Şimdi Ara

İnternet Servis Sağlayıcılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 yıldan fazla milenicom kullanıyorum son 3-4 aydır bulunduğum lokasyonda cok fazla ping almaya başladım. Speedtest de yaptığım teste göre 17 ping çıkıyor ve hızım da düşüyor. İlk bağlattığım zaman 7-10 arasında ping çıkıyordu ama son 4 aydır durum bu şekilde. Alt yapım iyi saha dolabına çok yakınım 75 Download 8 Upload VDSL2 şeklinde kullanıyorum. Görsel isteyen olursa görselleri ekleyebilirim



  • DSL internetlerde hizmet alınan erişim kabininde aktif kullanıcı sayısı arttıkça, internet kalitesinde gözle görülür şekilde düşüşler görülebilmekte. Mesela bizim bölgede 1.5 yıl SNR 0 da son hızda kopma bile yaşamadan kullanmışken, son 5 6 aydır (Port yok) çok saçma sapan saatlerde internet kesiliyor, bir kaç kez arıza kaydı oluşturdum gelen TT ekibi sen nasıl 80mbit alırsın  hattın kaldırmaz hızını 50mbit düşürt bu yüzden internetin kopuyor vs dediler :) bu güne kadar sorunsuz kullandım bununla alakası yok desem de bir türlü anlamadılar. Konuyu da orada kapattık :) hatta bir ara statik ip var diye 5dk da bir internetim de kesiliyordu, yine aynı şekilde internet hızı dediler, düşürttük düzelmedi bu sefer de iç tesisat dediler. Üşenmeden bina girişinden 1 metre kablo ile modemi bağladım yine düzelmedi, tesadüfen aklıma geldi statik ip bir iptal ettireyim dedim ve düzeldi :)



    Özetle, bölgede aktif abone sayısı fazla ise ister istemez internet kalitesinde düşüşler yaşanabiliyor :(





  • Sacrific3 S kullanıcısına yanıt
    Hocam benim aslında hızla pek bir işim yok 30 mbit de işimi görür fakat ping sorun benim için. Faceit almanya sunucularında ilk baglattigimda 40-45 ping alirlen 65 den aşağıya düşmüyor.

    Şöyle de birşey oldu buncan önce turknet bağlıydı ilk baglattigimda onda da ping cok iyiydi fakat sonra o da aynısı oldu. sonra turkneti iptal ettirdim millenicom a başvurdum bir süre sonra o da aynısı oldu. Acaba diyorum ki CGNAT ile ilgili olabilir mi ? Statik ip alsam sorunum çözülür mü ki ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.