şırıngayla alınan insülin tüm vücuda yayılıyor ve istenmeyen yan etkilere neden olabiliyor" diye konuştu.



    Günümüzde birçok ilaç ağız yoluyla alınsa da diyabet hastaları şu ana kadar insülini vücutlarına enjekte etmek zorunda kaldılar.



    McCourt, bu problemin nedeninin nano-taşıyıcılarla vücuda alınan insülinin midede parçalanması ve dolayısıyla vücudun ihtiyaç duyduğu bölgelere ulaşamaması olduğunu söyledi.



    Araştırma kapsamında elde edilen sonuçlarsa bu problemi ortadan kaldırıyor.



    McCourt, "İnsülinin mide asidi ve sindirim enzimleriyle parçalanmasını önleyecek bir kaplayıcı geliştirdik. Böylece insülin, gitmesi gereken yer olan karaciğere yapısı bozulmadan ulaşabiliyor" diye konuştu.



    Geliştirilen kaplayıcının, sadece kan şekeri yükseldiğinde aktif hale gelen enzimler tarafından karaciğerde parçalandığı ifade edildi.



    Araştırmaya öncülük eden isimlerden biri olan Sidney Üniversitesi'nden Nicholas J. Hunt, "Bu, kan şekeri yükseldiğinde karaciğerden hızlıca insülin salgılanması anlamına geliyor. Daha da önemlisi kan şekeri düşükse, insülin salgılanmıyor" dedi.



    Ağız yoluyla alınabilen yeni insülinin ilk olarak solucanlar, fareler ve sıçanlarda denendiği ardından babunlarla da bir test yapıldığı aktarıldı.



    Araştırmacılar yeni insülin metodunun insanlar üzerinde 2025'ten itibaren deneneceğini ve başarılı sonuçlar alınması halinde 2-3 yıl içinde de herkesin kullanımına sunulabileceğini belirtti.




    Kaynak:https://www.sciencedaily.com/releases/2024/01/240119122649.htm







  • Çok iyi gelişme bu berbat beslenme yüzünden hepimizib sonu şeker hastalığı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haberler her sene bir kere çıkar, başka bir gelişme de olmaz. Boşuna ümitlenmeyin. Ciddi bir şey olsa haber kanallarında son dakika olarak verilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 18 Mart 2024; 7:44:29 >
  • Bence burada asıl önemli nokta iğneden kurtulmak değil, vücudun ihtiyaç halinde insüline ulaşması ve böylece hiper-hipogliseminin önüne geçilmesi. Kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geliyor. Babunlarla yapılan testlerin başarılı geçmiş olması umut verici, umarım onay alabilir.

    Tabi bu işin ekmeğini yiyen şirketler taş koymaya çalışırsa da şaşırmam. Dünya nüfusunun %10'undan fazlası diyabet. Çok büyük bir pazar söz konusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 18 Mart 2024; 08:57:28 >
  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt
    İnsülin iğneleri tarihe karışabilir




    Daha üzerinde çalışılıyor ve hayvan deneyleri başarılı olmuş. Bence önemli bir gelişme. Eğer insan deneyleri de başarılı olursa şeker hastalığını tarihe gömer.

  • Şeker hastalığı tarihe gömülmez ki. Sadece dışarıdan alınan yapay insüline erişim kolaylaşacak. Efektifliği vs. de bakılması gerek insan klinik testlerinde

  • Dünya para üzerine dönüyor. Sizce şeker hastalığından para kazanan bunu istermi?


    Amaç iyilik olsa şuanda çok daha güzel imkanlarla daha barışçıl bir Dünyada yaşardık.


    Ama amaç madde olunca, önce hasta ederler, sonra iyileştirmeden ömür boyu kendilerine mahkum ederler.

  • Zaten var şeker düşürücü hap...

  • Bence ilaç üreticileri zorlanmadan piyasadaki şekliyle milyar dolarlar kazanıyor. Yenilikler için daha erken. Önce şu yapay pankreas, insülin pompası işini genele yaymak birinci öncelikleri bence.

  • Her sene aynı haber tarihe karışıyor diyorlar ama her ne hikmetse bir türlü tarihin tozlu raflarına karıştığını göremedim.

  • adacık hücre nakli ile bi parmak bal çaldılar ağzımıza ama nerde ,sektör büyük iğnesi ,insülini ,şekerölçeri, şekerölçerin uçları ,pompası derken liste cok kabarık cok büyük para dönüyor ben yaptıracaklarını sanmıyorum umarım olur tabi.Şeker hastası olmayan bilemez normal bir insana yemek anlatılınca ağzı sulanır iştahı kabarırken diyabetli bireye iğne ve acısı hatırlatılır.Dikkat edilmezse süründüren bir hastalık 3 tane kemalpaşa attım akşam yemeginde gece 3-4 kez lavaboya kalktım ağız kurulugundan süreklide su ictim kısır döngüye giriyor böyle vücut yedigine ictigine cok dikkat edip spor yapmalı kişi ama sürekli yorgunlukta yapan bir hastalık bu hayat kalitenizi çok düşürüyor...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.