Şimdi Ara

Intel 4. Nesil Sisteme Uzun Ömürlü Anakart Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar OC pek işim değil, uğraşmam. Lakin iyi oyun performansı da almak istiyorum. İleride 4 ram slotunu birden doldurabilirim. Anakartımdan tek isteğim uzun ömürlü olması, yük altında aşırı ısınmaması. Maksimum bütçem 400-420 lira. Önerileriniz için teşekkürler.



  • Anarkos A kullanıcısına yanıt
    hangi işlemci ile kullanaacaksın
  • 4670 veya 4570 ile. Hangisi stokta olursa satın aldığım gün. Mesela bu haftasonu 4670 yoktu.
  • ASrocK Fatal1ty B85 KILLER öneririm. Zaten K serisi işlemci kullanmayacağınızdan Z87 ye de gerek yok.

    http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asrock-fatal1ty-b85-killer-intel-1150-soket-ddr3-usb3-sata3-atx-anakart-haswell.html

    Ama ilerde K serisine geçiş yapabilirim ben derseniz, Z87 önerisi yapabiliriz.

    Kararınızı iyi verin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 13 Mayıs 2014; 8:15:59 >
  • Z97 lere baek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • z87 gryphon

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Overclock yapılacaksa ilerde z97 veya z87 chipsetli anakart. İlerde O.c yapılmayacaksa b85 chipset yeterlidir. Msi b85-g43 öneririm dayanıklılığından şüphen olmasın. bundan 6 sene önce aldığım en dandik foxconn anakart bile hala çalışıyor kaldı ki o anakartın üzerinde katı kapasitör bile yoktu.Tabi yinede en pahalı anakartı alsanda, anakart bir sebeple bozulabilir sonuçta elektronikte herşey olabilir birazda şansına bağlı.Ben en dandik anakartı 6 sene kullanırım adam milyarlar verir en üst seviye anakart alır 1 ay içinde bozulur
  • Arkadaşlar kart önerileriniz için çok teşekkür ediyorum lakin tercih sebebinizi de yazarsaniz ben ve ben gibilere daha çok yardımcı olabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anarkos A kullanıcısına yanıt
    Z97 cunku boardwell islemcileri destekliyecek
    Yeni nesil
    Sata express vs. Ozellikleri var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o.c. yapmayacağım diyorsan ve bütçeni yormak istemiyorsan fiyat performans kartı Asrock Fatalty b85 killer anakartı öneririm

    link
  • Oc yapmayı planlamıyorum arkadaşlar. Eğer toplayabilirsem (ki şu anda pek mümkün gözükmüyor, genel olarak bir fikir alma konusu oldu bu sabah gelişenlerle) Vatan'dan toplamak istiyorum. Montaj ve kurulumu yapmaları için. Asrock'u duyup bir miktar fikir edinmeme rağmen Vatan'da olmaması sebebiyle alamıyorum, Asus Gryphon düşünmüştüm lakin boyutunun ufak olması sebebiyle birbirine daha yakın duran parçalar daha çok sıcaklık üretir diye düşündüm.
    4. nesilden 5. nesle geçmem kolay olmaz yüksek ihtimalle, aldığım sistem ile en azından 3 yıl giderim. O zamana da DDR4 ramler çıkar ve z97 chipsetler boşa düşebilir diye düşünüyorum. Bilmem siz ne düşünürsünüz bu konuda?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • H97 chipsetli bir anakart alin ileride islemci yetersiz geldiginde Broadwell'e gecersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: I. C. Wiener

    H97 chipsetli bir anakart alin ileride islemci yetersiz geldiginde Broadwell'e gecersiniz

    Bu fikir, maaliyet sebebiyle aklıma biraz daha yattı hocam.


    ASROCK H87 PRO4'e ne dersiniz dostlar? Fiyat olarak epey uygun, fiyat-performans açısından nasıl bir noktaya taşırsınız. İlerde 16 gb kullanabileceğimi ve hızaşırma yapmayacağımı tekrar edeyim :)
  • İlerde broadwelle geçerim diye boşuna para verme. Senin şimdi alacağın işlemci yetersiz gelene kadar intel en az 3 nesil daha işlemci çıkarır ve broadwelle geçmenin hiç bir mantığı kalmaz. 4 ram slotuyla da işin yok. Oyunlar için 8 gb ram yetersiz olduğu zaman zaten senin sistemin de çöp olmuş demektir. Yani ona 16 gb ram takmanın hiç bir getiri olmayacak. Senin anakartta bakman gereken şeyler usb ve sata girişleri, kasadaki usb 3.0 girişleri için bağlantı olup olmaması ve anakarta takılacak fan sayısı ve anaakrt üzerindeki ses kartı vs. Bunları dikkate alıp ihtiyacına göre en ucuz anakartı al.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.