Şimdi Ara

Ipad’e Harddisk Bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, kullanmadığım atıl durumda bir iPad 3’üm var.

    Yazlıkta orda burda film seyretme maksatlı kullanmak istiyorum. Netflix offline mod kullanıyorum ama bellek 16 olunca çok da fazla bir şey indirilemiyor.

    Şöyle bir cihaz gördüm:

    https://www.hepsiburada.com/s-link-apple-iphone--ipad-4-mini-usb--3in1-harici-kart-okuyucu-ip-534-p-TELDATA12307?magaza=Hepsiburada

    Bunun aracılığıyla 2,5 ya da 3,5 hard disk bağlayıp mkv oynatılabilir mi? Ya da başka bir yolu var mı?







  • dostum selam,

    apple'in kendi sitesinde de bu ise yarayan aparatlar var. bu baglamda teoride boyle bir sey mumkun olmakla birlikte pratikte bu urunden memnun kalacagini hic sanmiyorum.
  • Evet yani teorik olarak harici bir enerji olunca mümkün gibi. Yani adaptörlü bir harddisk...

    Ama bu sefer de içindeki dosyayı görmesi için muhtemelen jailbreak yapmak gerekecek.. hadi onu yaptın bu sefer de avi oynatacak ama mkv oynayabilecek mi sorunu var... hadi o da oldu dersen altyazı işi ne olacak....

    Galiba en iyisi hiç uğraşmamak 🙂
  • samba destekleyen modem/harici harddisk/ görüntüleme programı ile kablosuz olarak izeleyebilirsiniz. time capsule kullanıyorum. filmler, diziler ve altyazıları time capsule' de depolanıyor. vlc ve benzeri programlarla ipad üzerinden altyazılı olarak kablosuz izleyebiliyorum.

    çoğu modemde artık usb girişi var, modeminize harici hard disk bağlayarak da deneyebilirsiniz. muhtemelen izleyebilirsiniz.
  • sarslan724 S kullanıcısına yanıt
    Hocam yazlıkta ev interneti bile yok. Yoksa evdeyken deneysel çalışmalarım mevcut :)

    Peki bu time capsule ile yerel ağ kurabiliyor muyuz? Yani hard diskine filmleri depolayıp, modeme falan bağlamadan, internete ihtiyaç duymadan kendi ağı aracılığıyla offline olarak ipadden izleyebilir miyiz?
  • cihaz router gibi çalışıyor. modeme bağlamadığınız takdirde yerel ağ olarak, internete çıkmadan kullanabilirsiniz.
  • sarslan724 S kullanıcısına yanıt
    Son bir sorum daha var o zaman. VLC kullandığınızı yazmıştınız. Vlc harici .srt uzantılı altyazıları okuyabiliyor mu sorunsuz?

    Yoksa yine subtitles.org’dan çevrimiçi falan mı indiriyor. Kısaca anlatabilirseniz çok memnun olurum. 2. El time capsule alabilirim çünkü.
  • jazz80 kullanıcısına yanıt
    hatırladığım kadarıyla vlc çevrimiçi alıyor ama başka bir program daha kullanıyorum. o program harddiskte kayıtlı srt dosyasını görebiliyor. programın adı aklımda değil, akşam eve geçince ipad' den bakıp yazarım size. bir iki gün içinde dönüş yapmamış olursam, muhtemelen unutmuş olurum, burdan beni tagleyerek yazın, bildirimi görünce dönüş yaparım.
  • jazz80 kullanıcısına yanıt
    elinizde ethernet çıkışlı bir hdd veya usb girişli bir modem ve usb çıkışlı bir hdd varsa (time capsule ihtiyacı olmadan) vlc ile bütün arşivinize kablosuz erişir, arşivinizdeki altyazılarla filmlerinizi sorunsuz izlersiniz.
  • turuncum kullanıcısına yanıt
    Evde usb destekli modem var ve media host olarak kullanıyorum zaman zaman zaten. Yazlıkta bunların hiçbiri yok... sıkıntı da zaten o.

    Time capsule sonrasında da işime yarar diye belki alabilirim dedim...

    Yalnız VLC altyazıyı direkt görmüyor,siz nasıl halledyorsunuz o işi? Dropbox desteğiyle falan mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarslan724

    hatırladığım kadarıyla vlc çevrimiçi alıyor ama başka bir program daha kullanıyorum. o program harddiskte kayıtlı srt dosyasını görebiliyor. programın adı aklımda değil, akşam eve geçince ipad' den bakıp yazarım size. bir iki gün içinde dönüş yapmamış olursam, muhtemelen unutmuş olurum, burdan beni tagleyerek yazın, bildirimi görünce dönüş yaparım.
  • jazz80 kullanıcısına yanıt
    https://itunes.apple.com/tr/app/oplayer-lite-media-player/id385907472?l=tr&mt=8

    hocam ipad yine yanımda değil emin olmamakla birlikte kullandığım program oplayer olması lazım.
  • jazz80 kullanıcısına yanıt
    vlc, oplayer, playerxtreme, infuse; hepsi de hardiskinizde kayıtlı altyazıya erişirler.
    vlc’nin direkt belli bir dildeki altyazıyı açma yöntemini bulamadım ama altta sağdan 3. simgeye (konuşma balonu) tıklayıp hardiskinizdeki altyazılardan birini seçebiliyorsunuz:

    diğerlerine göre infuse’un otomatik film afişleri ve türkçe film açıklamasını da verme gibi avantajları var. pro versiyonu pahalıca, ama ücretsiz versiyonun ne eksiği var tam keşfedemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncum -- 20 Mayıs 2019; 22:55:3 >
  • Teşekkür ederim cevaplar için. Ben açıkçası vlc ve playerextreme denedim Huawei hg253’ğn usb girişine hard disk takıp; ancak harici .srt uzantılı dosyaları görmedi iki program da. Film ve altyazı dosyalarının aynı isimde olması, yabancı karakter içermemesi...vs’ye de dikkat ederek. OPlayer ve infuse denemedim henüz. Deneyeceğim.

    Bahsettiğiniz balon zaten altyazı görülmeyince çıkmıyor. Mkv dosyasına gömülü altyazıları okuyor sadece iki program da.

    Apple tv için plex kullanıyorum evde onda da sorun yok ama pc gerekiyor sonuçta. Neyse bakıcaz artık...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.