Şimdi Ara

Intel'in HPET hilesi belgelendi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
6.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • intel her zaman hileli olarak performanslı oldu... IBM onun yüzünde çok zarar etti...
  • intel botu putunu savunmaya almış... haber %100 gerçek... ne oldu çok mu acıdı...
  • biri lütfen şu başlığı HPET yapsın

    gördükçe sinirimi bozuyor

    HPET lan HYPET değil

    ayrıca

    intel her sene %5 veya daha az performans arttırıp üstüne birde soket yapısı değiştirirken aklın nerdeydi derler insana

    ryzen çıktı intel sapıttı...

    hile yapmış yapmamış ne anlamı var?

    zaten pc kurup kullanınca anlıyorsun benchmark doğru mu değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel kullanmıyorum ki banane.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hpet windows vistadan beri konuştuğumuz bir konu anantechin sanki yeni birşeymiş gibi sansasyon yaratmaya çalışması komik. fark işlemcilerden değil windowstan kaynaklanıyor timer resolution kullanıp maximum değere sabitleyin iki tarafta da yaklaşık sonuçlar alınıyor. çok cahilce olmuş yıllar sonra anantechin bunu intele mal etmesi
  • imhotep_of_grudge kullanıcısına yanıt
    "intel her zaman hileli olarak performanslı oldu... IBM onun yüzünde çok zarar etti... "


    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • gerçekler acıdır senin türünün anlamasına imkan yok...
  • TormentedSoul kullanıcısına yanıt
    intelin tüm sonuçları yalan...
  • mutlaka kapatın hpeti.bf1 daha akıcı oluyor.

    4.8 ghz 4790K dan bildiriyorum.
  • minmaster kullanıcısına yanıt
    Hpet in acikken performansi dusurdugunu nasil "intel hilesi fazla fps gosteriyor" diye çevirip burada kargasa yarabilidin?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nightshiffer'a havale ediyorum bu çok bilmişi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • minmaster kullanıcısına yanıt
    Neden bahsediyorsun kardesim? Attigin linkteki testler hpet off iken daha iyi hpet forced on iken hem intelde hem amd de daha daha kotu ama fark intelde bariz daha yuksej diyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayrica hpet acik kullanan insanlar oyun disinda masaustu performansinin da dustugunu soyluyor. Baska bir olay var mi bilmiyorum ama konudaki testler intelin hile yaptigini degil hpet in uyumsuz calistigini ve performansi dusurdugunu gösteriyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0245653D0

    mutlaka kapatın hpeti.bf1 daha akıcı oluyor.

    4.8 ghz 4790K dan bildiriyorum.
    Hocam varsayılan olarak kapalı mı açık mı geliyor bu hpet?
  • Jacques Reverdi kullanıcısına yanıt
    HPET eski PCI dönemlerinden kalma bir zamanlayıcı, o dönemler gerekliydi eski donanımlarda, şimdi ise ters ve yeni sistemlerde yarattığı ekstra overhead'ler yüzünden FPS kaybına neden oluyor (gecikmeler vs.). O yüzden direkt BIOS'tan OFF durumuna alın bitsin gitsin. Konu başlığıda tamamıyla spekülasyondan ibaret, "hile" uzaktan yakından alakası yok.

    W10 kullanıyorsan bu default olarak kapalı geliyor, yani işletim sistemi platform zamanlayıcısını kullanmıyor (BIOS'ta açık olsa dahi, ki device manager'da gözükmesi lazım). Bunu test etmek için, admin cmd'de de "bcdedit /enum" yaz ve enter'e bas, eğer "platformclock" satırı yoksa kullanılmıyor demektir.

