Şimdi Ara

Intel Core i7 4790 İçin Anakart Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Yakın zamanda toplayacağım sistem için anakart seçmem gerekiyor. Bilgisayar ofis işlerinde kullanılacak. Daha çok autocad,solidworks ve tekla structure yazımları ile çalışılacak.Henüz karar verdiğim başka bi' bileşen yok ama onları alacağım anakarta uygun seçerim.Zaten geriye ram ve ekran kartı seçmek kalıyor. Orta seviye bi' ekran kartı işimi görecektir.OpenGL perfomansının yüksek olması yeterli.

    Aklımda H97 yada Z97 çipsetli bi' kart almak var. Gerçi OC yapmacağım için Z serisi olmasada olur, orda fiyat önemli olacak. Bu kapsamda önerilerinizi bekliyorum.

    Teşekkürler.



  • suspectum S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Aslında ramleri ve ekran kartını aldıktan sonra da anakartı alabilirsin ama sana sormak istedğim bir şey var neden 100 lira daha fazla verip işlemcinin k serisini almıyorsun 3.6 ghz senin alacağın işlemci hızı ve o/c imkanı sunmuyor.Ama k serinde 4 ghz işlemci hızı var ve o/c imkanıda sunuyor ben olsam 100 tl daha verir onu alırdım.Sormak istediğim ikinci soru ise ramlerini DDR4 mü yoksa DDR3 mü alcaksın anakartınıda ona göre seçersin sormamdaki sebep bu kadar para verip bu işlemciyi alacaksan ramlerininde biraz ileri düzey ram almak istermisin diyerek soruyorum.Son olarakda ekran kartı için orta seviye demişsin bende Msi gtx 960 2G var gayet memnumum arkadaşımda aldı oda benimle aynı fikirde. Sanırım daha hiç bir şey almadın anakartın türü yani boyutları önemli değil herhalde ona göre bir kasa tercih edersin ama benim aklımda MSI Z97A GAMING 6 Intel Z97 3300MHz (O.C) DDR3 Soket LGA1150 ATX Anakart bunu önerebilirim 690 tl civarında




  • Cevabını okuyunca ne yazdığıma tekrar baktım, bütçe belirtmediğimi fark ettim :D Fiyatı her parça için mümkün olduğunca düşük tutmaya çalışıyorum. Ofis ortamında kullanılacağı için o/c ile uğraşmak istemiyorum. Keza oyun vs. de oynanmayacak bu bilgisayarla. Saydığım programlarda solidworks ve tekla için modelleme ekranında opengl performansı önemli olacak. Onun dışında ekran kartında bir özellik aramıyorum. Zaten alt-orta seviye kartlar bu işi fazlasıyla görür diye düşünüyorum.

    Dediğim gibi düşük fiyatlı,çokta özelliği olmayan ama sağlam bir anakart arıyorum.
  • H81m-p33
  • H97M G43 MSI
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İmportant

    H81m-p33

    MSI'ın ürünlerini sevmiyorum. Daha önce yaşadığım sorunlardan dolayı msi'a mesafeliyim.

    Aklımda Asus H81M-PLUS almak var. h97 yerine h81 çipsetli bir anakart tercih etmemin benim için bir dezavantajı olur mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: suspectum

    quote:

    Orijinalden alıntı: İmportant

    H81m-p33

    MSI'ın ürünlerini sevmiyorum. Daha önce yaşadığım sorunlardan dolayı msi'a mesafeliyim.

    Aklımda Asus H81M-PLUS almak var. h97 yerine h81 çipsetli bir anakart tercih etmemin benim için bir dezavantajı olur mu?

    Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olmasın hocam:

    http://forum.donanimhaber.com/m_109784517/tm.htm




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.