Şimdi Ara

Intel XeSS 1.3 yayınlandı: Radikal iyileştirmeler getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel XeSS 1.3 yayınlandı: Radikal iyileştirmeler getiriyor
    Intel, bir süre önce Intel Arc Alchemist ekran kartlarını ve Core Ultra Meteor Lake işlemcilere güç veren Intel Arc iGPU'lar ile birlikte çalışan XeSS 1.3 (Süper Örnekleme) sürümünü yayınladı. Yeni süper örnekleme teknolojisi, belirli bir çözünürlükte görüntü kalitesini artıran eşitli kaput altı iyileştirmelerle birlikte geliyor. Paylaşılan örneklerde farkın oldukça büyük olduğu görülüyor.



    Intel XeSS 1.3 ciddi iyileştirmeler getiriyor





    Nvidia DLSS ve AMD FSR’ye karşı konumlanan Intel XeSS, hem masaüstü GPU’ları hem de Core Ultra serisinde bulunan entegre Arc GPU’ları ile birlikte çalışacak şekilde geliştirilmiş bir teknoloji. Ancak Intel XeSS, platformdan bağımsız olarak Radeon ve GeForce RTX kartlarla da çalışabiliyor. Teknoloji, yapay zeka donanımını kullanan Arc serisi kartlarla birleştirildiğinde ise daha yüksek sonuçlar verebiliyor.



    Intel XeSS 1.3 yayınlandı: Radikal iyileştirmeler getiriyor
    Intel, XeSS 1.3 ile birlikte daha ayrıntılı yeniden yapılandırma, daha iyi kenar yumuşatma, daha az ghosting ve daha fazla zamansal kararlılık sağladığını, aynı zamanda oyunlarda performansın önemli ölçüde artırıldığını söylüyor. Intel ek olarak yeni ön ayarları da kullanıma alıyor: Ultra Performans, Ultra Quality Plus ve Native Anti-Aliasing ayarı. Intel, Native AA ayarında yükseltme yapmıyor ve genel olarak DLAA yaklaşımını benimsiyor.



    Ayrıca Bkz.DLSS 3.7 daha yüksek kalite ve performansla birlikte çıktı



    Intel XeSS 1.3 yayınlandı: Radikal iyileştirmeler getiriyor
    Intel aynı zamanda kıyaslamaları testleri de paylaştı. Arc A750 özelinde yapılan testlerde önceki XeSS sürümlerine kıyasla ortalama yüzde 10'luk bir performans artışı sağlandığı belirtiliyor. Işın izleme tarafında ise Diablo IV'te yüzde 28’lik gibi devasa performans artışı elde edildiği görülüyor. Geliştirilmiş görsel doğruluğu da hesaba kattığımızda XeSS 1.3 güçlü bir yükseltme gibi görünüyor. Bu arada Intel Core Ultra 7 155H için ortalama performans artışının da yüzde 8 olduğunu belirtelim.



    Intel XeSS 1.3 yayınlandı: Radikal iyileştirmeler getiriyor
    Güncellenmiş Intel XeSS 1.3 SDK GitHub'da mevcut durumda. XeSS desteği 100'den fazla oyunda bulunurken Intel, XeSS 1.3'ün yükseltmeleri ve yeni entegrasyonları konusunda oyun geliştiricileriyle yakın bir şekilde çalıştığını söylüyor.




    Kaynak:https://www.tweaktown.com/news/97347/intel-xess-1-3-released-improved-ai-upscaling-and-big-performance-gains-for-arc-graphics/index.html







  • Xess açıyorum fps düşüyor anlamadım ki?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kabakdolması kullanıcısına yanıt

    Düşmesi normal değilmi hocam. Bu özellik daha çok doğruluk bekleyen kullanıcılar için tasarladı diye biliyorum. Diğer teknolojilere nazaran çok daha iyi keskinlik sağladığı bariz açık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu özellikler sadece arc ekran kartlarında mı var yoksa dahili gb larda da bu özellik aktif olucak mı ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.