Şimdi Ara

Intel i7 Sistem Geçmeli mi, Geçmemeli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkesin tartıştığı yeni sistem nerdeyse piyasada. Bellekler zaten hazır. Tek sorun böyle bir sisteme geçilip geçilmeyeceğine veya ne kadar gerekli olduğuna karar vermeye kalıyor. Aşağıda netten toparladığım bir liste var ancak listedeki VGA ve Blu-Ray'ı fiyatlandırma dışında bırakırsak, geçiş için alınması gerekenler CPU, Anakart ve Bellek olarak 3 kaleme düşüyor. En ucuz i7 işlemci ile geçiş fiyatı yaklaşık olarak $865 civarında. Bugünkü kurdan 1300 YTL ediyor. Yeni bir PC kurmak bugünkü sistem göz önüne alındığında "kasa dahil/ekran hariç" yaklaşık olarak 2000 YTL tutuyor. (Ref: DarkHW Alışverişte - Kasım 2008) Dolayısıyla ekran kartı, monitör, kasa (kasa uyumu araştırılmalı, bu konuda bilgim yok), HDD ve DVD player gibi bileşenlerin değişmesine gerek kalmadan yeni i7 sisteme (giriş seviyesinde) geçmek çok da pahalı gözükmüyor. Özellikle ellerindeki PSU da yeterli olan arkadaşlar aşağı yukarı 1300 YTL maliyet ile yeni sisteme geçebilecekler. İşlemcinin kendi fanının da yeterli olduğunu biliyoruz zaten. İşlemci iyi hava soğutma ile sorunsuzca 4GHz kadar hız aşırtma yapabiliyor.

    Bu arada P6T Deluxe, kullanıcıların SAS (Serial Attached SCSI) arayüzlü profesyonel sabit diskleri kullanabilmeleri için bir SAS kontrolcüsü barındırıyor. SAS arayüzü, SATA arayüzüne göre çok yüksek bant genişliği sunuyor ve verilerin daha hızlı ve güvenli taşınmasını sağlıyor ancak fiyatlar sanırım 600 YTL'den başlıyor.


    Bana sorarsanız henüz çok erken derim. özellikle AMD'nin yeni nesil işlemcilerini ve anakartlarını beklemekte yarar var diye düşünüyorum. Bu zaman zarfında zaten Intel tarafında da büyük indirimler olacaktır.

    Intel Core i7 920 Product Code: BX80601920 2.66GHz $339.95

    Asus P6T Deluxe $350 > En az 3 alternatifi var...

    Nvidia XFX geforce 260gt 1GB $200-$300

    TR3X3G1600C8D 3GB Kit 1600MHz DOMINATOR $175 > Daha şimdiden pek çok alternatif var...

    LG GGC-H20L DVDRW Blu-ray/HD-DVD Reader & Dual Layer DVD±RW Writer $200


     Intel i7 Sistem Geçmeli mi, Geçmemeli mi?


     Intel i7 Sistem Geçmeli mi, Geçmemeli mi?







  • Bence henüz erken.Tabi parası bol olan PC kullanıcıları için denenmesi gereken bi işlemci.İlk alan kişi burda bir incelemesini yaparsa sistemin seviiriz
  • 1300ytl az para değil.
  • Oyun performansı için geçmeyi düşünüyorsanız çok büyük hayal kırıklığına uğrarsınız.Çünkü eski seriden daha yavaş oyunlarda bu işlemciler.Yani performans getirisini bırakın, performans kaybı var...
  • henüz erken testler yapılsın , amd nin ataklarını görelim, revize olsun ,fiyatlar otursun ondan sonra bunun için de sanırım bir 6-7 ay geçmesi lazım.
  • İyi bir sisteminiz varsa geçmek için aceleye gerek yok bence.Birde 8 çekirdeklileri ve daha farklı versiyonları çıkmasını bekleyeceğim.Windows Seven'ın da çıkacağını unutmayın elbette ona göre bazı gelişmeler olacaktır.Şuanda sistemden memnunum sizlerde memnunsanız bence boşuna bu kadar para harcamayın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.