    Not: internette yer alan bcdedit trick'lerini denememenizi tavsiye ederim, hiçbiride oyunlarda yüksek FPS falan verdirtmiyor, aksini iddia eden varsada karşılaştırma sunsun yoksa placebo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 28 Nisan 2018; 21:12:52 >




  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, 0'dan windows 10 kurduğum için bende kapalıdır o halde ama yine de bios'tan bi bakacağım söz konusu ayarın nerede olduğuna.
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Olur mu öyle, intel'e çamur atmak varken hiç durur mu bu fanatikler? Eski donanımlar içinmiş, güncel sistemleri olumsuz etkiliyormuş falan kimin umurunda... Maksat çamur at izi kalsın... Alırsın, takarsın, temiz kurulum yapar oyunu da yükler girersin oyuna, grafik ayarlarını ayarlar açar test edersin. Aynı testi başka sistemle başkaları da yapar, kıyaslarsın. Hangisi daha fazla ortalama fps veriyorsa, hangisi daha az dalgalanarak yapıyorsa o daha iyidir. Bitti, gitti yani. Onu aç, bunu kapat, şunun ayarını değiştir... Eşşeğin... aklına karpuz kabuğu...
  • Daha önce de yazmıştım tekrar ekliyorum;

    Hpet ve time resolution ile ilgili bir takım iddialara göz attım, zaten kaldı ki daha önce HPET in işlevi forumda tartışıldı uzunca bir süre. Finalde biostan kapatılması gerektiğiydi, zira bizzat deneyimlemiş birisi olarak sadece bırakın fps ölçümlerini frametimelarda bile sıçramaya sebep olduğu için oyun performansına resmen balta indirmekteydi. Biostan kapatın, windowsta default olarak kapalı geliyordu en son, tabi değiştirmedilerse. Bu durumda sizin ekstra bir şey yapmanıza gerek yok; zira verilen yardımcı tweakler amiyane tabirle "bir boka yaramıyor" bizzat deneyimledim, öyle iddia edildiği gibi %20ler 30lar zaten yazılım tarafıyla mümkün değil, bırakın tartışmaya bile açık değil. Gerçekte iyi bir teknoloji bile olsa Windows ortamıyla anlaşamadığı bariz ortada iken hem de.

    Yazılım ile elde edilmiş %5 başarım bile büyük bir orandır, zira fiziksel şartlara müdahil olmadan elde edilen verilerin tavan değerini artırmak mümkün olsa da bahsettiğim fiziksel şartlar sizi duvara toslamaya zorlar, ufak bir başarım ile ayrılırsınız.

    Testi yapan arkadaşın manipülasyon yaptığına inanıyorum, nvidia panele müdahale et, görüntü - performans oranına performans odaklı değişiklikler yaparak "sözde kazanımlar" elde et, bakın bu tip toollarla elde edebileceğiniz başarımlar sınırlıdır öyle %30 a varan falan derseniz hadi oradan çekerler. Üstelik sadece tek bir oyun testi koyup da "ahan da isbatı" derseniz, ağız harici başka uzuvların kahkahalarıyla karşılaşmaya hazır olun.

    HPETi spesifik bir durum dışında kapatın gitsin, elde edebileceğiniz kazanımlar en fazla input lagda minimal seviyede -ki bana kalırsa kayda değer değiller- azalmalardır, input lagdaki en bariz ayak bağınız sync teknolojileridir, diğerleri ile fazla zaman kaybetmeyin.


    Kısacası bu konu ve iddialar tamamen boş, yıllardır süregelmiş, varolan şeyi bu saatten sonra tartışmak bana kalırsa artniyet göstergesidir, daha HPET in adını 3 ay önce duymuş insanlar bu konuya sazanlama atlıyorlar. Yapmayın, bu mesele üzerinde durmaya değer bir mesele değildir, siz default olarak açmadığınız sürece HPET ile bir işiniz yok, olmayacak da.

    Ayrıca bu tip rehber yazdığını sanan tiplere de itibar etmeyin, yok hpeti kapat, yok şu komutu ver, bunu çalıştır, dpc latency i düşür. Boş insanlar boş şeyi tartışır arkadaşlar, bu mesele sadece zaman kaybı.




  • Dpc latency zaten komut zamanının ta kendisi.
  • İntel'den ne beklersiniz ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.