Şimdi Ara

Inverter mi klasik mi? Kroki ile tarif üzerine yardım talebi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar;

    İzmir Bornova'dayım, alttaki krokide görülen ev 110 m2 ve çatı kat. Standart betonarme bina, pencereler pvc çift cam. Kuzey-Batı cepheli, 2 cepheden korumalı. Merkezi sistem ısıtmaya sahip olduğu için bahse konu klima sadece soğutma için kullanılacak. Alacağım ürün 7/24 çalışacak, mayısta startı verip ekimde duracak.

     Inverter mi klasik mi? Kroki ile tarif üzerine yardım talebi...


    Seçenek 1:
    Salona koyacağım bir klima ile tüm evi serinletmek istiyorum. Çok düşük sıcaklıkları hedeflemiyorum. Çatı katı nedeni ile dayanılmaz sıcak oluyor, yaşanabilecek bir ortam yaratsın yeter.

    18.000, 24.000 ya da salon tipi inverter (salon tipi inverter var mı?) bir üst modelle bu düşündüklerimi sağlayabilir miyim? Aylık ne kadarlık bir maliyeti olur? Bu noktada bir çok değişkenin devreye girdiğini biliyorum ancak yine de yaklaşık değerler konuşulabilir diye düşünüyorum. "50-60 liraya kurtarırsın." ya da "200 liranın altına düşmez." gibi...

    Seçenek 2:

    İlk seçenek olası değilse, salonu tek başına kullanacağım. 20-25 m2 arası, 12.000 inverter üst segment bir ürün işimi görür diye düşünüyorum, doğru mudur? Ya da 18.000 alıp ilk planda yüksek maliyete razı olarak uzun vadede enerji tasarrufu ile kara geçer miyim?

    Her iki durumda da klima hiç kapanmayacağı için inverter düşünüyorum ancak kafamı kurcalayan bir şey var. Örneğin; 2.500 liralık inverter bir klimanın aylık tüketimi(7/24) 30-40 lira iken alternatifi olabilecek kalitede bir klasik klimanın fiyatı 1.000 ve aylık tüketimi(7/24) 80 liraya denk gelir gibi bir örnek rasyonel mi? Eğer öyleyse inverterin kendini amorti etmesi çok zor.

    Yok, o inverter için alternatif klasik klima fiyatı yalnızca 500-600 lira aşağı ise, ya da tüketim birinde 40 lira iken birinde 150 lira ise iş değişir. Biliyorum bunları çok keskin çizgilerle belirlemek pek mümkün değil ancak yine de fikir edinmemi sağlayabilirsiniz diye düşünüyorum.

    Kalem kalem yanıtlayabilirseniz çok memnun olurum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Yardımlar için şimdiden teşekkürler.







  • inverter klimlar ile a sınıfı kilmalar arasında çok önemli bir fark yok.
  • inverter kilmaların yıllık sarfiyatı 1050 iken a sınıfı klimalar 1096. tüm yaz ve kış boyunca klimanız hiç durmadan çalışacaksa inverter almanızı tavsiye ederim. bu bilgileri de bugün araştırdığım için biliyorum.
    100 m2 nin üzerindeki bir daire için elbette tek klima yetersiz.
  • salonun koridora bakan kısmına bir adet ve en batıdaki odaya koridoru görecek şekilde bir klima koyarsanız sanırım tüm eve yetecektir. ama ben olsaydım, bu kadar büyük bir evin her odasına en küçüklerinden birer adet kklima alırdım.hangi odayı kullanıyorsam o klimayı da açardım
  • dedigin kadar uzun sure kullanacaksan inverter alman daha iyi olur fakat 12000 btu ile tum evi serinletebilirmisin bilmiyorum. normal bi ev olsa serinletir ama cati kati serinletmeyebilir. guney cephe camlara film cekmek isini kolaylastirir.

    sadece bi odada klima calistip tum evi serinletmek istoyorsan soguk havayi dagitmak icin klima calisan odaya ayakli bi vantilator alip yerden kapidan disariya dogru yavayi verecek sekilde konumlandirmalisin. normal hava dolasimi bu kadar bi evi serinletmeye yetmez.
  • sadece bir odaya klima koyarak bütün evde konfor almanız imkansız.. sizin istediğiniz durumlarla sürekli karşılaşıyoruz ve salon+yatak odası olmak üzere 2 split ile müşterilerimizi memnun ediyoruz. bahsettiğiniz gibi 24 saat klima çalıştırmayı düşünüyorsanız kesinlikle inverter cihaz almanız gerekmektedir. a sınıfı bir klima ile inverter klima arasında (24 saat çalıştığını düşünerek) 3 kat elektrik sarfiyat farkı oluşacaktır. fiyat farkına gelecek olursak; (bizim satış yaptığımız daikin için) FTXS50 INVERTER modelinin liste fiyatı 1605 eur - FTYN50 NON-INVERTER modeli ise 1310 eur (fiyatlara +KDV eklenecek) yani liste fiyatlarına bakınca arada 300 eur gibi bir fark var, ve siz uzun süreli klima kullanımında bu farkı ilk sezonunuzda kapatacaksınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.